Προτού ακόμα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία από τον ίδιο το Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, ο Γιάννης Πανδής όχι μόνο δήλωσε ότι η παράταξή του «Νότια Κέρκυρα Πολιτών» θα συμμετάσχει στη νέα δημοτική αρχή, αλλά ανακοίνωσε και τα ονόματα των δύο δημοτικών του συμβούλων που θα αξιοποιηθούν σε αυτή.

 

Έκπληξη προκαλεί η τοποθέτηση στη θέση του αντιδημάρχου καθαριότητας του Αλέξανδρου Καστρινού. Πρόκειται για το στέλεχος του «Αλεύχιμον» που ακρωτηριάστηκε στο χέρι του τον Ιούλιο του 2018, όταν έσκασε αυτοσχέδια βόμβα που κρατούσε και επρόκειτο, σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί εναντίον του, να την πετάξει κατά αστυνομικών!

Κατηγορίες για τον εκρηκτικό μηχανισμό

Ο κ. Καστρινός είχε συλληφθεί και αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για τις οποίες έχει παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο. Εφ΄ όσον αναλάβει τη θέση του αντιδημάρχου καθαριότητας, θα κληθεί να διαχειριστεί την υπόθεση τόσο της αποκομιδής όσο και της διαχείρισης των χώρων εναπόθεσης και σταθμών μεταφοράς του Δήμου Νότιας Κέρκυρας αλλά και να συνεργαστεί με τους ομολόγους του των άλλων δύο δήμων του νησιού καθώς και με τη νέα ηγεσία του ΣΥΔΙΣΑ, η οποία θα πρέπει να εφαρμόσει τον περιφερειακό σχεδιασμό που περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις σε Τεμπλόνι και Λευκίμμη!
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης, Γιάννη Πανδή (σε δηλώσεις του στο Corfu Channel), το έτερο στέλεχος που θα αξιοποιηθεί είναι ο Παναγιώτης Σολωμός, ο οποίος όπως φαίνεται, συμφωνήθηκε να αναλάβει επικεφαλής του ΔΟΠΑΠ με αρμοδιότητα τον αθλητισμό (ο κ. Σολωμός έχει διατελέσει πρόεδρος της Α.Ε. Λευκίμμης).

Επιβεβαίωση από Λέσση

Τη συμφωνία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κώστας Λέσσης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο δημόσιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Κέρκυρας. Αν και τόνισε ότι θα κάνει ο ίδιος επίσημες ανακοινώσεις σε μεταγενέστερο χρόνο, επιβεβαίωσε όχι μόνο ότι υπάρχει οριστική συμφωνία για τη συνεργασία των δύο παρατάξεων, αλλά και για τα δύο πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν καθώς και τις θέσεις που θα καταλάβουν.
Ερωτώμενος για το αν είναι συμβατό να αναλάβει αντιδήμαρχος ένας δημοτικός σύμβουλος παράταξης της μειοψηφίας, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για χρήση εκρηκτικού μηχανισμού από την έκρηξη του οποίου, μάλιστα, αυτοτραυματίστηκε και ακρωτηριάστηκε, ο κ. Λέσσης εκθείασε την προσωπικότητα του κ. Καστρινού υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι βίαιος άνθρωπος και πως είχε αγνές προθέσεις στο πλαίσιο της αγωνιστικότητας για την προστασία του περιβάλλοντος και της περιοχής του.

«Δεν είναι βίαιος, είναι αγωνιστής»

Αφού δήλωσε ότι ο ίδιος ως πολιτικός ήταν ανέκαθεν αγωνιστικός αλλά κατά της χρήσης βίας, υποστήριξε όσον αφορά τον προσεχώς αντιδήμαρχό του ότι δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς τις αγαθές του προθέσεις, την αγνότητα των προθέσεων: «Είναι κάτι διαφορετικό η αγνότητα και η αγωνιστικότητα ενός ανθρώπου μέχρι να τον περιγράψουμε ως βίαιο άνθρωπο», αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει το ότι για τις ενέργειες αυτές διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Αδιαπραγμάτευτος όρος

Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιοποίηση των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων ήταν αδιαπραγμάτευτος όρος που έθεσε ο Γιάννης Πανδής στον Κώστα Λέσση προκειμένου να συμφωνήσουν συνεργασία για τη δημοτική αρχή, με τον κ. Πανδή μάλιστα να μην διεκδικεί ο ίδιος κάποια αξιοποίηση σε θέση αντιδημάρχου ή επικεφαλής οργανισμού, προκειμένου να τοποθετηθούν οι Καστρινός και Σολωμός.

Συγκαλεί ομάδα μετά το Δεκαπενταύγουστο, στις 24/8 η ορκωμοσία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο, ο κ. Λέσσης θα συγκαλέσει δημοτική ομάδα προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις άλλες τρεις αντιδημαρχίες καθώς και την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου (την πρόταση που η παράταξή του θα καταθέσει στις δημαιρεσίες) ενώ η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο, στη Λευκίμμη.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ