Το αποτέλεσμα των πρόσφατων ισπανικών εκλογών ικανοποίησε όλα σχεδόν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα! Οι νεοδημοκράτες καταχάρηκαν γιατί ήρθε τέταρτο το ισπανικό όμοιο του Σύριζα, κόμμα των Podemos, ξεχνώντας βέβαια να πενθήσουν για τους συντρόφους του Λαϊκού Κόμματος το οποίο χάνοντας περίπου το μισό της δύναμής του, αποδεκατίστηκε! Ακολουθώντας όλα αυτά τα χρόνια κυβερνητική πολιτική, απόλυτα ευθυγραμμισμένη με ντιρεκτίβες λιτότητας και από παράδοση πνιγμένο σε σκάνδαλα, ακολούθησε κατασταλτικού χαρακτήρα τακτικές για να ικανοποιήσει φασιστογενείς ομάδες, προκειμένου να εμποδίσει διαρροές προς το VOX και την πάτησε… Οι εραστές του φασισμού διαλέγουν ορίτζιναλ μορφώματα και όχι απομιμήσεις σκοπιμότητας!

Τρίτη στην εκλογική κατάταξη οι “δεξιό κεντρώοι” Ciudadanos φέρνουν χαμόγελα χαράς στο Σταύρο Θεοδωράκη, θεωρώντας το αποτέλεσμα και… νίκη του «Ποταμιού»! Την έχει τόσο ανάγκη ο κατά τα άλλα συμπαθής κάποτε αρχηγός κόμματος, έστω ας είναι και από… καραμπόλα! Τη πρωτιά του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ την διεκδικεί από κληρονομικό δικαίωμα αναντίρρητα η Φώφη, ατυχώς όμως και σ’ αυτό ακόμα σκοντάφτει πάνω στο Τσίπρα που είχε ήδη σπεύσει να στείλει τα συχαρίκια στον Πέδρο, δίνοντας του ταυτόχρονα γραμμή για: «Σοσιαλιστές και Ποδέμος μαζί, ανάχωμα της ακροδεξιάς…» Το ακούει ο Μαλέλης και βγάζει σπυράκια!

Εκλογές, ανατροπές, νίκες, ήττες και… αλλαγές! Μεγάλη αντάρα για το τίποτα…Το «σύστημα» μένει ατάραχο, απλά οι ψήφοι αναδιανέμονται κάθε φορά εκ του ασφαλούς και σε νεοπαγή κόμματα υποδοχής της λαϊκής δυσαρέσκειας, που έχουν δημιουργήσει με τη πολιτική τους αυτά τα γνωστά παραδοσιακά! Το «σύστημα» έχει ποικίλα εργαλεία και κυρίως εγκεφάλους που σκέφτονται γι’ εμάς πολύ πριν από εμάς! Όλα είναι υπό έλεγχο και ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν, αναλαμβάνουν να το μακελέψουν στην άσφαλτο και στις πλατείες της οργής, τα… δημοκρατικά ρόπαλα του κάθε “οραματιστή” Μακρόν… Καμώνονται πως κινδυνεύει η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από ευρωσκεπτικιστές και ακροδεξιούς. Ουδείς κίνδυνος… Έχουν πείσει σημαντικότατη μερίδα των ευρωπαίων πολιτών πως μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Τραπεζών είναι η…ελπίδα!

Στις 15 του περασμένου Απρίλη, η σκληρή «αντιευρωπαία» φασίζουσα Λεπέν ξεκαθάρισε ότι ο «Εθνικός Συναγερμός» της δεν θέτει πλέον θέμα αποχώρησης της Γαλλίας από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, απλά ζητά «δραστικές» μεταρρυθμίσεις! Η Λεπέν αναγκάστηκε να βάλει την ουρά στα σκέλια, βλέποντας το βρετανικό αδιέξοδο του Brexit. Κατάλαβε πως οι μέχρι χθες «αντιευρωπαϊκές» κραυγές της θα λειτουργήσουν σαν εκλογικό εργαλείο στα χέρια του Μακρόν, για απειλή από ένα ενδεχόμενο Frexit. Αντίθετα η αλλαγή πολιτικής, θα τη βοηθήσει να αξιοποιήσει υπέρ της, την ακύρωση του ευρωπαϊκού αφηγήματος του Μακρόν και το ηγετικό στραπατσάρισμά του από το γερμανικό διευθυντήριο!

Ο ομοϊδεάτης της Σαλβίνι, ακολούθησε μια έξυπνη πολιτική υποτιθέμενης σύγκρουσης, πάντα όμως εντός της ΕΕ για «σκληρή και υπερήφανη» διεκδίκηση των συμφερόντων της Ιταλίας. Γνώστης της θεατρικής τεχνικής τύπου Μπενίτο, γνωρίζει πως στο θεατή εκλογέα, παραμένει η αρχική εικόνα της «σύγκρουσης» και μάλιστα υπέρ τονισμένη από τα φιλικά ΜΜΕ, η μετέπειτα συνθηκολόγηση με το διευθυντήριο περνάει στα ψιλά απαρατήρητη. Η επιτυχία αυτής της τακτικής, επιβεβαιώνεται και από δημοσκοπήσεις που δίνουν στην ακροδεξιά “Λέγκα” δυναμική κυριαρχίας στον χώρο της Ιταλικής συντήρησης!

Μια ανάσα μας χωρίζει πλέον για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως για την ανάδειξη μιας νέας άβουλης, βωβής, χρυσό αμειβόμενης όμως ευρωβουλής, στην οποία συμμετέχουν ακόμα και επαναστάτες με στόχο την…ανατροπή της! Κάλεσμα σ’ ένα ντέρμπι που είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο, αφού έχουν πείσει τον πάσα ένα, πως έξω από την ΕΕ είναι η κόλαση και μέσα σ’ αυτήν αν όχι ο παράδεισος, αλλά σίγουρα οι τραπεζίτες έτοιμοι να κατάσχουν ακόμα και τα σώβρακα των νοικοκυραίων με… αγγλικό δίκαιο!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ