Αθώοι κατά πλειοψηφία κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τον τραυματισμό αξιωματικού της Αστυνομίας με… τσιμεντόλιθο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την πρώτη μέρα παρουσίας των ΜΑΤ τον Ιούνιο στη Λευκίμμη.

 

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα μετά τη χθεσινή διακοπή που αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας προκειμένου να εξετάσει το οπτικό υλικό που είχε συμπεριληφθεί στη δικογραφία τόσο με έγκληση των αρμόδιων αρχών όσο και με προσκόμιση από την υπεράσπιση.
Ωστόσο, όπως παρατήρησε και η πρόεδρος της Έδρας, από το υλικό που ζητήθηκε και προσκομίστηκε από τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, αν και υπήρχαν τα πλάνα πριν και μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, είχαν αφαιρεθεί ή εξαφανιστεί τα ενδιάμεσα πλάνα που έδειχναν το περιστατικό…
Πάντως, όπως ισχυρίστηκε η υπεράσπιση και έγινε αποδεκτό τελικά σύμφωνα με την απόφαση, οι δύο συλληφθέντες δεν συμμετείχαν στον τραυματισμό καθώς η σύλληψή τους έγινε πριν από το συγκεκριμένο επεισόδιο.
Ας σημειωθεί ότι στην απόφαση μειοψήφησε η πρόεδρος του Τριμελούς ενώ και μετά την εξέταση του οπτικού υλικού, η πρόταση της Εισαγγελέως παρέμεινε η αρχική για ενοχή των δύο.ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ