Την παράσταση θα ανεβάσουν το 7ο Γυμνάσιο και το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαία Μεσσήνη 2019.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι για την κερκυραϊκή παράσταση:
Εμπειρία ζωής για τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας και του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας που έχουν επιλεγεί για 8η χρονιά να συμμετάσχουν στο «8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαία Μεσσήνη 2019» στις 15/04/2019 στο Αρχαίο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης ,ανάμεσα από 50 θεατρικές ομάδες εξωτερικού και Ελλαδικού χώρου Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, για πρώτη χρονιά θα συμμετάσχουν και στο «4ο Μαθητικό φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αχαρνές 2019» στις 13/04/2019 στο Δήμο Αχαρνών στην Αθήνα.
Στο φεστιβάλ Μεσσήνης 2019 συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Ισπανίας, Αγγλίας Royal Academy, δυτικής Αττικής, θεατρικών σπουδών Πελοποννήσου και οκτώ θεατρικές ομάδες Δευτεροβάθμιας (Κολλεγίου Ψυχικού, Χίου, Νάξου,18 Γυμνασίου Αθηνών, Χαλανδρίου, Μεσσήνης, Μουσικό Καλαμάτας και Κέρκυρας).

ΕΙΡΗΝΗ του Αριστοφάνη
Ανεξάρτητα από τις σαφείς αναφορές που υπάρχουν στο έργο σε πρόσωπα και καταστάσεις του Πελοποννησιακού πολέμου, οι ομοιότητες ή έστω αναλογίες με το σήμερα είναι προφανείς. Η γενική κρίση αξιών και η έκπτωση των ηθών, η χαλάρωση του κοινωνικού ιστού και η έλλειψη οράματος για το μέλλον, η απαξίωση της πολιτικής και η μοιρολατρική εξοικείωση, υποταγή σε μια γκρίζα πραγματικότητα , και βέβαια η οικονομική χρεωκοπία που προκαλεί ο πόλεμος (τότε με τα ακόντια , τώρα με τα επιτόκια) συνθέτουν ένα πολύ γνώριμο τοπίο σε όλους μας

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ