Η Φώφη Γεννηματά μαζί με Γιώργο Παπανδρέου και Λαλιώτη αφού περιόδευσε τη δυτική Ελλάδα, επιστρέφοντας στην Αθήνα ανακοίνωσε ως κορυφή του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ το Γιώργο Καμίνη.

Μετά από αυτή την απόφαση, κάλεσε το Βενιζέλο να του επιδώσει ουσιαστικά τα συλλυπητήρια της, αφού εκείνος εξ οφιτσίου είχε ήδη καπαρώσει τη πρώτη θέσει στο επικρατείας του κόμματος! Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πάντα πληροφορίες είχε ενημερώσει για τις επιθυμίες του, τη Φώφη: «Κοιτάξτε, υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης μπορώ να σας πω με απόλυτη κατηγορηματικότητα ότι δεν θα είμαι, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου και αυτή η υποχρέωσή μου έναντι της χώρας…» Και πώς να είναι υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης ο Ευάγγελος; Τη τελευταία φορά που το δοκίμασε κινδύνεψε να τον αφήσει στην απέξω ο υποψήφιος του Λεβέντη…

Ο συνταγματολόγος υπέστη σοκ από την απόφαση της Φώφης, την οποία είναι ολοφάνερο πως εκείνη την οριστικοποίησε και κάτω από τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών. Με βαρίδια τύπου Βενιζέλου είναι σαφές πως το ΚΙΝΑΛ της Φώφης δεν μπορεί να ελπίζει για καλλίτερες μέρες με ανοικτές προοπτικές «προοδευτικών» συνεργασιών! Προτίμησε Καμίνη σαν ασθενές έστω δείγμα μιας διεύρυνσης του κόμματος και «πυροβόλησε» τον άλλον σχεδόν εξ επαφής! Διαρκής και εκκωφαντικός ο τηλεοπτικός κρότος! Παραδόξως ο ογκόλιθος της πολιτικής αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του θηλυκού «Βρούτου» αλλά και αυτή τη φορά συνήλθε γρήγορα και εκ συνηθείας έβαλε πάνω από το ατομικό του συμφέρον το «μέλλον της πατρίδας»!

Μετά από την αποχώρηση από το τόπο της εκτέλεσης ο Ευάγγελος δήλωσε μεταξύ άλλων: «…Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας». Αυτή η πατρίδα μοιάζει σαν το δέντρο που πληγώναμε παιδιά, μόνο που αυτοί όλοι τους το κόψανε από τη ρίζα ξεραίνοντας το από την μεγάλη τους… φροντίδα! Τελικά ξεκαθαρίζει γιατί η Φώφη από τη πρώτη θέση τον έριξε στη τελευταία του επικρατείας, κατηγορώντας την ότι εκείνη θέλει το ΚΙΝΑΛ ουρά του Σύριζα, ενώ εκείνος αντιθέτως το ΚΙΝΑΛ το επιθυμούσε γαλαζοπράσινο για να θυμίζει τον εκλογικό…θρίαμβο του 4,68% το Γενάρη του 15, αποτέλεσμα συγκυβέρνησης με την ΝΔ!

Μπορεί ο Σύριζα να πήρε ένα γερό μάθημα, μια αναπάντεχη δίκαιη σφαλιάρα στις ευρωεκλογές από έναν Λαό που τον εμπιστεύθηκε με 3.358.160 “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 και στη συνέχεια ο Τσίπρας προδίδοντας τον χυδαία πέρασε μέτρα αντιλαϊκά με ένα ακόμα σκληρό μνημόνιο. Όμως τίποτε δεν κρίθηκε οριστικά ακόμα… Στις εκλογές του ερχόμενου Ιουλίου όλα παίζονται στον πόντο… Από την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και τις πλέον αλλοπρόσαλλες συνεργασίες με «καλές χρυσαυγές», κηραλοιφές και θεόπνευστες επιστολές ή με «σοσιαλιστικές» συζεύξεις και πάντα σε σχέση με τον αριθμό των κομμάτων που θα καταφέρουν να σπάσουν το νήμα του 3% προκειμένου να περάσουν τη πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου!

Όλα είναι ανοιχτά λοιπόν και ασφαλώς στην ταραγμένη ευρύτερη περιοχή μας με το τεράστιο γεωπολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον οι παραδοσιακοί μας σύμμαχοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και φυσικά δεν μένουν απλά και μόνο παρατηρητές… Στις 7 του ερχόμενου Ιουλίου κληρώνει και Τζακ-Ποτ μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί! Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα υπάρξει τελικό κυβερνητικό αποτέλεσμα. Λένε πως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όμως αντίθετα βιώσαμε πως στα αδιέξοδα του «συστήματος» δεν υπάρχει δημοκρατία παρά μόνο εξοντωτικά μνημόνια…

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ