Μοναδικές στιγμές έζησαν την Κυριακή 16 Ιουνίου στις Νυμφές, όσοι παρευρέθηκαν στο 10ο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου Κέρκυρας, στη μεγάλη αθλητική γιορτή του ΕΣΥΝ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές:

Ήταν μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σ΄ ένα πανέμορφο και εντυπωσιακά στολισμένο γήπεδο, αυτό του ομώνυμου χωριού της βόρειας Κέρκυρας. Η δράση έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου) και την προετοίμασαν τα μέλη του ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ και του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών!
Στο 10ο τουρνουά συμμετείχαν 8 ομάδες (ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ, ΔΙΑΣ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ, ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ, ΟΡΦΕΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ και ΡΟΜΑ) και πάνω από 200 αθλητές (στις κατηγορίες τζούνιορ και προτζούνιορ) ενώ το παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές.
Η εκδήλωση της Κυριακής ξεκίνησε με ένα γεμάτο αγωνιστικό, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό τρίωρο! Στα πλαίσια του τα παιδιά αγωνίστηκαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και έλαβαν μέρος σε 4 διαγωνισμούς (επιδεξιότητας – ειρήνης, κυκλοφορίας – φιλίας, ακρίβειας πάσας – συλλογικότητας και ταχύτητας σουτ – αγωνιστικότητας)! Οι αθλητές «χόρτασαν» δράση και παράλληλα εισέπραξαν τα μηνύματα του διαπαιδαγωγικού – ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου! Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι το ΕΣΥΝ είχε φροντίσει να «ντύσει» όλη την δραστηριότητα με κατάλληλα κείμενα λογοτεχνικού, ιστορικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα!
Το γήπεδο ήταν έτσι διαμορφωμένο για να φιλοξενεί παράλληλα όλες αυτές τις δραστηριότητες! Στον κεντρικό χώρο δέσποζαν 20 διακοσμητικές μασκότ με τα ονόματα των ομάδων και τις αξίες του τουρνουά (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΦΙΛΙΑ)! Παράλληλα παντού κυριαρχούσαν τα συνθήματα του ΕΣΥΝ για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά!
Αυτοί που παρακολούθησαν το τουρνουά ήταν πραγματικά πολλοί και γέμισαν την κερκίδα του γηπέδου! Οι φίλαθλοι, γονείς κατά κανόνα των παιδιών, συμμετείχαν ενεργά ενθαρρύνοντας και επιβραβεύοντάς τα! Στις ιδιαίτερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν οι πανέμορφες και συγκινητικές αφιερώσεις των μικρών παιδιών, δια μικροφώνου, προς τους θεατές μετά από κάθε επιτυχημένη προσπάθειά τους!
Η κορύφωση της εκδήλωσης ήρθε με την τελετή λήξης που ακολούθησε την αθλητική δράση! Το τελετουργικό ξεκίνησε με παρουσίαση – παρέλαση των 8 ομάδων και των 200 αθλητών, οι οποίοι έστειλαν μηνύματα στους θεατές! Έτσι τα παιδιά του ΔΙΑ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ κρατούσαν χαρτάκια που δήλωναν «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ», του ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΥ «ΦΙΛΙΑ», του ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΥΛΙΩΤΩΝ «ΕΙΡΗΝΗ», της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», του ΟΡΦΕΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», του ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ», της ΡΟΜΑ «ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» και του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ το σήμα του ΕΣΥΝ!
Ακολούθησε ο αποχαιρετισμός των αγώνων από τον κ. Κώστα Ρούσσινο. Ο πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ επισήμανε ότι ήταν μια ωραία μέρα στην οποία κυριάρχησαν η ζωντάνια, η αγωνιστικότητα και η ομορφιά των παιδιών. Ωστόσο, συνέχισε, τα θετικά συναισθήματα δεν μπορούν να μας κάνουν να παρακάμψουμε την άσχημη πραγματικότητα που σχετίζεται με το ότι τα παιδιά μας ζουν και μεγαλώνουν σε ένα άσχημο κόσμο, ένα κόσμο της βίας, της ανεργίας, της πείνας, του ρατσισμού, της παιδικής εργασίας, της εκμετάλλευσης, των ναρκωτικών, της πορνείας και των πολέμων. Ο κ. Ρούσσινος τελείωσε καλώντας τους θεατές να αποχαιρετίσουν το σήμα των αγώνων με έναν όρκο. Τον όρκο ότι ως πολίτες θα κάνουν τους αγώνες που απαιτούνται ώστε η κοινωνία να γίνει μια ανθρώπινη αγκαλιά με αξίες στο μπόι των ονείρων των παιδιών! Την στιγμή εκείνη οι αθλητές όλων των ομάδων άφησαν το σήμα των αγώνων, στο οποίο κυριαρχούσε ένα παιδικό χαμόγελο, να φύγει στον ουρανό μέσα σε μια πανδαισία βεγγαλικών! Παράλληλα ο κόσμος το συνόδευσε τραγουδώντας το «όλοι μαζί εμείς θα φτιάξουμε ένα κόσμο από αγάπη και ελπίδα» ενώ οι παρουσιάστριες της εκδήλωσης, Ελένη Ξάνθου και η μικρή Μαρία Μπάνου, τόνισαν τρυφερά ότι το σήμα των αγώνων φεύγει αφήνοντας όμως τα αποτυπώματά του στην καρδιά και το μυαλό μας!
Τη δική τους καλλιτεχνική πινελιά κατέθεσαν, αμέσως μετά, τα χορευτικά του πολιτιστικού συλλόγου Νυμφών, του γυμναστηρίου «ΚΙΝΗΣΗ» και της σχολής χορού «DANCING AKADEMY» δίνοντας ένα εντυπωσιακό ρυθμό στην τελετή λήξης!
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις. Στα πλαίσια τους ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ τίμησε τον πρώην πρόεδρο του κ. Μωραΐτη Αντώνη, τον προπονητή κ. Δημήτρη Κουρσάρη και τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Μπάγια. Το ΕΣΥΝ από τη δική του μεριά τίμησε τον πολιτιστικό σύλλογο Νυμφών και τις σχολές χορού «ΚΙΝΗΣΗ» και «DANCING AKADEMY»για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις και τον ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ για την πολύχρονη συνεργασία.
Στις καθαρά αθλητικές βραβεύσεις δόθηκαν κύπελλα συμμετοχής σε όλες τις ομάδες, μετάλλια σε όλους τους αθλητές και στους προπονητές (Κούδα Δημήτρη και Σγούρο Στάθη του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ, Χειλδάρη Γιάννη του ΔΙΑ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ, Κουρσάρη Δημήτρη της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ, Βλάσση Σπύρο, Πατέλη Παναγιώτη και Παργινό Βίκυ του ΟΡΦΕΑ, Δεσύλλα Γιώργο του ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ, Ροκίδη Μανώλη της ΡΟΜΑ, Αρβανιτάκη Μπάμπη του ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΥΛΙΩΤΩΝ και Τσιρώνη Νίκο του ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΥ)!
Επίσης δόθηκαν έπαθλα στους νικητές των διαγωνισμών (το Ντράνο Σπύρο του ΟΡΦΕΑ και στον Τσιμπούλη Πάρη του ΠΑΟ Κορακιάνας στο διαγωνισμό «ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΟΥΤ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ», τον Καρδακάρη Γιάννη της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ και στον Κορακιανίτη Αντώνη του ΟΡΦΕΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στο διαγωνισμό «ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑ –ΕΙΡΗΝΗ», το Γιούργα Κωνσταντίνο και στον Κατσιμάνη Γιώργο της ΡΟΜΑ στο διαγωνισμό «ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΑΣΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ» και τον Κλέιντι Ντάτση του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ και στον Χαγιάνη Άγγελο της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ στο διαγωνισμό «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΦΙΛΙΑΣ»)!
Τις βραβεύσεις τις έκαναν ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ κ. Ρούσσινος Κώστας, το μέλος του ΔΣ του ΕΣΥΝ κ. Βεδουράς Σπύρος, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Νυμφών κ. Μπάνος Βάρθης, ο γραμματέας του συλλόγου προπονητών Κέρκυρας κ. Αρβανιτάκης Μπάμπης, τα μέλη του ΔΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ κ.κ. Τσενεμπής Στέφανος και Φαρμάκης Γιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καλούδης Γιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μπαλού Αλεξάνδρα και Μπιάνκης Δημήτρης και ο Κώστας Παυλίδης.
Η τελετή λήξης και μαζί με αυτήν το τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου Κέρκυρας ολοκληρώθηκε με το σήμα του, το παιδικό χαμόγελο, να αιωρείται με μία περήφανη αλλά και παράλληλα μελαγχολική διάθεση ψηλά στον κερκυραϊκό ουρανό έχοντας για φόντο πίσω του το φεγγάρι! Το ραντεβού όμως δόθηκε για τις επόμενες εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ με αφορμή πάντα την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Ήδη ξεκίνησε θεατρικό φεστιβάλ με 5 σχολικά σχήματα και 2 καλλιτεχνικές ομάδες του ΠΑΜΕ στο θέατρο «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ» ενώ θα γίνει και τουρνουά χάντμπολ στην Κάτω πλατεία στις 29 Ιουνίου με τη συμμετοχή του ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΥ και ομάδας από την Πάτρα! Δόθηκε βεβαίως και για του χρόνου, για το 11ο τουρνουά ποδοσφαίρου, αλλά κυρίως με τη μορφή της υπόσχεσης για αγώνα για ένα κόσμο στο «μπόι των ονείρων»! Αυτή η υπόσχεση μάλιστα δόθηκε κάτω από μια νέα «επίθεση» βεγγαλικών που έκαναν κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ