ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ δίνει η Kίνηση Εξωτερικού του Αεροδρομίου «Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» τον Απρίλιο 2019.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Περίοδος : Απρίλιος 2019ΑΦΙΞΕΙΣ 2019: 62.764 Επιβάτες

ΑΦΙΞΕΙΣ 2018: 49.696

Ποσοστό αφίξεων : + 26,29% / Επιβάτες: +13.068

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΦΙΞΕΩΝ ΑΝΑ ΧΩΡΑ

Σημείωση:
Τον Απρίλιο του 2018 είχαν καταγραφεί και οι κάτωθι αφίξεις:
από Κύπρο 314 επιβάτες , από Ρωσία 179 και Σερβία από 114.

Οι καταγραφείσες αφίξεις Εξωτερικού του αεροδρομίου «Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», για το μήνα Απρίλιο 2019, διασκέδασαν τις επιφυλάξεις πολλών παραγόντων του Τουρισμού και όχι μόνον για την πορεία του Κερκυραϊκού Τουρισμού το 2019. Είναι αλήθεια ότι ο εφιάλτης των σκουπιδιών που έζησε η Κέρκυρα το 2018 και μαζί τα 2 εκατομ. και πλέον των επισκεπτών της, έσπειρε τον πανικό και την απογοήτευση ακόμη και στους πιο ψύχραιμους αναλυτές, σχετικά με το μέγεθος των επιπτώσεων που λογικά… θα επέσυρε η απαράδεκτη εικόνα του νησιού καθ΄ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Φαίνεται όμως, – και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί- ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας είναι πιο ισχυρά από κάθε βλάβη που προκαλούν οι πολιτικές και κομματικές αβελτηρίες.
Και ποιά είναι αυτά; Το brand name! (This is CORFU, my dears!). Η απαράμιλη φυσική ομορφιά! Το Ιστορικό, Φυσικό και Αρχιτεκτονικό Κερκυραϊκό Περβάλλον! Η αυθεντική Κερκυραϊκή φιλοξενία! Η Κερκυραϊκή κουζίνα και τα ντόπια προϊόντα! Ένας ολόκληρος πλούτος. Ένας θησαυρός ολόκληρη η Κέρκυρα, που αντιστέκεται από μόνη της… στην αδιαφορία, τα τραγικά λάθη, την ολιγωρία, την ανεπάρκεια και την ανικανότητα όσων -τρομάρα τους- καμώνονται πως την εκπροσωπούν και τη νοιάζονται… Η Κέρκυρα, που στέκεται πολύ πιο ψηλά από εκεί που δυστυχώς τη ρίξανε…
Δεν ξέρω αν οι εν εξελίξει εκλογικές διαδικασίες στην Ε.Ε. και κυρίως το Brexit θα επηρεάσουν την Κίνηση του Μαϊου και των επόμενων μηνών. Η εκτίμησή μου είναι, και οι προκρατήσεις δείχνουν, ότι και φέτος η αύξηση θα κινηθεί σε διψήφιο ποσοστό σε σχέση με πέρυσι. Υπό μία προϋπόθεση, βέβαια. Ότι δεν θα ζήσουμε τα περυσινά… Αν, παρ΄ ελπίδα, το μπάχαλο με τα σκουπίδια ξανακάνει την εμφάνισή του στην πόλη και την ύπαιθρο, ε τότε, κλάφτα Χαράλαμπε… Γιατί δεν είναι που τραυματίζεται η εικόνα, είναι που απειλείται και η υγεία όλων. Κατοίκων και επισκεπτών.
Ο Απρίλιος επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι ο Κερκυραϊκός Τουρισμός στηρίζεται στον Αγγλογερμανικό πυλώνα τροφοδοσίας του, που αντιπροσωπεύει το 68,92% της συνολικής κίνησης!
Η Πολωνία παραμένει σταθερά στην 3η θέση, χωρίς να απειλείται… προς το παρόν, παρά τη μείωση του 7,93% που σημείωσε τον Απρίλιο, αλλά ίσως είναι ενωρίς για εγκυρότερη πρόβλεψη, δεδομένων των προβλημάτων που παρουσιάζει.
Αυτά προς το παρόν.
Θα επανέλθω σύντομα με αναλυτικότερη προσέγγιση των τουριστικών δεδομένων, έτσι όπως διαμορφώνονται στο Ελληνικό ανταγωνιστικό περιβάλλον για την Κέρκυρα, αλλά και το ευρύτερο Μεσογειακό για τη χώρα μας, που μας επηρεάζει άμεσα. Όπως επίσης και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Τουρισμού της Κέρκυρας.

*Είναι πρώην Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΑ Κέρκυρας

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ