«Βλέπεις ένα πρόσωπο που σε διεγείρει. Ρωτάς τι ζώδιο είναι και αμέσως μετά ζητάς ταυτότητα ή τουλάχιστον μια υπεύθυνη δήλωση όπου να εμφανίζεται ευκρινώς και ολογράφως η χρονολογία γεννήσεως, έτοιμη για το ΚΕΠ. Έτσι γίνονται τα πράγματα»
Με τον τρόπο αυτό έκλεισε ο Τάκης Θεοδωρόπουλος το επίμαχο άρθρο του στην Καθημερινή, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τον Νίκο Γεωργιάδη, ως προς την ηλικία του ανήλικου θύματός του.

Παρόλη την ειρωνεία του επιλόγου, λίγοι θα μπορούσαν να διαφωνήσουν με την ουσία του. Έτσι λοιπόν ο Θεοδωρόπουλος προσπαθεί, έντεχνα, να μας βάλει όλους σε μια θέση στην οποία, κατά λάθος, θα μπορούσαμε να μπούμε. Πολλοί από εμάς έχουν ακούσει στην παρέα τους κάποιο περιστατικό για κάποια «ξεπεταγμένη» σωματικά κορασίδα που γυάλισε σε κάποιον ενήλικο ή και, σπανιότερα ίσως, για κάποιο νταβραντισμένο αγόρι που μπορεί να διέγειρε κάποιον ομοφυλόφιλο όπως στην περίπτωση Γεωργιάδη. «Μη σου τύχει» που λένε… Απλά του Γεωργιάδη του «έτυχε» ..και την «πάτησε»..!
Ας κάνουμε την παραχώρηση, για τις ανάγκες τους άρθρου, και ας τον δικαιολογήσουμε (ηθικά/ ανθρώπινα) για το παράπτωμα της «ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών» αφού, η σεξουαλική πράξη δε γίνεται ούτε παρουσία ληξίαρχου, ούτε με την ταυτότητα στο χέρι, καθώς επίσης και το ηλικιακό όριο κάτω από οποίο κάποιος θεωρείται ερωτικά «ανήλικος» διαφέρει από χώρα σε χώρα , ακόμα και ανάμεσα στις λεγόμενες Ανεπτυγμένες .Επίσης προφανώς και δεχόμαστε ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αξιόποινο αδίκημα, και μάλιστα για την συντριπτική πλειονότητα από εμάς δεν είναι ούτε ηθικά καταδικαστέα.
Όλα «όμορφα» μας τα λέει μέχρι εδώο Θεοδωρόπουλος! Μένει όμως ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για το οποίο ο, πολυγραφότατος κατά τα άλλα, Θεοδωρόπουλος κάνει «τουμπεκί ψιλοκομμένο». Με το θέμα της αμοιβής τι γίνεται;; Υπάρχει κάποιο θέμα με αυτό;Το -κατά Θεοδωρόπουλο- θέμα… αισθητικής
Ο Θεοδωρόπουλος αρχίζει έντεχνα το άρθρο του με ένα λιγάκι «θολό» ημιτελές επιχείρημα το οποίο αρχικά μπερδεύει.«Είναι και θέμα αισθητικής»: μας λέει. «Όσο κοτσονάτος κι αν είναι ο γηραλέος που αγκαλιάζει την εικοσάχρονη συνοδό του, το θέαμα, αν γίνει δημόσιο, είναι τουλάχιστον θλιβερό»! Μάλιστα! Προφανώς και μπορεί για κάποιους να είναι και θέμα αισθητικής αυτό που περιγράφει ο Θεοδωρόπουλος, αλλά τι σχέση έχει αυτό με την περίπτωση Γεωργιάδη; Από αυτούς που ασκούν κριτική στο Γεωργιάδη κανένας δε μίλησε για «αισθητική»! Επιπλέον, ούτε γηραλέος ήταν ο Γεωργιάδης, ούτε εικοσάχρονο ήταν το αγόρι, ούτε τον συνόδευε δημόσια σε κάποια δεξίωση! Μπέρδεμα..! Κάτι θέλει να μας πει Ο Θεοδωρόπουλος αλλά επιλέγει να μη το συνεχίσει παραπέρα.. Ευτυχώς όμως που υπάρχει και ο «φιλελεύθερος» Τζήμερος για να πάρει τη σκυτάλη και να αποσαφηνίσει…
Μετά την αρχική «παραπαίουσα» ανάρτηση, δυο προτάσεων, στο FBστην οποία, μεταξύ άλλων, παρουσίασε την περίπτωση σαν μια « πράξη μεταξύ ενός πολιτικού και ενός εκδιδόμενου νέου»(!) αποφάσισε να γράψει και ένα άρθρο στο Marketnews στο οποίο αναφέρει ότι η κανονική πορνεία (επί χρήμασι ) είναι «πολύ πιο τίμια, από τη συγκαλυμμένη πορνεία της σόου-μπιζ με τα μοντέλα που ερωτεύονται κακάσχημους και κακότροπους «λεφτάδες» και μετά χωρίζουν με αστρονομική διατροφή».

Λάδι εντελώς;
Τι θέλουν να μας πουν οι δυο «ποιητές»; Μα οτι είμαστε υποκριτές! Αφού υπάρχουν και πιο αντιαισθητικές και πιο «άτιμες» «πορνείες» όπως υπέργηροι σταφιδιασμένοι κακομούτσουνοι λεφτάδες που παντρεύονται/ «αγοράζουν» αφράτες πιτσιρίκες και τις μοστράρουν και σε δημόσιο χώρο, και εμείς, οι κακοπροαίρετοι, τα βάζουμε με το μπεσαλή Γεωργιάδη που και ιδιωτικά το κάνει, πίσω από κλειστές πόρτες, και στο χέρι πληρώνει για τις υπηρεσίες και το προϊόν, χωρίς προφάσεις, δημόσιους ψευτοέρωτες και γιαλατζί γεροντοκαψουρες!
Αφού υπάρχουν και χειρότερα, γιατί ασχολούμαστε με αυτό; (Λογική πλάνη relativeprivation). Πάει και η «κατηγορία» της αμοιβής! Λάδι λοιπόν ο Γεωργιάδης! Λάδι εντελώς; Όχι. «Δεν μπορώ να καταλάβω» γραφεί επιπλέον ο Τζήμερος, «πώς κάποιος μπορεί να ερεθίζεται ξέροντας ότι ο/η παρτενέρ δεν τον γουστάρει πραγματικά, αλλά το κάνει για τα λεφτά. Μπορείς να παθιαστείς όταν ξέρεις ότι… πέφτει δούλεμα» Τον έσκισε στην κριτική τον Γεωργιάδη! Του έκανε τα μούτρα κρέας!
Στο τελευταίο κομμάτι του άρθρου του όμως ο Τζήμερος τινάζει την μπάνκα στον αέρα, και περνάει την υπόθεση σε άλλο level. Ασκεί κριτική στον Γεωργιάδη, ίδια με αυτή που άσκησε «και πριν από 5 χρόνια για την περίπτωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που “έπαιζε” on-line με το καρότο» . Ποια είναι αυτή; Ο Γεωργιάδης «απλώς δεν κάνει για τη δουλειά» του Πολιτικού! Ναι! Αυτό μόνο έχει να πει ο Τζήμερος για την περίπτωση Γεωργιάδη!

Ο Γεωργιάδης και… το καρότο
Ας προσπεράσουμε το διαχωρισμό της Κοινωνίας σε άριστους εγκρατείς κυβερνώντες και σε, επιρρεπείς στα πάθη, ποπολάρους, και ας πάμε στο βασικό. Για τον Τζήμερο, και για πολλούς ομόσταυλούς του, αυτές τις δυο υποθέσεις είναι το ίδιο κατακριτέες. Και στις δυο περιπτώσεις κάποιος πολιτικός έβγαλε παθιάρικα γούστα ενώ δε θα έπρεπε, και συνεπώς «δε κάνει για τη δουλεία». Εκτός από κάποια υποβόσκουσα θρησκευτική ηθική ( πίστη του Πολιτικού στην «αρχή της αμοιβαιότητας» την ονομάζει!!) το σημαντικό είναι άλλο, και κάπου εδώ αρχίζουν τα σοβαρά!
Για τον Τζήμερο λοιπόν είναι το ίδιο ένα άψυχο οπωροκηπευτικό που το αγοράζεις με το κιλό από το μανάβη, και που μπορείς να το φυτέψεις και στον κήπο σου, με ένα ανήλικο αγόρι που το «ψωνίζεις» πληρώνοντας, ίσως και σε σκοτεινά κυκλώματα !! Είναι απλά ένα προϊόν ηδονής στα χέρια ενός «παθιάρη» πολιτικού !! Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι η υπόθεση με το καρότο είναι απεχθέστερη γιατί ενώ το «μόριο» του, στην υπόθεση Γεωργιάδη, χρησιμοποιήθηκε ορθώς, όπως η ίδια η φύση ορίζει, και μέσα στα πλαίσια της «φιλελεύθερης αυτοδιάθεσης», το μακρόστενο λαχανικό μαγαρίστηκε αφού έχει φτιαχτεί μόνο για να σαπίζει στο χώμα ή να τρώγεται, και εξαναγκάστηκε βιαίως, χωρίς να ερωτηθεί, να λάβει μέρος σε ερωτική πράξη!
Κάπου εδώ η κατάσταση αρχίζει να γίνεται σοβαρή, και βαθύτατα Πολιτική, και από τη στιγμή που πουθενά δε βρήκα μια τεκμηριωμένη «φιλελεύθερη» ανάλυση για το θέμα, αποφάσισα να τη γράψω μόνος μου. Ποια είναι άραγε η άποψη των «φιλελευθέρων» για τη μάστιγα του trafficking, για το θέμα δηλαδή της εμπορίας και της εκμετάλλευσης ανθρώπων;

Μια… απλή επιλογή
Για τους Τζήμερους, τους κουληδες, και τους λοιπούς «άριστους» «φιλελεύθερους», οποιοδήποτε αποφασίσει να πουληθεί, να εκπορνευτεί, να εργαστεί τζαμπέ, να πουλήσει την παρθενιά του, τον κ..λο του, τα νεφρά του και στα συκώτια του, απλά επιλέγει να το κάνει στο πλαίσιο μιας «συμφωνίας» μεταξύ «συναινούντων» ενηλίκων, όπως ονομάζεται στα «φιλελεύθερα»! Για τον σωστό τον «φιλελεύθερο» trafficking υπάρχει μόνο όταν ο εξαναγκασμός γίνεται με το «μαχαίρι στο λαιμό», όπως μας γράφει πάλι ο Τζήμερος σε μια παλιά του ανάρτηση, δηλαδή μόνο με σωματική βία, ή σε περίπτωση απάτης από την πλευρά του «εργοδότη» ως προς τα «συμφωνηθέντα», ή/και με ταυτόχρονοεκβιασμό/εξαναγκασμό από μέρους του (πχ παρακράτηση εγγράφων/διαβατηρίου του θύματος για να μη διαφύγει) .Αν δηλαδή πχ έχεις «συμφωνήσει» να πουλήσεις το νεφρό σου και ο «εργοδότης» δε σε αφήνει να φύγεις γιατί θέλει να σου πάρει και τα πνευμόνια σου, τότε ναι υπάρχει εκμετάλλευση, όχι όμως όταν έχοντας φτάσει σε σημείο εξαθλίωσης αναγκάζεσαι να υποκύψεις καινα «πουληθείς». Αυτό, το τελευταίο,δεν είναι trafficking, είναι απλά.. επιλογή! Και είναι απλά επιλογή γιατί, ακόμα και αν το άτομο κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στην ασιτία και στο θάνατο από τη μια, και στην εκμετάλλευση και την εκπόρνευση από την άλλη, κανείς δε του επιβάλει με το ζόρι να.. συνεχίσει να ζει, λένε οι «φιλελεύθεροι», αφού είναι «ελεύθερος» να προτιμήσει το θάνατο («υπαρξιακή επιλογή» στα «φιλελεύθερα»). Άλλωστε, στα «φιλελεύθερα» πάλι, για τη θέση στην οποία βρίσκεται ο καθένας μας μόνο αυτός είναι υπεύθυνός, και όχι το σύστημα, η κοινωνία και άλλες τέτοιες αριστερίστικες βλακείες!
Ελάχιστοι πολιτικοί έχουν, για την ώρα, το θάρρος θράσος να βγουν μπροστά και να «κάνουν λιανά» τι είναι αυτό που πιστεύουν σαν «φιλελεύθεροι», και ποιο είναι το «όραμα» τους για την κοινωνία. Να θυμίσω την ομιλία Μητσοτάκη, όταν σε μια κρίση ιδεολογικής ειλικρινείας δήλωσε ότι «δε τρέφουμε αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες».

Το -κατά Τζήμερο «quiz για Κρατιστές»
Ο Τζήμερος όμως, ο Θεοδωρόπουλος, και οι αντίστοιχοι δημοσιολογούντες ιδεολογικοί καμικάζι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βγουν από τις τρύπες τους και να ηγηθούν της «φιλελεύθερης» ιδεολογικής «επανάστασης». Σε ανάρτησή του με τίτλο « Quizγια Κρατιστές» ο Τζήμερος περιγράφει μια περίπτωση στην οποία κάποιος δεν έχει χρήματα ούτε για να ταΐσει το παιδί του και θέλει να δουλέψει για 400 ευρω σε ένα στριφνό εργοδότη που δε θέλει να του δώσει δεκάρα παραπάνω. Αναρωτιέται λοιπόν ο Τζήμερος με ποιο δικαίωμα το Κράτος απαγορεύει μια τέτοια συμφωνία ( ξέρετε μεταξύ «συναινούντων» ενηλίκων κτλ), και από κάτω, στα σχόλια, υπερθεματίζουν οι αφηνιασμένοι κλακαδόροι του «ακραίου κέντρου». Περιγράφει δηλαδή μια κλασσική περίπτωση trafficking, , όχι μόνο σύμφωνα με τον πιο «χαλαρό/ανθρωπιστικό » ορισμό του ΟΗΕ που μιλάει ξεκάθαρα για ύπαρξη traffickingσε περίπτωση «κατάχρησης ευάλωτης θέσης», αλλά ακόμα και σύμφωνα με την, υπεράνω πάσης αριστερίστικης υποψίας, Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ρητά αναφέρει ότι traffickingλαμβάνει χώρα όταν «συντρέχει κατάχρηση μιας ευπαθούς θέσης, τέτοιας φύσεως ώστε το εν λόγω πρόσωπο να μην έχει άλλη αποδεκτή δυνατότητα παρά να υποταγεί στην κατάχρηση».Όλα αυτά βέβαια συνήθως μένουν στην θεωρία, σαν ευχολόγια, στους ορισμούς και τα καταστατικά των αντιδραστικών Διεθνών Οργανισμών, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι αξιοσημείωτη η ανάγκη των «φιλελεύθερων» να τρέξουν μπροστά σα λαγοί για να εξαφανίσουν και τα ελάχιστα στοιχεία προστασίας και αξιοπρέπειας που έχουν απομείνει έστω και στα χαρτιά.
Μάλιστα ενίοτε υπάρχει και «επιστημονική» δικαιολόγηση!Δεδομένης της πάγιας «φιλελεύθερης» θέσης ότι η φορολογία γενικά, και για αναδιανομή συγκεκριμένα, ισοδυναμεί με κλεψιά, μέσω του Κράτους Πατερούλη/Γκουβερνάντας κτλ, το trafficking είναι Win-Win κατάσταση.
Δηλαδή από το να πεθάνει από ασιτία μια ολόκληρη οικογένεια στην Ταϊλάνδη μπορεί να έρθει ο υπέρβαρος λουκανικάκιας ευρωπαίος, να βγάλει τα γούστα του με ένα αγοράκι , και μετά ο πιτσιρικάς, με το χαρτζιλίκι που θα πάρει, να αγοράσει και ένα πιάτο ρύζι για το σπίτι, το τσούξιμο άλλωστε φεύγει σε 1-2 μέρες, η πείνα όμως μένει.. και αυξάνεται. Άσε που μελλοντικά, και με τη βοήθεια κάποιας Δυτικής ΜΚΟ ( στην οποία μπορεί να προεδρεύει ο ίδιος ο ευρωπαίος σεξοτουρίστας), τα δεκαπεντάχρονα αγόρια θα μπορέσουν ίσως να ανοίξουν και μια καινοτόμα StartUp, και με τη βοήθεια ενός AndroidApp με το πρωτότυπο όνομαCheapThaiBoysSexθα καταφέρουν να ιδρύσουν και μια κανονική επιχείρηση, με διαδικασίες fasttrack, και να χεστούν και στο τάλαρο!
Γιατί να μη μπορεί ο Βιετναμέζος να έχει την «επιλογή» να πεθάνει στη δουλειά από εξάντληση, δουλεύοντας για 1 ευρώ το 12ωρο στο εργοστάσιο της πολυεθνικής στα προάστια του Ανόι; Καλύτερα είναι να πεθάνει από ασιτία στο σπίτι του ακαμάτης; Ασεπου, περισσότεροι θάνατοι στον εργασιακό χώρο σημαίνει και ταχύτερη μείωση του ενεργού πληθυσμού ,οπότε και μειωμένη προσφορά εργασίας, και δεδομένης τη ζήτησης που θα παραμείνει ίδια, κάποια στιγμή το μεροκάματο θα ανεβεί. Απλά μαθηματικά..
Στην τελική είναι ξεκάθαρη «φιλελεύθερη» θέση ότι οι ευάλωτες ομάδες ,μαύροι, γυναίκες κτλ,δεν πρέπει να προστατεύονται από το να πουλήσουν την εργασία τους όσο φτηνά και αν χρειαστεί, όπως ανέλυσε ο γκουρού του «φιλελευθερισμού» Μίλτον Φρίντμαν στο «CaseAgainstEqualPay for EqualWork» στα πλαίσια του βιβλίου του « FreetoChoose» . Το «Ίδια αμοιβή για ίδια εργασία» είναι απλά.. «σταλινικό» για τους «φιλελεύθερους»!

Ας ολοκληρώσουμε λοιπόν σιγά σιγά..Για την περίπτωση Γεωργιάδη ή για οποιαδήποτε περίπτωση σχετίζεται με trafficking, εκμετάλλευση κτλ, οι «φιλελεύθεροι» μπορεί να σου πουν ότι είναι λιγουλάκι «αντιαισθητικό», ότι «δε το εκτιμούν» ιδιαίτερα, ότι δεν πρέπει να είναι χαρακτηριστικό του σωστού πολιτικού ανδρός, αλλά δε θα σου πουν ποτέ ότι είναι κοινωνικά ανήθικο ή ότι πρέπει το Κράτος να το απαγορεύει, παρα μόνο όταν υπάρχει σωματική βία, απάτη ή το θύμα βρίσκεται υπό την επήρεια ψυχοτρόπων ουσιών. Για τους «φιλελεύθερους» άλλωστε η βία είναι μόνο η σωματική, γιατί αν δεχτούν και τις άλλες πολλές καθημερινές «βίες»( της ανεργίας, της ανέχειας κτλ) τότε ο Φρίτνμαν και ο Χάγιεκ θα αρχίζουν να κάνουν σβούρες στο τάφο τους.

Ο -κατά Ρουσσώ- ορισμός της Δημοκρατίας

Ούτε εγώ λοιπόν θεωρώ ότι το όλο θέμα είναι πρωτίστως Νομικό αλλά βαθύτατα Πολιτικό, αφού πάντα το Νομικό έπεται, και πρέπει να έπεται, του Πολιτικού. Δεν είναι όμως απλά και μόνο θέμα «ηθικής» και «αισθητικής» των Πολιτικών, με τη στενή έννοια των ατόμων που λαμβάνουν μέρος στη διακυβέρνηση /διαχείριση, όπως οι λεγόμενοι «φιλελεύθεροι» θέλουν να το παρουσιάζουν, αλλά της ίδιας της Πολιτικής, με την ευρύτερη και καθολική της έννοια, μέσω της οποίας οι άνθρωποι ορίζουν, τηρούν, και τροποποιούν τους γενικούς κανόνες βάσει των οποίων ζουν στα πλαίσια της ταλαιπωρημένης, στα όρια τους βιασμού, έννοιας της Δημοκρατίας!
Πολύ πριν λοιπόν ο Μαρξ υπάρξει, ακόμα και σαν ιδέα, και πολύ μετά την θεμελίωση του Κλασσικού Φιλελευθερισμούαπό τον Χομπς και από τον Λοκ, ο Ελβετός Ζαν-Ζακ Ρουσσώ μας παρουσίασε την δική του,βαθύτατα πολιτική, άποψη για το trafficking και την εκμετάλλευση! «Δημοκρατία και Πολιτική Ελευθερία υπάρχει όταν κανείς δεν είναι τόσο φτωχός, ώστε να πρέπει να πουλήσειτον εαυτό του για να ζήσει, και κανείς τόσο πλούσιος, ώστε να μπορεί να τον αγοράσει». Απλά, ξεκάθαρα και όμορφα.. Αυτό είναι Πολιτική!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ