Μεγάλος σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (μετά την αναθεώρηση του μεγέθους) έπληξε σήμερα το απόγευμα τη νότια Αλβανία, με επίκεντρο 6 χλμ. βόρεια του Δυρραχίου. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητος στην Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία, χωρίς να αναφερθούν μέχρι στιγμής ζημιές.

 

Η σεισμική δόνηση ήταν μεγάλη σε ένταση και σημειώθηκε στις 17:04 το απόγευμα του Σαββάτου, 40 περίπου χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων, 6 χιλιόμετρα από την πόλη του Δυρραχίου. Η απόσταση από τις βόρειες ακτές της Κέρκυρας είναι 170 χιλιόμετρα.

 

Ο σεισμός έβγαλε στους δρόμους τους κατοίκους τόσο της αλβανικής πρωτεύουσας, όσο και όλης της νοτιοδυτικής Αλβανίας (στη φώτο, τρομαγμένοι κάτοικοι του Δυρραχίου βγήκαν από τα σπίτια τους)

 

Ισχυρός μετασεισμός

Τον σεισμό ακολούθησε σειρά από μετασεισμούς, με μεγαλύτερο στις 17:16 μεγέθους 5,3R ενώ το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αλλά και το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, η δόνηση των 5,8R είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και έγινε στη θάλασσα, ελάχιστα μακριά από τις ακτές.
Στη χώρα μας, η δόνηση έγινε αισθητή εκτός από την Κέρκυρα, από τη Θεσπρωτία έως την Φλώρινα!

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ