Τα πρώτα έργα και ημέρες της νέας διοίκησης που όρισε η ΕΤΑΔ για τη λειτουργία του Αχιλλείου, αφορούν την… αλλαγή του προμηθευτή καφέ της καφετέριας του Μουσείου!

 

Αυτό καταγγέλλει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Γιώργος Σαγιάς, ο οποίος προανήγγειλε νέα απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή, μετά την κήρυξη της 48ωρης κινητοποίησης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα ως παράνομη και καταχρηστική από το Δικαστήριο. 

Ο Κόνσολας δεν πάει. Θα πάει η Μενδώνη;

 

Και την ώρα που οι εργαζόμενοι τίθενται σε θέση μάχης, θεωρώντας ουσιαστικά ότι διώκονται οι ίδιοι για ευθύνες και παραλείψεις που έχει η διοίκηση της Εταιρίας Τουριστικά Ακίνητα και τις οποίες θέλει να τους φορτώσει, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, αν και αρχικά φέρεται να είχε προγραμματίσει επίσκεψη στο Αχίλλειο, την ακύρωσε με το αιτιολογικό ότι οι εργαζόμενοι είχαν προκηρύξει απεργία τις ημέρες της επίσκεψής του στην Κέρκυρα.
Ωστόσο, αν και είχε γίνει γνωστό ότι η απεργία ανεστάλη λόγω της δικαστικής απόφασης, το πρόγραμμά του δεν άλλαξε με τους επιτελείς του να φέρονται να επικαλούνται φόρτο συναντήσεων και έλλειψη χρόνου.
Ωστόσο, πληροφορίες του CorfuPress.com αναφέρουν πως, ό,τι δεν έπραξε ο Κόνσολας, θα επιχειρήσει να το πράξει η Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού, η οποία θα επιδιώξει να επισκεφθεί το χώρο κατά τη διάρκεια της δικής της παρουσίας στο νησί την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 

«Τους καρατόμησαν επειδή δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τα δημοσιεύματα»!

 

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Σαγιάς κατήγγειλε ότι στη διαχρονική εγκατάλειψη του Αχιλλείου από τις κεντρικές διοικήσεις, η ΕΤΑΔ τα τελευταία 4,5 χρόνια αποτέλεσε τη θρυαλλίδα εγκατάλειψης και απουσίας οποιασδήποτε εργασίας συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών, παρά τις οχλήσεις τόσο από την πλευρά των προϊσταμένων όσο και των εργαζομένων.
Μάλιστα, ο κ. Σαγιάς ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ότι η πραγματική αιτία της «καρατόμησης» του προϊστάμενου Γ. Προβατά αλλά και της οικονομικής προϊσταμένης, δεν ήταν τα προβλήματα αλλά η δημοσιοποίησή τους με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ να τους «χρεώνει» αδυναμία να κρύψουν το πρόβλημα και να αποτρέψουν τα δημοσιεύματα…

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ