Πέρασε με ψηφοφορία μέσω των κοινοβουλευτικών ομάδων, χωρίς ονομαστική, η τροπολογία για τη διάσπαση πέντε δήμων ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και της Κερκυρας.

 

Πρόκειται για τους δήμους Λέσβου, Σάμου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Βελβεντού, ενώ λόγω των διαφοροποιήσεων και στα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και το ΚΙΝΑΛ (π.χ. Βάκη, Μιχελογιαννάκης, Πρατσόλης από το ΣΥΡΙΖΑ, Αθανασίου, Κασαπίδης από τη ΝΔ, Μπαργιώτας από το ΚΙΝΑΛ) δεν προτάθηκε ονομαστική ψηφοφορία και πέρασε με τη συνήθη διαδικασία της ψήφισης μέσω των κοινοβουλευτικών ομάδων (θεωρητικά με 151).
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑ Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στη Βουλή ότι «είναι ορθή η τροπολογία αλλά δεν έπρεπε να έρθει τώρα» ενώ ο εισηγητής του κόμματος Κωνσταντίνος Μπαργιώτας υποστήριξε ότι ενώ είναιν δικαιολογημένος ο διαχωρισμός, η τροπολογία λίγο πριν τις εκλογές δημιουργεί ερωτήματα για πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετεί.
Πάντως, όσον αφορά τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν περισσότερους δήμους στο σχέδιο για τη διάσπαση (ο Μιχελογιαννάκης για το Τυμπάκι, ο Φάμελλος για δήμους της Θεσσαλονίκης κ.ο.κ.) ο Α Χαρίτσης προανήγγειλε χθες στη Βουλή ότι έπονται μετά τις εκλογές και άλλοι: «Κοιτάμε τις επόμενες παρεμβάσεις και τα αιτήματα που μας έρχονται για το Δ. Σοχού Θεσσαλονίκης, το Τυμπάκι, τo Ζάρο, το Ρούβα, το Αλιβέρι και την Αιδηψό. Και βεβαίως, κοιτάμε και ζητήματα-αιτήματα από τα νησιά».
Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στις διατάξεις για θέματα προσλήψεων, λειτουργικά, οικονομικά που θα βοηθήσουν τους νεοσύστατους δήμους παραπέμποντας τόσο στην αιτιολογική έκθεση, όσο και στην έκθεση του Γ.Λ.Κ. που συνοδεύουν την τροπολογία (πλέον, νόμο).

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ