Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, φέτος, είναι αφιερωµένα στους µαθητές που έχουν όνειρα για τη ζωή και το µέλλον τους και δε συµβιβάζονται µε την κατάσταση που ζουν στο σπίτι και το σχολείο τους.

Προβληµατίζονται για όσα συµβαίνουν γύρω τους, είναι ανήσυχα πνεύµατα και ψάχνουν απαντήσεις στα χιλιάδες “γιατί”…Όπως αναφέρει

…Το σενάριο της ζωής µας, του κόσµου γύρω µας, δεν µας αρέσει. Δε γράφτηκε µόνο του. Το έγραψαν άλλοι…

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση και τα κόµµατα που την υπηρετούν, φταίνε που:

Το σχολείο µας γίνεται όλο και χειρότερο, ψυχοφθόρο, ατελείωτο εξεταστικό κέντρο που “αδειάζει” τις τσέπες των γονιών µας και “γεµίζει” εµάς άγχος, ανασφάλεια, αγωνία. Το νοµοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνει το σχολείο ακόµα πιο εξοντωτικό, µε περισσότερες εξετάσεις και λιγότερες γνώσεις.
Η ζωή η δική µας και των γονιών µας είναι σε µνηµόνιο διαρκείας. Γι’ αυτό κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ψηφίσει αντιλαϊκά µέτρα έως το 2060.
Είναι σε εξέλιξη σε όλο τον πλανήτη ιµπεριαλιστικοί πόλεµοι. Για τα κέρδη των λίγων, η ΕΕ µαζί µε το ΝΑΤΟ σφαγιάζουν ολόκληρους λαούς. Οι θάλασσές µας γεµίζουν νεκρούς πρόσφυγες- θύµατα πολέµων, ακόµα και παιδιά. Χιλιάδες πρόσφυγες είναι εγκλωβισµένοι στα κολαστήρια που λέγονται hot-spot. Έτσι έχει αποφασίσει η ΕΕ µε την συµφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…
Το δικαίωµά µας στον αθλητισµό, τον πολιτισµό, την ψυχαγωγία γίνεται πολυτέλεια και πανάκριβο χόµπι…
Έχει αυξηθεί ο αυταρχισµός, η καταστολή και η τροµοκρατία σε όσους αγωνίζονται. Βαρεθήκαµε να ακούµε απειλές όταν αγωνιζόµαστε για να γίνει καλύτερο το σχολείο µας… Δεν µπορούµε να ξεχάσουµε τη Γαλλία, που πριν λίγους µήνες η αστυνοµία µε εντολή της κυβέρνησης αλυσόδεσε και σηµάδεψε µε όπλο µαθητές που διαδήλωναν…
Έχει βγει από το αυγό της η ναζιστική-εγκληµατική Χρυσή Αυγή. Οι φασίστες και οι σάπιες ιδέες τους είναι το πιο µαύρο πρόσωπο ενός κόσµου που βασίζεται στην εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτιάχτηκε από τους εκµεταλλευτές και γι’ αυτούς δουλεύει! Αυτό είναι το σάπιο εκµεταλλευτικό σύστηµα. Οι λίγοι καλοπερνάνε, βασανίζοντας τους πολλούς, γεµίζοντας τη ζωή µας µε ανασφάλεια και προβλήµατα στην προσπάθειά µας να µορφωθούµε και να ζήσουµε.

Σε αυτόν τον κόσµο δε χωράνε τα όνειρα, οι ελπίδες και οι ανάγκες µας…

Δεν µας ταιριάζει ο ρόλος «κοµπάρσου»! Θα κάψουµε αυτά τα σενάρια!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!
ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Τα όνειρά µας για τη ζωή και το µέλλον µας περνούν από το χέρι µας να τα κατακτήσουµε! Γιατί, σήµερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες:

• Να µορφωνόµαστε ολοκληρωµένα όλοι, χωρίς διακρίσεις µε βάση την τσέπη µας.
Να πηγαίνουµε σε ένα σχολείο που θα µας µορφώνει, δε θα µας εξοντώνει όλη µέρα στη διαδροµή σπίτι-σχολείο-φροντιστήριο.
Να έχουµε ελεύθερο χρόνο. Δυνατότητα να αθληθούµε όλοι δωρεάν σε σύγχρονες υποδοµές. Να έχουµε πρόσβαση στην τέχνη, τον πολιτισµό. Να µπορούµε να ανακαλύπτουµε και να εξελίσσουµε τις κλίσεις, τα ταλέντα µας.
Να σπουδάσουµε το αντικείµενο που θα επιλέξουµε, να έρθουµε σε επαφή µε την επιστήµη, την τεχνολογία και να δουλέψουµε πάνω σε αυτά. Να µη βλέπουµε τους γονείς µας µέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το πώς θα τα βγάλουµε πέρα, πώς θα µας σπουδάσουν.
Να ζουν αδελφωµένα και ειρηνικά οι λαοί, χωρίς πόλεµο, φτώχεια, προσφυγιά.

Αυτό που µπαίνει εµπόδιο για να ζήσουµε καλύτερα είναι το σηµερινό άδικο σύστηµα που στηρίζεται στο κυνήγι του κέρδους για τους λίγους µε την ένταση της εκµετάλλευσης των πολλών. Αυτό το άδικο σύστηµα πρέπει να ανατραπεί! Μπορούµε να το κάνουµε!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ