Γράφαμε μεταξύ άλλων σε παλαιότερο σημείωμα, στην ίδια στήλη ότι : «Μένει η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού ώστε να δημιουργηθεί, κυρίως ένα πειθαρχημένο και αξιόπιστο, για τους υπερατλαντικούς εντολείς αλλά και για τη Ε.Ε. κομματικό δίπολο με ό,τι σημαίνει αυτό για τους περιττούς…», μετά από τον ισχυρό μνημονιακό σεισμό που υπέστη το παραδοσιακό δικομματικό σύστημα, με αποτέλεσμα τα ΠΑΣΟΚ με ηγέτη Βενιζέλο να εξαερωθεί στο 4,68 στις εκλογές του Γενάρη του 15!

Τελικά στις προχθεσινές εκλογές ο στόχος επετεύχθη, ο δικομματισμός εδραιώθηκε με μια δεξιά όχι βεβαίως με τα χαρακτηριστικά της μεταπολίτευσης, αλλά με το καλυμμένο, προς το παρόν, προσωπείο μιας ΕΡΕ εκείνης της περιόδου, με στόχο την κανονικότητα της «εννόμου τάξεως» σ’ όλους τους τομείς! Παράλληλα και με μια Τσιπρική «Ένωση Κέντρου» όπως το ξεκαθάρισε ο Αλέξης μιλώντας προχθές στην κεντρική επιτροπή λέγοντας: «Κρατώντας τις ρίζες μας, να γίνουμε δέντρο για όλο τον προοδευτικό κόσμο…» Αναγγέλλοντας μια ακόμα επανίδρυση του κόμματος η οποία όπως και στο παρελθόν θα λειτουργήσει εκτός άλλων και ως σκούπα για τους ενοχλητικούς!

Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με το μπόνους φυσικά των πενήντα εδρών ήταν περίπου αναμενόμενη. Το μη αναμενόμενο ήταν η αντοχή του Σύριζα ιδιαίτερα μετά και την ψυχρολουσία των ευρωεκλογών! Γεγονός που το τόνισε και ο Τσίπρας: «καταφέραμε να καλύψουμε 8 μονάδες από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών…» Ένα κόμμα με ανύπαρκτες ουσιαστικά οργανώσεις και με αρνητική εικόνα στις περισσότερες των περιπτώσεων ειδικά όπου αυτό είχε αυτοδιοικητική παρουσία – χαρακτηριστικό παράδειγμα το νησί μας – κατάφερε τελικά να ανατρέψει τα προγνωστικά για ακόμα χαμηλότερα εκλογικά ποσοστά και από εκείνα της μαύρης Κυριακής των ευρωεκλογών! Όλοι ανεξαιρέτως οι αντίπαλοί του δεν επιθυμούσαν απλά μια κάποια μια ήττα, αλλά επιστροφή ακόμα και στο 3,3% της αφετηρίας του…

Αμ δε… Ο πνιγμένος Λαός τηρώντας την παράδοση, απ’ τα μαλλιά του πιάνεται και εξ αυτού τόσο η με μπόνους αυτοδυναμία της δεξιάς όσο και η εδραίωση του Τσίπρα στο κεντρώο πλέον χώρο, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη για το σύστημα επιτυχία… Όσο για το ΚΙΝΑΛ της Φώφης, αυτό για κάποιο περιορισμένο ακόμα χρόνο, θα εξασφαλίζει μεταχειρισμένα «ανταλλακτικά», στη μηχανή του συστήματος! Για τους περιττούς που δεν κατάφεραν να περάσουν και πάλι πάνω από το «νήμα» του 3%, αυτοί αθροίζονται μαζί και μ’ όσους άλλους που από αρχής της μνημονιακής εποποιίας πετάχτηκαν στη χωματερή της ιστορίας…Ορισμένοι πάντως από αυτούς τους κομματικούς σχηματισμούς την αποστολή τους έστω και βραχύβια την έφεραν σε πέρας, συμπολιτευόμενοι ή αντιπολιτευόμενοι!

Το μέγεθος της αποχής που ξεπέρασε και τις προηγηθείσες ευρωεκλογές δεν απασχόλησε ουσιαστικά αναλυτές και αρθρογράφους… Ακριβώς η ίδια αντιμετώπιση και για τα εκλογικά αποτελέσματα των κομμάτων της αριστεράς που και σ’ αυτή την αναμέτρηση παρουσίασαν την ίδια αποκαρδιωτική εικόνα… Κλαυσίγελος και για τις μετεκλογικές καρμπόν ανακοινώσεις τους, που μ’ αυτές δικαιολογούν τα υπό το μηδέν ποσοστά ή το συνεχές θλιβερό στάσιμο αποτέλεσμα… Αυτή η τραγική εικόνα ακόμα και στην εποχή των πρώτων μνημονίων όταν οι…μάζες έψαχναν στα σκουπίδια ή συνωστίζονταν σε ουρές συσσιτίων! Όμως γι’ όλα υπάρχουν εμβαλωματικές απαντήσεις και μάλιστα… μαρξιστικά τεκμηριωμένες. Έτσι για μια ακόμα φορά διαβάσαμε ότι είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα καθότι η μάχη δόθηκε σε συνθήκες…. αντιδραστικής επίθεσης και αφόρητης πόλωσης!

Καμιά απολύτως ελπίδα προς το παρόν, μέχρις ότου από την «κοπριά» όλων των παραπάνω να δημιουργηθούν διεθνώς οι συνθήκες γέννησης νέου επαναστατικού υποκειμένου με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, που δε θα θεωρεί το Λαό μάζα και απαραίτητους τους «καθοδηγητές» στα μικρομάγαζα τους…

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ