Το πλοίο που ξεκίνησε από το λιμάνι των Αγίων Σαράντα παρουσίασε πρόβλημα στην δεξιά μηχανή, επικοινώνησε με το λιμενικό, αλλά τελικά, το πλήρωμα του Saranda Express αποκατέστησε τη βλάβη εν πλω και ήρθε αυτοδύναμα στο νησί των Φαιάκων.

Σύμφωνα με το λιμενικό:

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της Κυριακής, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ »SARANDA EXPRESS» σημαίας Αλβανίας, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Αγίων Σαράντα Αλβανίας προς λιμένα Κέρκυρας με είκοσι επτά επιβάτες και δύο οχήματα, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή και αιτείται ρυμούλκηση.
Άμεσα δύο περιπολικά σκάφη και ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσαν για την περιοχή καθώς και το Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» Ν.Π. 4447.
Στη συνέχεια ενημέρωσε ο πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου ότι αποκατέστησε την βλάβη και το »SARANDA EXPRESS» κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Κέρκυρας.
Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση από επιθεωρητή PSC και στέλεχος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ