«Κουρελόχαρτο» κινδυνεύει να γίνει πλειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάθεση λειτουργίας καντίνας σε σχολείο της Κέρκυρας αφού η επιτροπή αποφάσισε να αναθέσει το έργο στον… τέταρτο πλειοδότη, χρησιμοποιώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρήματα που απέχουν πόρρω από όσα προβλέπουν η προκήρυξη και η νομοθεσία…

 

Ούτε τον πρώτο, ούτε το δεύτερο αλλά… τον τέταρτο πλειοδότη (!) αποφάσισε να επιλέξει επιτροπή του Δήμου για να παραχωρήσει τη λειτουργία κυλικείου σε σχολείο της Κέρκυρας (το όνομα του σχολείου είναι στη διάθεση του CorfuPress.com), με μία απίστευτη όσο και αδιανόητη δικαιολογία: ότι οι πρώτες προσφορές είχαν υψηλό τίμημα και, ως εκ τούτου, τα μέλη της επιτροπής θεωρούν ότι… δεν θα τα βγάλει πέρα οικονομικά ο πλειοδότης και ως εκ τούτου δίνεται σε άλλο συμμετέχοντα στο διαγωνισμό!
Αυτό αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες (τουλάχιστον) οι τρεις πρώτοι στον εν λόγω πλειοδοτικό διαγωνισμό να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγουν με μηνύσεις στα ποινικά δικαστήρια κατά όσων υπογράφουν την εν λόγω πρωτοφανή τα χρονικά διαγωνισμών στην Κέρκυρα απόφαση!
Πρόκειται για πλειοδοτικό διαγωνισμό λειτουργίας κυλικείου, σύμφωνα με τον οποίο ο νικητής θα αναδειχθεί η εταιρία ή το πρόσωπο που θα προσφέρει τα περισσότερα χρήματα ανά εγγεγραμμένο μαθητή στο σχολείο αυτό. Παράλληλα, ισχύουν όλες οι υπόλοιπες ασφαλιστικές δικλείδες που προβλέπει η σχετική με τους διαγωνισμούς νομοθεσία (π.χ. ενημερότητες, εγγυητικές επιστολές κλπ.).

Θύελλα διαμαρτυριών

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο διαγωνισμό συμμετείχαν 7 συνολικά προσφορές. Οι δύο τέθηκαν εκτός επειδή κατέθεσαν ανοικτές και όχι σφραγισμένες προσφορές, με τους ενδιαφερόμενους να διαμαρτύρονται λέγοντας ότι η προκήρυξη δεν προέβλεπε κλειστές προσφορές (φακέλους). Από τις άλλες 5 προσφορές, ο πρώτος πλειοδότης κατέθεσε προσφορά 77 ευρώ ανά μαθητή, ο δεύτερος 55 ευρώ, ο τρίτος 50 ευρώ και ο τέταρτος… 49,4 ευρώ.
Οι τρεις πρώτοι απορρίφθηκαν κάτω από θύελλα διαμαρτυριών, με το επιχείρημα ότι οι προσφορές ήταν υψηλές και δεν θα μπορούσαν να είναι βιώσιμες ώστε να μην κινδυνεύσει να σταματήσει να λειτουργεί το κυλικείο!
Χαρακτηριστικό ήταν το ερώτημα που απηύθυνε ο τρίτος συμμετέχων, ο οποίος ζήτησε να μάθει πως η προσφορά των 50 ευρώ είναι υψηλή και αυτή των 49,4 όχι…

Απίστευτη και περίεργη αυθαιρεσία

Ας σημειωθεί ότι πουθενά, ούτε στην προκήρυξη της δημοπρασίας ούτε στο νόμο, δεν προκύπτει οποιαδήποτε ευχέρεια της επιτροπής να αποφασίζει να απορρίψει τους πλειοδότες με μοναδικό επιχείρημα ότι… τα χρήματα που δίνουν είναι πολλά, ούτε φυσικά υπάρχει κάποια οικονομοτεχνική μελέτη που να αφορά τη βιωσιμότητα των ζητούμενων προσφορών από τα νομικά πρόσωπα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Απειλούν (και) με μηνύσεις

Ήδη, δικηγόροι έχουν πάρει στα χέρια τους τα στοιχεία της δημοπρασίας και επιφυλάσσονται για την άσκηση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων των πελατών τους, όχι μόνο με προσφυγή κατά του κύρους του διαγωνισμού αλλά ακόμα και με αναζήτηση ποινικών ή και αστικών ευθυνών όσων συμμετεχόντων στην επιτροπή παραβιάσουν τη νομοθεσία και τους όρους τους.

Σήμερα οι ενστάσεις

Οι ενστάσεις κατατέθηκαν σήμερα και αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να εξεταστούν στις 11 το πρωί.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά το βράδυ ενημερώθηκε και η δημοτική αρχή Κεντρικής Κέρκυρας προκειμένου να αναζητήσει την άκρη στην υπόθεση.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ