Κυριακή κοντή γιορτή, αν βέβαια αυτές οι εκλογές μπορεί να είναι γιορτή ιδιαίτερα για την ανάδειξη αντιπροσώπων σε μια ευρωβουλή που το πρόβλημα των μνημονίων και της εξοντωτικής λιτότητας που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν απασχόλησε αποφασιστικά αυτήν την κατ’ όνομα ευρωβουλή! Μπορεί κανείς, από όλους αυτούς τους λαλίστατους τηλε-ευρωλόγους, να μας πεί πότε όλες αυτές οι μνημονιακές αποφάσεις που ισοπέδωσαν οικονομικά και κοινωνικά το Λαό μας ψηφίστηκαν από το ευρωκοινοβούλιο; Ασφαλώς και όχι για τον απλούστατο λόγο πως αυτή η κόλαση λιτότητας αποφασίστηκε από άτυπα όργανα, παρέες βαθμούχων με την ονομασία «θεσμοί»! Αυτοί δεν χρειάζονται τη ψήφο μας την ερχόμενη Κυριακή, ψηφίζονται από μόνοι τους! Αυτή είναι η κατάντια της ιστορίας που βιώνουμε, να καλούμαστε να εκλέξουμε ένα κατ’ ουσία άβουλο διακοσμητικό όργανο σαν… ευτυχείς υπήκοοι του ευρώ!

Ευρωεκλογές λοιπόν την ερχόμενη Κυριακή για ανάδειξη των 21 Ελλήνων ευρωβουλευτών στο σύνολον των 751 χρυσά αμειβόμενων που απαρτίζουν το ευρωκοινοβούλιο, με πενταετή θητεία! Χαράς ευαγγέλια για τους τυχερούς που θα εκλεγούν! Τους περιμένει παχυλό μηνιάτικο, γενναίες αποζημιώσεις εξόδων μετακίνησης και διαβίωσης, δωρεάν αυτοκίνητο, έξοδα στέγασης και πρόσληψης βοηθητικού προσωπικού μέχρι και 4 ατόμων! Κάλυψη γενικών εξόδων γραφείου και μετά την απομάκρυνση λόγω μη επανεκλογής τους, τους περιμένει ένα “χρυσό μαξιλάρι”, αρκεί να έχουν υπηρετήσει στο Ευρωκοινοβούλιο για τουλάχιστον έναν χρόνο. Τότε οι τυχεροί ευρωβουλευτές δικαιούνται μία μεταβατική αποζημίωση στο ύψος περίπου των αποδοχών τους, η οποία διαρκεί ακόμα και για δύο χρόνια!

Χρυσοπληρωμένοι «αντιπρόσωποι» σ’ ένα κοινοβούλιο που είναι κατάλληλα σχεδιασμένο από τη ίδρυση του χωρίς ουσιαστικές νομοθετικές αρμοδιότητες! Όμως στην «ποδιά» αυτού ευρωκοινοβουλίου, σφάζονται σήμερα ακόμα και πούροι…επαναστάτες με τη δικαιολογία πάντα ότι πασχίζουν να το ανατρέψουν από μέσα! Αυτή η άβουλη, ευρωβουλή στη πράξη εκδίδει ανώδυνα ψηφίσματα τα οποία όμως και αυτά καταγράφονται στα παλιά υποδήματα των άτυπων αλλά πανίσχυρων eurogroup & ecofin τα οποία υπηρετούν τους σχεδιασμούς της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, των βιομηχανικών και εξαγωγικών κολοσσών της χώρας αυτής που κατ’ ουσίαν διοικεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα!

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή δημιουργήθηκε «για να τεθεί τέλος στους συχνούς και αιματηρούς πολέμους μεταξύ των γειτονικών χωρών που κατέληξαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο…» Η αιματηρή διάλυση της Γιουγκοσλαβίας διαψεύδει όμως την παραπάνω φιλ.ειρηνική δικαιολόγηση της ίδρυσης της Ε.Ε… Πλέον η Γιουγκοσλαβία από μια χώρα κάποτε βαλκανική και κεντροευρωπαϊκή εξαφανίσθηκε κάτω από τον όγκο 500.000 ευρωνατοϊκών βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου! Στη θέση της δημιουργήθηκαν επτά κράτη, στην πλειοψηφία τους δορυφόροι της Γερμανίας.

Το Ευρωσύμφωνο (Europact), o Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), το Δημοσιονομικό Σύμφωνο (Fiscal Pact) επιβάλλουν κανόνες με πυρήνα την Ευρωζώνη σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής. Αυτά από ένα πανίσχυρο και μη ελεγχόμενο κέντρο λήψης πολιτικών-οικονομικών αποφάσεων, με απαγορευτικές ντιρεκτίβες για αναδιανομή κεφαλαίων είτε προς όφελος των οικονομικά αδυνάτων είτε προς ενίσχυση των χωρών που βρίσκονται σε συνεχή οικονομική ύφεση. Σε δημοσιονομικό επίπεδο, η φιλοσοφία όλων των παραπάνω συμφωνιών και συνθηκών είναι η επιβολή και διαιώνιση των πολιτικών λιτότητας, την ίδια στιγμή που έχει διατυπωθεί συχνά και από ηγετικά χείλη, ότι τα υπέρ πλεονάσματα των Γερμανών είναι τα χρέη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών…

Αυτόν τον μηχανισμό που είναι σχεδιασμένος να παράγει αυτό ακριβώς το έργο που επιθυμούν εκείνοι που τον έστησαν και τον διευθύνουν, κάποιοι ισχυρίζονται πως μπορούν να τον αλλάξουν ώστε να δουλέψει ακριβώς αντίθετα! Και αυτό μπορεί να συμβεί αλλάζοντας τους πολιτικούς συσχετισμούς μέσα σε μια ευρωβουλή χωρίς καμιά απολύτως ουσιαστική αρμοδιότητα… Σ’ αυτούς όλους τους «ονειροπόλους», απαντάει η Μέρκελ: «Να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι η Ευρώπη οφείλει να μείνει ανταγωνιστική απέναντι στις νέες αναδυόμενες δυνάμεις στην παγκόσμια αγορά…» Και βέβαια μιλώντας για Ευρώπη εννοεί τη Γερμανία, με ό,τι κοστίζει αυτό για τους σε συνεχή λιτότητα ευρωπαϊκούς Λαούς!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ