Τι δίνουν ως εκτίμηση οι ξενοδόχοι. Σε τι τιμές πουλά το airbnb. Ποιες οι πληρότητες στο booking.com. Οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις.

Υψηλή είναι η ζήτηση για την Κέρκυρα και το φετινό Πάσχα, με την κίνηση να αναμένεται αρκετά αυξημένη σε σχέση με πέρσι λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού ξένων τουριστών, καθώς έχει ξεκινήσει η θερινή σαιζόν. Ωστόσο, διαθέσιμες κλίνες υπάρχουν ακόμα ενώ οι τιμές ποικίλουν, με αυτές των καταλυμάτων του κέντρου της πόλης να είναι -όπως είναι φυσικό»τσιμπημένες» καθώς εκεί εμφανίζεται η μεγαλύτερη πληρότητα.

Η κίνηση αναμένεται να διατηρηθεί στα περσινά επίπεδα, όσον αφορά τους Έλληνες επισκέπτες και οι πληρότητες στα ξενοδοχεία μέσα στην πόλη είναι πολύ υψηλές, λόγω άλλωστε και των περιορισμένων διαθέσιμων κλινών.

Ωστόσο, καθώς το Πάσχα φέτος «πέφτει» μόλις μερικά 24ωρα πριν το Μάιο, τα ανοικτά ξενοδοχεία και οι διαθέσιμες ξενοδοχειακές κλίνες είναι κατά πολύ περισσότερα σε σχέση με πέρσι, όπου η Ανάσταση «έπεσε» στις 9 Απριλίου.

Μπ. Βούλγαρης: Πληρότητα στο 80%, αλλά…
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης, εκτιμά ότι η πληρότητα αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 80%, ωστόσο υπογραμμίζει ότι σε αυτή συμπεριλαμβάνονται όλα τα ανοικτά αυτή την εποχή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, όχι μόνο στην πόλη της Κέρκυρας αλλά και στην περιφέρεια του νησιού.

Όσον αφορά τις τιμές, αυτές για τα ξενοδοχεία της πόλης διαμορφώνονται στα περσινά επίπεδα και είναι σχετικά υψηλές για τις κλίνες του κέντρου της πρωτεύουσας του νησιού, ενώ πολύ πιο οικονομικές προσφορές μπορεί κάποιος να βρει όσο απομακρύνεται και, ιδίως, οι ξένοι τουρίστες οι οποίοι κλείνουν μέσω ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας τους από πολύ νωρίς τις διακοπές τους πετυχαίνοντας πολύ καλές προσφορές.

Συμφωνούν τα στοιχεία του booking.com
Αντίστοιχη πληρότητα δίνουν και ιστοσελίδες όπως το Booking.com που μετράνε όλες τις διαθέσιμες κλίνες στις πλατφόρμες του. Σύμφωνα με την δημοφιλή ιστοσελίδα κρατήσεων, ο προορισμός Κέρκυρα είναι κορυφαίος στις επιλογές ταξιδιωτών για τις επιλεγμένες ημερομηνίες με 78% πληρότητα σε 651 καταλύματα και οι τιμές μπορεί να είναι υψηλότερες από ό,τι συνήθως, λόγω της πληρότητας αυτής.

Ιδού μερικές τιμές
Όσο για τις τιμές; Μετρήσαμε μερικά ξενοδοχεία για τριήμερο από Μ. Πέμπτη έως Κυριακή του Πάσχα:

• Κορυφαίο ξενοδοχείο στο Κομμένο δίνει το δίκλινο δωμάτιο στα €1.491

• Δίκλινο δωμάτιο σε διαμερίσματα στον Πέλεκα, στην τιμή των 179 ευρώ

• Γιγαντιαίο συγκρότημα στη Μεσσογγή δίνει το δίκλινο στην τιμή των 410 ευρώ

• Ξενοδοχείο τριών αστέρων στις Αλυκές επί της Εθν. Οδού Παλαιοκαστρίτσας, στην τιμή των 329 ευρώ

• Τετράστερο μπουτικ ξενοδοχείο στη Δασιά, στην τιμή των 446 ευρώ

• Ξενοδοχείο 12μηνης λειτουργίας πλησίον του αεροδρομίου δύο αστέρων  έχει τιμή στα 362 ευρώ!

• Ξενοδοχείο στην παραλιακή της Γαρίτσας, έχει τιμή στα 609 ευρώ

• Ξενοδοχείο τριών αστέρων στην Πλατεία έχει τιμή 545 ευρώ

• Ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην Κοφινέτα ενοικιάζεται προς 531 ευρώ για το τριήμερο

Airbnb: Μέση τιμή στα 170 ευρώ
Αντίστοιχη εικόνα εμφανίζει και η ιστοσελίδα airbnb.com, όπου στις αρχές της εβδομάδας είχαν παραμείνει στην πόλη και τα περίχωρα της πόλης της Κέρκυρας περίπου 100 διαθέσιμα διαμερίσματα, βίλες και δωμάτια με μέση τιμή ανά ημέρα τα 170 ευρώ!

Τα αεροπορικά
Ας σημειωθεί ότι οι αεροπορικές εταιρίες ενισχύουν το πρόγραμμα για τη Μ. Εβδομάδα προς την Κέρκυρα. Αυτή τη στιγμή, για ταξίδι από Αθήνα προς Κέρκυρα τη Μ. Πέμπτη με επιστροφή την Κυριακή του Πάσχα, υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια και με την Ολυμπιακή και με τη Sky Epxress που ξεκινούν ανά άτομο αλέ ρετούρ στα 250 ευρώ.

Πανελλαδικά, αυξημένα τα ταξίδια
Πανελλαδικά, αυξημένη κατά 15% περίπου παρουσιάζεται η κίνηση των Ελλήνων ταξιδιωτών κατά την περίοδο του Πάσχα, σε προορι
σμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, σύμφωνα με το ΗΑΤΤΑ (όπως προκύπτει από τις κρατήσεις στα ελληνικά τουριστικά γραφεία που ανήκουν στα μέλη του). Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Travel Daily News, δημοφιλέστεροι είναι και φέτος οι νησιωτικοί προορισμοί της Ελλάδας (Κέρκυρα, Κρήτη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Πάτμος και Σύρος), καθώς και η Πελοπόννησος (Πόρτο Χέλι), το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα και το Πήλιο, με έντονο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να αποκτήσουν εμπειρίες από τοπικά ήθη και έθιμα της εορταστικής περιόδους.

Εξωτερικό
Στο εξωτερικό, μεγάλη δυναμική παρουσιάζει η ζήτηση για Ισραήλ (Ιερουσαλήμ), καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8-10%, με μεγάλο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για την Αφή του Αγίου Φωτός. Παράλληλα, ισχυρή αύξηση παρατηρείται στις κρατήσεις για ταξίδια στην Ιορδανία, στο Ντουμπάι, στο Μαρόκο και την Αίγυπτο, ενώ συνεχιζόμενη ζήτηση υπάρχει και για τις αραβικές χώρες, την Κωνσταντινούπολη, την Ιταλία (Σαρδηνία, Σικελία, Ρώμη), τη Γαλλία και την Ισπανία. Αυξημένες είναι και οι εκδρομές προς τη Ρωσία και τη Ρουμανία, την Κεντρική Ευρώπη αλλά και μακρινούς προορισμούς (Περού, Αφρική, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Αυστραλία) δείχνοντας τη διάθεση των Ελλήνων ταξιδιωτών να ανακαλύψουν νέους προορισμούς.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ