Στάση εργασίας και στα τέσσερα ξενοδοχεία του ομίλου Louis πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι η απάντηση θα είναι ίδια και σκληρότερη εν όψει της νέας σεζόν εάν η εργοδοσία δεν αλλάξει στάση και δεν δεχτεί να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας κατά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

 Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα ξενοδοχεία του ομίλου «Louis» στην Κέρκυρα πραγματοποίησαν το Σάββατο οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία με τη συμπαράσταση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.
Με την κινητοποίηση, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή, διεκδικούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας της επιχείρησης.
Το προηγούμενο διάστημα ανακοινώθηκε η πώληση ξενοδοχείων του ομίλου «Louis» στον πολυεθνικό κολοσσό «Black Stone». Όπως σημειώνει το σωματείο, έχει ήδη ανακοινωθεί η πώληση ξενοδοχείων σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κρήτη και έπεται συνέχεια. Αν και έχουν περάσει 20 μέρες από την εξέλιξη αυτή, «ούτε ο όμιλος «Louis» ούτε ο όμιλος «Black Stone» έχουν μέχρι σήμερα ενημερώσει τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους για τις λεπτομέρειες της μεταβίβασης και τον τρόπο διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων κατά τη μεταβίβαση και την ενδεχόμενη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων», καταγγέλλει το σωματείο. Για τα ζητήματα αυτά είχε κληθεί τριμερής στο ΣΕΠΕ, στην οποία οι εκπρόσωποι παλιάς και νέας εργοδοσίας δεν εμφανίστηκαν.
Το σωματείο καταγγέλλει πως η εταιρεία με την τακτική της επιδιώκει «τη μετάθεση των εξελίξεων σε χρόνο που θα είναι τα ξενοδοχεία κλειστά και ανενόχλητη θα μπορεί να «κόβει και να ράβει κουστούμια» για τους εργαζόμενους».
Απευθύνει παράλληλα κάλεσμα στους εργαζόμενους του νησιού να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ