Με ναυτικούς όρους συνδυασμένους με το «δημοσιογραφικό κλισέ»… «βούλιαξε» η Κέρκυρα τις ημέρες του Πάσχα αφού η κίνηση στο Λιμάνι τόσο στις γραμμές προς Κέρκυρα και Λευκίμμη από την Ηγουμενίτσα, αλλά και η… συμβολή των τουριστών κρουαζιέρας, ξεπέρασε τα 50.000 άτομα!

 

Στις δύο τοπικές γραμμές από την Ηγουμενίτσα, μόνο για το διάστημα από τη Μ. Τετάρτη έως το Μ. Σάββατο, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Κέρκυρας προσήλθαν περίπου 38.000 επιβάτες με τον κύριο όγκο να έρχεται προς την πόλη της Κέρκυρας (περίπου 32.000 επιβάτες) σε σύγκριση με τους περίπου 7.000 από τη Λευκίμμη. Μόνο τη Μ. Παρασκευή στο λιμάνι της Κέρκυρας, πέρασαν περισσότεροι από 14.000 επιβάτες, ενώ τα δρομολόγια τις «κρίσιμες» ημέρες της Μ. Εβδομάδας ξεπέρασαν τα 27 (από τα 15-16 ημερησίως την εβδομάδα προ της εορταστικής περιόδου).
Μεγάλη ήταν η κίνηση και από τις κρουαζιέρες με επιπλέον 12.000 τουρίστες που κατέβηκαν στην πόλη της Κέρκυρας τη Μ. Παρασκευή, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό επισκεπτών στους 50.000!
Η αύξηση σε σχέση με πέρσι, τουλάχιστον όσον αφορά στην γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, ξεπέρασε το 40% ενώ σταθερή ήταν η προσέλευση συγκριτικά με το 2018 από την Λευκίμμη.ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ