«Ο Οργανισμός και ταξικά προσανατολισμένος αγώνας έχει αποτέλεσμα. Η δημοτική αρχή εξαναγκάζεται σε άμεση επίλυση του προβλήματος τροφοδοσίας του προβλήματος τροφοδοσίας των παιδικών σταθμών και κοινωνικών δομών» αναφέρει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση

Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων και των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφού ανακοινώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή το μπλοκάρισμα της τροφοδοσίας των δημοτικών παιδικών σταθμών και των κοινωνικών δομών του Δήμου Κέρκυρας, η Δημοτική Αρχή εξαναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (17/5), αποφάσισε το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που ζητούσαμε εξ αρχής, να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα, ώστε τα παιδιά μας να μην ξεμείνουν από τρόφιμα και νερό!
Φάνηκε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, που ισχυρίζονταν ότι δε γίνεται τίποτα και έπρεπε να ακολουθηθούν χρονοβόρες διαδικασίες, ήταν ζήτημα πολιτικού προσανατολισμού και προτεραιοτήτων.
Σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν από το πρόβλημα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις, οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής προσπάθησαν να αποποιηθούν κάθε ευθύνης «πετώντας το μπαλάκι» ο ένας στον άλλο επικαλούμενοι πότε την «γραφειοκρατία», πότε την «πολυπλοκότητα των διαδικασιών», πότε την «συνεχή αλλαγή του θεσμικού πλαισίου» κ.λπ.
Στην ουσία αυτό που ομολογούν είναι ότι εκείνο που πραγματικά φταίει είναι η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν. Το γεγονός αυτό δεν αλλάζει, παρά τη λάθος πληροφορία που είχαμε σε σχέση με το ποια υπηρεσία έκανε την συμφωνία για «δωρεάν και εθελοντική» προμήθεια προϊόντων από επιχειρηματίες. Η ουσία παραμένει η ίδια. Η Δημοτική πλειοψηφία ως ενιαία αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη και για αυτήν την κατάσταση.
Παράλληλα, με περισσό θράσος προσπάθησαν ούτε λίγο, ούτε πολύ, με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, να κατηγορήσουν τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ότι δήθεν ρίχνει την ευθύνη για την κατάσταση σε συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου, ότι δηλαδή εργαζόμενοι στρέφονται εναντίον άλλων εργαζομένων! Εξ ιδίων μάλλον κρίνουν τα αλλότρια! Η τακτική του διαίρει και βασίλευε μεταξύ (στην συγκεκριμένη περίπτωση) ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων δε θα περάσει! Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της Δημοτικής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ και των αιρετών της (νυν και πρώην)! Όσον αφορά την κατηγορία περί «μικροκομματικής εκμετάλλευσης» του προβλήματος, που οι ίδιοι δημιούργησαν, τους την επιστρέφουμε. Εμείς, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες, οι γυναίκες των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών, δεν παίζουμε παιχνίδια με τις ζωές των παιδιών μας! Γιατί και τα δικά μας παιδιά βρίσκονται σε αυτούς τους παιδικούς σταθμούς.
Αυτό που προκύπτει από τα παραπάνω είναι ότι ο οργανωμένος αγώνας με ταξικό προσανατολισμό, η οργάνωση ολοένα και περισσότερων στα σωματεία και στους συλλόγους μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας είναι εκείνη που μπορεί να οδηγήσει στην ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, που μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας!

• ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
• ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΗΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
• ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΞΕΝ/ΛΩΝ:
◦ SANDY BEACH
◦ ATLANTICA GRAND MEDITERRANEO RESORT &SPA
◦ SUNSHINE CORFU HOTEL & SPA
◦ LA GROTTA VERDE- ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ
◦ IKOS DASSIA
◦ PELEKAS MONASTERY
◦ BOLENTACO LIMITED
• ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
• ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ
• ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
• ΠΑΓΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ
• Π.Α.ΜΕ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ