Στέφανος Γκίκας, Αλέκος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης είναι οριστικά οι τρεις βουλευτές Κέρκυρας, μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Το CorfuPress.com σας παρουσιάζει το βιογραφικό των τριών νέων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Κέρκυρας:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ
Ο Αρχιπλοίαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Στέφανος Γκίκας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το
1960. Είναι γιος του Στρατηγού Σωτήρη Γκίκα, πρ. Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, εκλεγμένου τέσσερις φορές από τον Κερκυραϊκό λαό την περίοδο 1981 – 1993.
Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων το 1977 και εισήλθε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Κρήτης αλλά επέλεξε την καριέρα του
Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, αποφοιτώντας το 1981 με βαθμό «Άριστα».
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (Master
of Science in Electrical Engineering) από το Πανεπιστήμιο Monterey καθώς επίσης Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Στρατηγικές & Αμυντικές Σπουδές (ΣΕΕΘΑ, 2005) και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ναυτική Επιστήμη και Στρατηγική με βαθμό «Άριστα»
(ΝΣΠ 1996). Την περίοδο 1991-92 υπηρέτησε στη Φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» και έλαβε μέρος
στην σημαντική αποστολή του πλοίου στον Περσικό κόλπο.
Υπήρξε στενός συνεργάτης και υπεύθυνος επικοινωνίας δυο Υπουργών Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, του κ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όντας Εκπρόσωπος Τύπου και Διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ την τριετία 2004-2007.
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007, κατήλθε ως υπ. Βουλευτής της Ν.Δ. στην Κέρκυρα.
Έλαβε 8000 σταυρούς προτίμησης, αλλά απώλεσε την Βουλευτική έδρα λόγω του ισχύοντος Εκλογικού Νόμου, αφού η Ν.Δ. απώλεσε έδρα σε σχέση με τις Εκλογές του 2004. Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009 ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος στην Κέρκυρα. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 ήταν ο Α’ επιλαχών Βουλευτής Κερκύρας.
Τον Ιανουάριο του 2011, τοποθετήθηκε ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., θέση που διατήρησε για 4 χρόνια.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, κατήλθε εκ νέου ως υποψήφιος Βουλευτής με την ΝΔ
στην Κέρκυρα, αλλά σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας κατετάγη δεύτερος με διαφορά 43 ψήφων από τον πρώτο. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015,
εξελέγη Βουλευτής Κερκύρας (ΝΔ) λαμβάνοντας το 60% των ψήφων της Παράταξης στην
Κέρκυρα.
Ο Στέφανος Γκίκας έχει δύο κόρες 18 και 22 ετών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
Ο Αλέκος Αυλωνίτης γεννήθηκε στη Δάφνη Κέρκυρας το 1956 . Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εργάζεται ως δικηγόρος στη Κέρκυρα από το 1983 μέχρι
και σήμερα.
Στα Πανεπιστήμιο ήταν Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Θράκης. Επί εννέα χρόνια ήταν μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.
Από το 1995 μέχρι 2002 ήταν μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Κέρκυρας.
Πρόεδρος του Ενιαίου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Ν.Α. Κέρκυρας από το
1999 έως 2002
Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου των Ιονίων Νησιών από το 2003 έως το 2007
Από 1-1-2007 έως το 2010 ήταν Δήμαρχος του Δήμου Εσπερίων Κέρκυρας.
Από το 2010 έως 2014 επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Κέρκυρας ως υποψήφιος δήμαρχος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ
Ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στην Κέρκυρα και δηλώνει πως γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των νησιών μας. Όπως αναφέρει ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook:
«Λέγεται πως οι άνθρωποι εκκινούν από ιδιοτελή κίνητρα για να ασχοληθούν με την πολιτική. Δεν σας κρύβω ότι έχω και εγώ τα δικά μου: Να δω το μικρό γιο μου, τον Σπύρο, να μεγαλώνει και να δημιουργεί σε ένα τόπο που θα δίνει πραγματικές ευκαιρίες στους ανθρώπους του. Και που με τη δική σας… βοήθεια, θα μπορέσω, ίσως, μια μέρα να του
εξομολογηθώ ότι ο πατέρας του συνέβαλλε, με τις μικρές του δυνάμεις, σε αυτό. Το Κίνημα Αλλαγής μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι περισσότερο για τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου. Θέλω να μοιραστώ αυτή μου την προσπάθεια μου με όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς. Λίγη σημασία έχει αν έχετε σχέση με την πολιτική. Η αγάπη σας για τον τόπο μας μου είναι αρκετή για να ενώσω τις δυνάμεις μου μαζί σας».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ