Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχ/λων Κέρκυρας με αφορμή το τέλος της τριετούς θητείας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου διοργανώνει συγκέντρωση-συναυλία στο ΕΚΚ, στις 2 Απριλίου.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του Συνδέσμου Ξενοδοχ/λων:

Τα ψέματα τελειώνουν στις 2 Απρίλη για την ψευδεπίγραφη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Τελειώνει η τριετής θητεία τους που προήλθε μέσα από τις νοθευμένες εκλογές στις 2/4/16 με συμμέτοχη παρανομα εκλεγμένων αντιπροσώπων και συνταξιούχων κατά παράβαση του νόμου 1264/82 άρθρο 1, την με αριθμό 1121/1988 απόφαση του Αρείου Πάγου και την ομόφωνη απόφαση της ΓΣΕΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας να συμμετέχουν οι συνταξιούχοι στις εργατικές οργανώσεις μόνο με δικαίωμα λόγου, συμβουλευτικά και όχι με δικαίωμα ψήφου. Τα τρία χρόνια της τελευταίας θητείας τους ένα πράγμα έκαναν «καλά». Παρεμπόδιζαν με κάθε τρόπο τη δράση των ταξικών σωματείων όσων δηλαδή σωματείων πάλευαν αδιάκοπα για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων και την απόκρουση των επιθέσεων της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Αυτό άλλωστε έκαναν και στις προηγούμενες θητείες τους και το έκαναν καλά.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΟΥΜΕ:
• Την σταθερή συμφωνία τους με τις πολιτικές κατευθύνσεις των επιχειρηματικών ομίλων, των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης?
• Την προσήλωσή τους στην γραμμή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού?
• Την απέχθειά τους σε κάθε έκφραση ταξικής πάλης?
Ή ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ:
• Ότι κλείδωσαν όλα τα γραφεία για να μη γίνεται δωρεάν μάθημα ενισχυτικής διδασκαλίας που οργανώνουν τα σωματεία του ΠΑΜΕ για μαθητές με οικονομική αδυναμία?
• Ότι άνοιγαν το εργατικό κέντρο μετά της 09:00πμ, το έκλειναν στις 20:00μμ αδιαφορώντας αν εργαζόμενοι και σωματεία είχαν ανάγκη να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του εργατικού κέντρου για συνελεύσεις και κάθε αναγκαία δράση?
• Ότι είχαν κλειστό το εργατικό κέντρο τα Σαββατοκύριακα, τις εορτές και τις αργίες καθώς και μια μέρα πριν και μετά από κάθε εορτή? Ακριβώς δηλαδή τότε που μπορούσαν να πάνε στο εργατικό κέντρο και στα σωματεία οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα?
• Ότι παραχωρούσαν προς χρήση το εργατικό κέντρο στα εργοδοτικά κόμματα και στους παράγοντές τους με μεγάλη ευκολία ή ακόμη περισσότερο σε «κυρίες» των τηλεπωλήσεων για να πλασάρουν τις νέες κολεξιόν σε ψεύτικα νύχια, καλλυντικά, σαμπουάν και κρέμες παντός τύπου. Την ίδια ώρα όμως αρνούνταν να παραχωρήσουν σε σωματεία της δύναμης του εργατικού κέντρου τις αίθουσες ή στην καλύτερη περίπτωση έβαζαν εμπόδια.
• Ότι δεν είχαν δώσει κλειδιά της κεντρικής εισόδου, την οποία κρατούσαν κλειστή, στους προέδρους των μεγαλύτερων σωματείων του εργατικού κέντρου με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση στα γραφεία, το αρχείο και την τεχνική υποστήριξη των σωματείων τους?
• Ότι διαμαρτύρονται για την αλλαγή της κλειδαριάς γιατί δεν θα μπορέσουν ποτέ πια να ξανακλειδώσουν την πόρτα στους εργαζόμενους και τα σωματεία?
• Ότι με μεγάλη ευκολία άνοιγαν την είσοδο στους εργοδότες για να εκτελέσουν εχθρικές ενέργειες σε βάρος των σωματείων? βλέπε: άνοιγμα εργατικού κέντρου 22:30μμ για θυροκόλληση από MAYOR, αίτηση για κήρυξη παράνομης στάσης εργασίας στο PELEKAS MONASTERY τον Οκτώβρη του 2018.
• Ότι χωρίς καμία δικαιοδοσία παρενέβαινε σε υποθέσεις εργαζομένων στους κλάδους ή τις επιχειρήσεις σε αντίθετη κατεύθυνση με τα κλαδικά ή επιχειρησιακά σωματεία προκειμένου να στηρίξουν τους εργοδότες όπως: στην περίπτωση του SANDY το 2017, στην περίπτωση του ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ το 2009, στην περίπτωση της κυριακάτικης αργίας στα Supermarket?
• Ότι χλευάζουν τους αγώνες και ενώ υποχρεώνονται να καλούν σε απεργίες την ίδια ώρα δηλώνουν χωρίς ντροπή ότι η απεργία είναι ξεπερασμένη μορφή αγώνα?
• Ότι σε κάθε απεργία δεν συγκεντρώνουν ούτε τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ενώ πρόεδροι, διοικητικά συμβούλια και αντιπρόσωποι των περίπου 20 σωματείων που τους στηρίζουν είναι άφαντοι τόσο από τους αγώνες όσο και από τους εργαζόμενους?
Σαν να μην έφταναν αυτά και πολλά άλλα που χωρίς ντροπή κάνουν σε βάρος των εργαζομένων,
Σαν να μην τρέχει τίποτα με την αποκάλυψη των νοθειών τους με σκοπό τον έλεγχο του συσχετισμού του Εργατικού Κέντρου,
Σαν να μην έχει εκδοθεί η προσωρινή διαταγή στις 21/2/2019 που απαγορεύει τη συμμετοχή 19 παράνομων αντιπροσώπων τους,
Σαν να μην έχει αποκλειστεί ξανά με ομόφωνη απόφαση της ΓΣΕΕ (μοναδική ομόφωνη απόφαση) ο δεύτερος αντιπρόσωπός τους λόγω της παράνομης εκλογής του από συνταξιούχους αντιπροσώπους.

ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.
Ζητούν να διοριστεί από το Πρωτοδικείο η ίδια προσωρινή διοίκηση και όχι μόνο για να προκηρύξει εκλογές όπως συνήθως προβλέπεται αλλά να παρατείνουν τη θητεία τους για έναν ολόκληρο χρόνο!!!
Στην όχι και τόσο «προσωρινή» αυτή διοίκηση θέλουν να συμμετέχει τόσο η κα Λίβερη όσο και ο κος Ζήμος που είναι συνταξιούχοι και έχουν απολέσει την ιδιότητα του αντιπροσώπου στο Εργατικό Κέντρο.
Δηλαδή γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια εκτός από τους εργαζόμενους που τους έχουν γυρίσει την πλάτη, το νόμο, τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου και την προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Κέρκυρας.

ΟΤΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΗΞΕ ΚΑΙ ΕΛΗΞΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!! ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ, Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ