Την ώρα που επίκειται μία τελική σύσκεψη στην Κέρκυρα την άλλη Παρασκευή για τη δρομολόγηση της ολοκλήρωσης των εργατικών και της οριστικοποίησης της λύσης για το αποχετευτικό, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας δεν «κλείνει» το θέμα του αν θα προκριθεί ο Σκάφωνας ή το δίκτυο της πόλης, μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση του Στ. Γκίκα ότι «ο κύβος ερρίφθη» και επιλέχθηκε από τον ΟΑΕΔ η λύση που προτείνει και η ίδια η ΔΕΥΑΚ.

 

Τη λύση που θα προκρίνουν οι μηχανικοί ως την πλέον ενδεδειγμένη ώστε να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στην απόδοση των εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους και που δεν θα μπλοκάρει και πάλι την ολοκλήρωση του έργου, θα υποστηρίξει όσον αφορά το αποχετευτικό η Μερόπη Υδραίου. Αυτό δήλωσε σε ερώτηση αν η ίδια εξακολουθεί να υποστηρίζει ως τελική λύση για την αποχέτευση του συγκροτήματος τη σύνδεσή του με το αποχετευτικό της πόλης και το βιολογικό καθαρισμό των Αλυκών, ή με την κατασκευή αγωγού που θα περνά από Πέλεκα και Σιναράδες και τη σύνδεσή τους με το βιολογικό του Σκάφωνα.

Η ανακοίνωση Γκίκα περί ΟΑΕΔ, ΔΕΥΑΚ και Σκάφωνα

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση του βουλευτή της Ν.Δ. ο οποίος προανήγγειλε ότι η απόφαση για σύνδεση με το Σκάφωνα είναι οριστική, μετά από πρόταση των στελεχών της ΔΕΥΑΚ με την οποία συμφώνησαν και οι μηχανικοί του ΟΑΕΔ, σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη θέση Υδραίου που προκρίνει τη σύνδεση με την πόλη της Κέρκυρας θεωρώντας ότι είναι πιο εφικτή λύση που δεν προκαλεί κινδύνους νέων καθυστερήσεων.

Έρχεται Κέρκυρα επιτελείο του ΟΑΕΔ για τις τελικές αποφάσεις

Στη σύσκεψη που θα γίνει την επόμενη Παρασκευή, θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις παρουσία του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, των εκπροσώπων και των μηχανικών της εργοληπτικής εταιρίας και των αρμόδιων αντιδημάρχων και των επιτελών της ΔΕΥΑΚ.
Η Επιχείρηση έχει ήδη δεσμευτεί ότι όσον αφορά την προσωρινή λύση με την κατασκευή δύο βόθρων που θα εξυπηρετούν για διάστημα έως δύο ετών τις Εργατικές Κατοικίες, θα αδειάζει σε τακτική βάση τις δεξαμενές.

Απογοητευτικές οι φωτογραφίες από το Σκάφωνα!

 

Πάντως, η κατάσταση του βιολογικού σταθμού καθαρισμού στην περιοχή του Σκάφωνα μόνο ιδανική δεν είναι, καθώς, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε σήμερα μέσω Facebook η –εκ των δικαιούχων εργατικής κατοικίας και μέλος της συντονιστικής επιτροπής τους- Ανδριάνα Κοσκινά.
Όπως υπογραμμίζει στο κείμενό της, για να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δεν αρκεί μόνο η σύνδεση αλλά και η αποκατάσταση της εγκατάστασης του βιολογικού: «Η άδικια στους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών δεν πρέπει να συνεχιστεί ,αυτή την περίοδο θα έπρεπε να βρισκόμαστε στην εξόφληση των εργατικών κατοικιών μας και εμείς δεν τα έχουμε παραλάβει ακόμη. Η μόνη λύση για να μπούμε στα σπίτια μας είναι μια ενδιάμεση λύση αποχέτευσης όπως οι στεγανές δεξαμενές τις οποίες μας υποσχέθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο,και όταν θα είναι έτοιμες οι αρμόδιες υπηρεσίες και έχουν αποκαταστήσει τον Σκαφωνα να μας συνδέσουν σε αυτόν,δεν έχω αρμοδιότητα και γνώση να γνωρίζω πόσο χρόνο θα χρειαστεί η σύνδεση αυτή, τονίζω ότι το περιβόητο αποχετευτικό δίκτυο από Άγιο Ιωάννη ως Σκαφωνα θα πληρωθεί από τις εισφορές μας, μέσο του ΟΑΕΔ που είναι ο ανάδοχος του ΟΕΚ.( Ένας οργανισμός που καταργήθηκε αδικα). Από τη σημερινή μου επίσκεψη στον βιολογικό του Σκαφωνα.
Η εικόνα μιλάει από μόνη της.. Θέλει χρηματοδότηση και χρόνο η αποκατάσταση του. Και επειδή θα θελήσουν πολλά χωριά να μπουν την επέκταση του.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ