Τις προγραμματικές προτάσεις της για την αλλαγή του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της Κέρκυρας ανέπτυξε σε Υπουργό και Υφυπουργό Τουρισμού, η νέα Δήμαρχος Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της Μερόπης Υδραίου:

Η νέα δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου είχε εκτενή συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα.
Αντικείμενο της συνάντησης, σημεία των προγραμματικών προτάσεων της κ. Μερόπης Υδραίου για την αλλαγή του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της Κέρκυρας.
Η νέα δήμαρχος έθεσε το ζήτημα της άμεσης αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για τη δημιουργία οργανισμού τουριστικής ανάπτυξης με τη συμμετοχή του Δήμου, φορέων αλλά και επαγγελματιών και επιχειρηματιών του τουρισμού.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η επιτάχυνση της διαδικασίας των αδειοδοτήσεων για τις δύο μαρίνες σε Μπενίτσες και Αλύπα, με την κ. Υδραίου να ενημερώνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει ο Δήμος και οι οποίες , δυστυχώς, δεν έγιναν κατά το παρελθόν.
Παράλληλα η νέα δήμαρχος συζήτησε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού το στόχο μετατροπής της Κέρκυρας σε κορυφαίο home port για την κρουαζιέρα.
Συνεπής στη δέσμευση της για να μπει η Κέρκυρα στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης, η κ. Υδραίου τόνισε στον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα, που έχει τις αρμοδιότητες της τουριστικής εκπαίδευσης, ότι ο Δήμος είναι διατεθειμένος να προσφέρει ή να διαμορφώσει κτίριο για να στεγαστεί μόνιμα μια δομή τουριστικής εκπαίδευσης στο νησί ενώ ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την λειτουργία της Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ