Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα επιδιώξουν τα επόμενα 24ωρα οι Λευκιμμιώτες, αντιπροσωπεία των οποίων αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα μετά από απόφαση λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε έξω από τα Δικαστήρια.

 

 Περισσότεροι από 200 κάτοικοι της Λευκίμμης πραγματοποίησαν λαϊκή συνέλευση έξω από το δικαστικό μέγαρο, την ώρα που διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών η δίκη των 4 συλληφθέντων για τις δολιοφθορές στο ΧΥΤΥ.

Με πρωτοβουλία του συλλόγου Αλεύχιμον, οι συμμετέχοντες στη συνέλευση συζήτησαν τους τρόπους κλιμάκωσης των αγώνα τους κατά της λειτουργίας της εγκατάστασης.

Αποφασίστηκε μεταξύ αλλων να μεταβεί άμεσα αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων κατοίκων στην Αθήνα, όπου και θα απαιτήσει να έχει συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του μεταφέρουν τις θέσεις και τους λόγους της αντίδρασής τους. Θα επιχειρηθεί επίσης συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς (Εσωτερικών, Περιβάλλοντος κλπ.) αλλά και με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης από τους οποίους θα ζητήσουν να πάρουν συγκεκριμένη θέση για την πολιτική που θα ασκήσουν όσον αφορά το ΧΥΤΑ Λευκίμμης αν έρθουν στην εξουσία.

 

Θέλουν συζήτηση στη Βουλή, παρουσία τους

 

Από τους συγκεντρωμένους κατατέθηκε πρόταση να ζητηθεί επίσης συνάντηση με τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους ζητήσουν να πάρουν θέση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ζητηθεί, πιθανόν με ερώτηση που θα καταθέσει βουλευτής ο οποίος και θα αναζητηθεί, διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή με παρουσία των διαμαρτυρόμενων κατοίκων.

Εκτός των άλλων, εξετάζεται η δυνατότητα διοργάνωσης εκδήλωσης με κάλεσμα στους επικεφαλής των παρατάξεων που θα συμμετάσχουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές, προκειμένου να καταθέσουν συγκεκριμένες θέσεις για την υπόθεση της Λευκίμμης.

 

Συγκέντρωση υπογραφών

 

Παράλληλα, θα ξεκινήσει άμεσα συγκέντρωση υπογραφών από τους κατοίκους του νοτίου συγκροτήματος κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, με στόχο να υπογράψει η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού της περιοχής, κάτι που θα επιχειρηθεί να χρησιμοποιηθεί αφενός ως μέτρο πίεσης στους πολιτικούς, αφετέρου προκειμένου να καταδειχθεί ότι η αντίδραση δεν προέρχεται από μία μικρή ομάδα γύρω από το Αλεύχιμον αλλά μαζικά.

 

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

 

Τέλος, όσον αφορά την κλιμάκωση των ενεργειών, αναλόγως με τις απαντήσεις που θα πάρουν από τους πολιτικούς αλλά και από την έκβαση της σημερινής δίκης, θα εξεταστούν δράσεις όπως κλείσιμο δρόμων και καταλήψεις δημοσίων κτιρίων με μαζική συμμετοχή, ωστόσο, οι οποίες αποφάσεις θα ληφθούν μετά από λαϊκή συνέλευση που θα διοργανωθεί τις επόμενες ημέρες στη Λευκίμμη.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ