Στην προφυλάκιση του ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τους βανδαλισμούς στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης στις αρχές της εβδομάδας, προχώρησε η Δικαιοσύνη με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ άφησε ελεύθερους τους άλλους τρεις με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη.

 

 Η διαδικασία της ανάκρισης διήρκησε για πολλές ώρες και η απόφαση ανακοινώθηκε λίγο πριν τις τρεισήμισι μετά το μεσημέρι. Η απόφαση σόκαρε τους κατοίκους της Λευκίμμης οι οποίοι βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια σήμερα από νωρίς το πρωί, ενώ τα μέλη της οικογενείας του προφυλακισθέντος ξέσπασαν σε κλάματα μετά την ανακοίνωση της απόφασης.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν και τους τέσσερις είναι εξαιρετικά σοβαρές και σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο δικηγόρος τους, Διαμαντής Μπασαράς, υποστήριξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η Δικαιοσύνη έλαβε την απόφαση για την προφυλάκιση πιεζόμενη από τους «αιρετούς άρχοντες» της Κέρκυρας!
Μάλιστα, υποστήριξε ότι η δικογραφία είναι κατασκευασμένη εξ΄ υπαρχής (!) με δήθεν (!) ομολογίες σε αστυνομικούς και λόγω των αφόρητων πιέσεων που δέχθηκαν οι αρχές!

Βαρύτατο το κατηγορητήριο και για τους τέσσερις

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται αποδεικτικά στοιχεία (προσωπικό αντικείμενο) που ανήκει σε έναν εκ των δραστών αλλά και μαρτυρίες για τα φυσικά χαρακτηριστικά τουλάχιστον του ενός εκ των δραστών.
Στη δικογραφία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, συμπεριλαμβάνεται και η ομολογία δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της προανάκρισης στην Ασφάλεια Κέρκυρας, ομολογία που πάντως, τώρα, τουλάχιστον όπως προκύπτει από το δικηγόρο τους, δεν υπάρχει και αποτελεί μόνο προφορικό ισχυρισμό των αστυνομικών αρχών.
Ας σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του Αλεύχιμον έχουν υποστηρίξει τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν επετράπη στο δικηγόρο των τεσσάρων να δει τους πελάτες του στο στάδιο της προανάκρισης.
Οι τρεις που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι τον ορισμό δικάσιμου, δεν είχαν και πάλι συλληφθεί για επεισόδια στη Λευκίμμη.

 

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Από λάθος αναφγέρεται σε προηγούμενο ρεπορτάζ ότι ο τέταρτος που προφυλακίστηκε, ήταν ο ίδιος πολίτης που τραυματίστηκε τον Ιούλιο χάνοντας το χέρι του από τον καρπό, κάτι που δεν ισχύει.

 

 

«Οι αρχές κατασκευάζουν δικογραφίες»

Ο δικηγόρος των τεσσάρων προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες κατά της Αστυνομίας αλλά και της Δικαιοσύνης:
• κατηγόρησε τις αστυνομικές αρχές ότι «έστησαν» τη δικογραφία χωρίς αποδεικτικά στοιχεία με «δήθεν ομολογίες»
• κατηγόρησε τις αρχές ότι αποφάσισαν να προφυλακίσουν τον πελάτη τους επειδή δέχθηκαν πιέσεις
• Κατηγόρησε τους «αιρετούς άρχοντες» ότι είναι ηθικοί αυτουργοί επειδή άσκησαν αυτές τις πιέσεις
• Υποστήριξε ότι ο πελάτης του προφυλακίστηκε ενώ δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε όλη τη δικογραφία
• Υποστήριξε επίσης ότι ασκούνται αφόρητες πιέσεις, χωρίς να κατονομάσει τι είδους πιέσεις, σε ποιους και από ποιους

Όλη η δήλωση Μπασαρά

«Όλοι ακούσατε εδώ στην Κέρκυρα τις δηλώσεις των αιρετών αρχόντων του τόπου σας. Αυτοί οι αιρετοί άρχοντες έκαναν κρίσεις και για παλαιές δικογραφίες όσο και για την καινούρια. Έλεγαν για το πως είναι δυνατόν να υπάρχουν άλλες τόσο σοβαρές δικογραφίες στο παρελθόν και να μην έχει πάει κανείς φυλακή; Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτού που έγινε σήμερα, ένας άνθρωπος μπήκε ως προσωρινώς κρατούμενος στη φυλακή με σύμφωνη βεβαίως γνώμη της δικαστού, ανακριτή και εισαγγελέα γιατί υπάρχει μία πίεση προκειμένου να εξιχνιαστούν τα εγκλήματα. Αυτή η πίεση διοχετεύεται στις αρχές που οι αρχές κατασκευάζουν δικογραφίες. Οι δικογραφία η συγκεκριμένη είναι μία κατασκευασμένη δικογραφία εξ υπαρχής, δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους με το συγκεκριμένο αδίκημα παρά μόνο δήθεν ομολογίες στους αστυνομικούς οι οποίοι μεταφέρουν αυτά που είπαν οι δήθεν κατηγορούμενοι σε αυτούς, και αυτό είναι το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο της δικογραφίας αυτής της συγκεκριμένης. Με αυτά τα δεδομένα θεωρώ ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ούτε για αυτόν που του υπεβλήθη προσωρινή κράτηση και σε κάθε περίπτωση αυτός ο άνθρωπος θα ασκήσει το δικαίωμά του εντός πέντε ημερών να προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο. Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα και υπάρχουν δικαστές και στην Κέρκυρα. Ασκήθηκε μία αφόρητη πίεση στους δικαστές και αυτή την πίεση την αντιλαμβάνεστε όλοι. Αυτή η αφόρητη πίεση ασκείται και σε άλλα πράγματα που εσείς δεν γνωρίζετε και δεν χρειάζεται να μάθετε. Θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος ο οποίος κρίθηκε προσωρινώς κρατούμενος, ευτυχώς που δεν κρίθηκαν και οι υπόλοιποι με τα δεδομένα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, θα δικαιωθεί από το δικαστικό συμβούλιο Κέρκυρας γιατί όπως είπα, υπάρχουν δικαστές και στην Κέρκυρα».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ