Το Σάββατο 20 Απριλίου, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Γιάννη Μπορμπότη και με τη συμμετοχή υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων, πραγματοποίησε περιοδεία στα χωριά Άνω Κορακιάνα και Σωκράκι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΛΑΣΥ:
Στην Άνω Κορακιάνα, αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Μάνδηλα Φωκίων, όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα του χωριού. Επισημάνθηκε η άσχημη κατάσταση στο δίκτυο των αγροτικών δρόμων που είναι μήκους περίπου 75 χλμ, η έλλειψη σε υποδομές όπως το δίκτυο αποχέτευσης, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο της Άνω Κορακιάνας, η τεράστια καθυστέρηση στην αξιοποίηση της δημοτικής έκτασης που προορίζεται για ποδοσφαιρικό γήπεδο κλπ. Από τη μεριά της Λαϊκής Συσπείρωσης σημειώθηκε ότι η μεγάλη έλλειψη σε υποδομές οφείλεται στην έλλειψη προσανατολισμού της σημερινής αλλά και των προηγούμενων Δημοτικών αρχών. Την ώρα που η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε όλη την ΕΕ, αυτά δεν αξιοποιούνται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο χωριό και συζήτηση με κατοίκους.
Στο Σωκράκι έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Μάνδηλα Δημήτρη και ομιλία – συζήτηση σε καφενείο του χωριού. Τη συζήτηση απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα των αγροτικών δρόμων, των σκουπιδιών και του σχεδιασμού για τη δημιουργία νέου νταμαριού στην περιοχή. Οι κάτοικοι, στις τοποθετήσεις τους εξέφρασαν την άποψη ότι ακόμη και κάποια έργα βιτρίνας που γίνονται στην Κέρκυρα, αυτά επικεντρώνονται στην πόλη με την περιφέρεια να αφήνεται όλο και περισσότερο στην τύχη της. Επίσης, συζητήθηκαν και ζητήματα από την κεντρική πολιτική σκηνή και οι πολιτικές εξελίξεις, εν όψη και των ευρωεκλογών.
Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωση ανέδειξε τις αιτίες όλων αυτών των προβλημάτων. Η πολιτική που έχει ως προτεραιότητα την κερδοφορία του κεφαλαίου δεν μπορεί να συμβαδίσει με την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
Αναφορικά με τη δημιουργία νέου νταμαριού, είναι απαραίτητη η οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται και ο σχεδιασμός να είναι σε γνώση των κατοίκων της περιοχής. Η περιφέρεια έχει την ευθύνη να ενημερώσει και να ζητήσει τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Απαιτείται συνολικός σχεδιασμός για τον καθορισμό λατομικών ζωνών με κριτήριο την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των κατοίκων.
Όλα τα παραπάνω προσφέρονται για να φανεί η ενιαία πολιτική κατεύθυνση των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, σε πλήρη σύμπνοια με την κυβέρνηση και την ΕΕ. Για αυτό ενιαίο πρέπει να είναι και το κριτήριο ψήφου για την ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης και των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ