Σε πολύ θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΟΕΤΚΚ κ. Κατσαρού με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Μενδώνη και την Ειδική Σύμβουλο του υπουργείου κα. Παναγιωταρέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:Ο πρόεδρος για ακόμη μια φορά έθεσε στην Υπουργό το θέμα των παράλογων οικονομικών απαιτήσεων των Φορέων διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων του κλάδου και ζήτησε από την Υπουργό να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας ενιαίας Διαχειριστικής Αρχής για την προστασία τόσο των πνευματικών δικαιωμάτων όσο και των συγγενικών δικαιωμάτων, η οποία θα δύναται να ορίζει έναν ενιαίο πίνακα αμοιβών προς τους υπόχρεους.

Η αυθαίρετη τιμολόγηση που γίνεται έως σήμερα από αυτές τις εταιρείες και η παράλογη απαίτησή τους να εισπράττονται τα ποσά αυτά από τους επιχειρηματίες σε ημερομηνίες που οι ίδιες ορίζουν και παρά το βασικό χαρακτηριστικό της εποχικότητας της λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου, επιμένοντας στην ίδια μεθοδολογία άλλοτε ένδικης και άλλοτε εξώδικης ρύθμισης για την καταβολή των οφειλών χωρίς να υπολογίζουν τους μήνες λειτουργίας των καταλυμάτων, έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια στους τουριστικούς επιχειρηματίες, καθώς νιώθουν εντελώς ανίσχυροι μπροστά στις παράλογες απαιτήσεις κάθε ανάλογης εταιρίας.

Για τους παραπάνω λόγους ζητήθηκε από το υπουργείο να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να βρει άμεσα λύση, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στηρίζει τις τουριστικές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της περιφερειακής μας, και όχι μόνο, οικονομίας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ