Τι έπαθε η κ. Κεραμέως και άρχισε να αραδιάζει τα περί «λαϊκισμού» στα πλαίσια της επετείου της 28ης Οκτωβρίου; Της ξέφυγε; Είναι αδιάβαστη;

Ο όρος «λαϊκισμός» αναπαράγεται πλέον σε όλο τον πλανήτη από την άρχουσα τάξη, και το πολιτικό και δημοσιογραφικό της προσωπικό, επιδιώκοντας να υποτιμήσουν την προσπάθεια που κάνουν πολιτικοί χώροι και πολίτες / εργαζόμενοι / διαδηλωτές για να αντισταθούν στην ολοένα και αυξανόμενη ανισότητα και στην όλο και μεγαλύτερη ανέχεια στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.Λίγες μέρες πριν την Κεραμέως ένα άλλο πρόσωπο την επικαιρότητας, ο ζάπλουτος Χιλιανός πρόεδρος Πινιέρα, δήλωνε στους διαδηλωτές ότι θα κάνει τα πάντα για να μην υποκύψει στο «λαϊκισμό». Η Καθημερινή σε πρόσφατη ανάλυση της για τη Χιλή μας ενημερώνει ότι το 40ωρο εργασίας είναι μια «λαϊκίστικη πρόταση»!! Ο Μητσοτάκης, όπως και πολλά προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, πιπιλίζουν διαρκώς τη λέξη «λαϊκισμος», ότι «ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο «λαϊκισμός», «νικήσαμε το λαϊκισμό» κτλ.

Όλη η «φιλελεύθερη» διανόηση διεθνώς, και ακόμα και οι γραφικοί τύποι του Capital του Liberal της Καθημερινής, του ΣΚΑΪ κτλ, μας υπενθυμίζουν διαρκώς ότι για τις διαδηλώσεις/ απεργίες και για την γενικότερη παγκόσμια αναταραχή φταίει… ο «λαϊκισμός»!

Η χρήση λοιπόν της λέξης λαϊκισμός είναι το καινούριο συστημικό τέχνασμα για να εξουδετερώνεται και να υποτιμάται η λαϊκή αγανάκτηση που προκύπτει από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Όποιος καλεί σε αντίδραση είναι» λαϊκιστής» και όποιος αντιδράει /διαδηλωνει / απεργεί.. απλά έχει υποκύψει στον «λαϊκισμό»!

Τι και αν γιορτάζουμε το 40, το 21, το Πολυτεχνείο ή.. τους 3 Ιράρχες… Όσο οι πολιτικές που εφαρμόζουν θα αυξάνουν το χάσμα φτωχών και πλουσίων, τόσο περισσότερο για «λαϊκισμό» θα μας κατηγορούν…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ