«Υπάρχει και αυτό από την πλευρά μας», δήλωσε η Μ. Υδραίου σε ερώτηση αν ζητά από την κυβέρνηση τη μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Κέρκυρας, εν όψει της κρίσιμης σύσκεψης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πρωί της Τετάρτης. Εν όψει της συνάντησης, υπομνήματα έχουν καταθέσει οι τέσσερις δήμαρχοι της Κέρκυρας και των Παξών.

 

Ανοικτή είναι και η πρόταση για μεταφορά απορριμμάτων εκτός του νησιού για ένα χρονικό διάστημα μέχρι την οριστική λύση δήλωσε η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, σε όσα θα θέσει αύριο στη σύσκεψη στην Αθήνα με το Γ.Γ. Διαχείρισης Απορριμμάτων και τη συμμετοχή και των τεσσάρων δημάρχων του νησιού.
Αυτό απάντησε σήμερα σε σχετική ερώτηση η κα Υδραίου, η οποία πάντως δεν ήθελε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη θέση που θα πάρει αύριο ή τις προτάσεις που θα καταθέσει στην κρίσιμη σύσκεψη στην οποία αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πως θα γίνει η διαχείριση του κρίσιμου για την Κέρκυρα προβλήματος το διάστημα μέχρι την υλοποίηση των μακροπρόθεσμων λύσεων που θα υλοποιηθούν.Ζητήθηκαν υπομνήματα και από τους τέσσερις

Ας σημειωθεί ότι έχει ζητηθεί και έχουν αποσταλεί από κάθε έναν από τους τέσσερις δήμους υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τη διαχείριση των απορριμμάτων την επόμενη τετραετία.
Η σύσκεψη γίνεται με δεδομένη την κατηγορηματική άρνηση του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση για οποιοδήποτε ενδεχόμενο οποιασδήποτε χρήσης ή λειτουργίας του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, αλλά και την απόφαση του Δήμου Παξών να ζητήσει τη μεταφορά των σκουπιδιών του νησιού αυτού στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων της Δωδώνης στην Ήπειρο.

Βολές από αντιπολίτευση για πλήρη απουσία ενημέρωσης

Η Μ. Υδραίου δέχθηκε κριτική από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας αργά το απόγευμα, λίγο πριν την αναχώρησή της για την Αθήνα, για την πλήρη απουσία ενημέρωσης του σώματος ακόμα και για τον προγραμματισμό της εν λόγω σύσκεψης καθώς και για τις θέσεις που η Δήμαρχος σκοπεύει να καταθέσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Από την πλευρά της, η κα Υδραίου δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα τριών παρατάξεων να συζητηθεί η πρόταση για χαρακτηρισμό της Κέρκυρας ως περιοχή μηδενικής παραγωγής απορριμμάτων που είχε παρουσιαστεί στην πρόσφατη ημερίδα του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας, αναφέροντας ότι το θέμα είναι συνολικά πολύ σημαντικό για να συζητηθεί αποσπασματικά, προαναγγέλλοντας ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ