Το τριήμερο 22-24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το «22ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας 2019» του Λαοδάμα στο δημοτικό θέατρο.

Με τις πρόβες των χορευτικών τμημάτων (Τρίτη 19 Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Μάρτη ) βαδίζει ολοταχώς στην τειλκή ευθεία το «22ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας 2019» που θα διεξαχθεί στο δημοτικό θέατρο Κέρκυρας το τριήμερο Παρασκευή 22, Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Μάρτη 2019 από τις 7 το απόγευμα έως τις 10:30 το βράδυ φυσικά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό!
Μια εκδήλωση θεσμός πια, που τα τελευταία χρόνια γιγαντώθηκε όσον αφορά τις συμμετοχές και δίκαια κατατάσσεται στην μαζικότερη πολιτιστική εκδήλωση στο νησί και την κορυφαία από άποψη συμμετοχών στην χώρα μας. «Πριν τα Χριστούγεννα ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τι 22ο Φεστιβάλ και μέχρι σήμερα που είμαστε στο παραπέντε της εκδήλωσης περάσαμε και προσπεράσαμε όσα προβλήματα συναντήσαμε και νάμαστε εδώ έτοιμοι. Πολύ σημαντική η προθυμία παραγόντων και δασκάλων των συλλόγων που με πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας συντονίσαμε τις προσπάθειες μας για να έχουμε σήμερα ένα τέτοιο σπουδαίο αποτέλεσμα!» δηλώνει ο Πέρρος Νίκος , γραμματέας του Λαοδάμα και ένας από τους σημαντικούς οργανωτικούς παράγοντες. Και συνεχίζει «… 38 χορευτικά με χίλιους και πλέον χορευτές όλων των ηλικιών, με 24 μουσικούς, 22 χοροδιδασκάλους και δεκάδες παράγοντες σωματείων, είναι μεγέθη αριθμητικά που εκτός του θαυμασμού για την διαχρονική πορεία του Φολκλορικού Φεστιβάλ, προκαλούν και συγκίνηση. Η αφορμή της επετείου του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων και η τιμή που εμείς αποδίδουμε μέσα από του λαϊκούς χορούς, τις παραδόσεις μας, το τραγούδι , την φορεσιά, μας δίνει το δικαίωμα να πούμε πως τον Μάρτη «ΟΛΗ η Κέρκυρα Χορεύει»!
Αξίζει αναφέρουμε τις συμμετοχές-ρεκόρ από όλη την και από την περιοχή που προέρχονται: Από ΑΓΙΟ ΜΑΤΘΑΙΟ, ΑΡΙΛΛΑ, ΑΥΛΙΩΤΕΣ, ΑΦΡΑ, ΑΧΑΡΑΒΗ, ΒΕΛΟΝΑΔΕΣ, ΒΙΤΑΛΑΔΕΣ, ΓΑΣΤΟΥΡΙ, ΓΙΑΝΝΑΔΕΣ, ΓΟΥΒΙΑ, ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΕΡ, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΡ. ΚΑΒΑΛΛΟΥΡΙ, ΚΑΡΟΥΣΑΔΕΣ ,ΚΑΣΣΙΟΠΗ, ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΩΝ, ΚΑΤΩ ΓΑΡΟΥΝΑ, ΚΟΜΠΙΤΣΙ, ΔΗΜ ΣΧ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ, ΚΟΡΑΚΙΑΝΑ (ΣΠ. ΣΑΜΑΡΑΣ) , ΚΡΗΝΗ, ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΕΣ, ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΦΑΕΘΩΝ), ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ, ΝΥΜΦΕΣ, ΠΕΛΕΚΑ, ΠΕΡΙΘΕΙΑ, ΠΕΤΡΙΤΗ , ΠΛΑΤΩΝΑ, ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΞ. ΛΕΣΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΣΙΝΙΕΣ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ (ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ), ΣΥΝΑΡΑΔΕΣ, ΤΕΜΠΛΟΝΙ, ΧΛΩΜΟ (Θ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ) Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΚ και φυσικά τα χορευτικά τμήματα του διοργανωτή ΛΑΟΔΑΜΑ.
Να σημειώσουμε ότι στην περυσινή τελική σύσκεψη των φορέων που συμμετέχουν αποφασίστηκε το 22ο Φεστιβάλ να έχει συμμετοχές χορευτικών με ενήλικες κύρια, ενώ το επόμενο να πάρει τον χαρακτήρα παιδικού Φεστιβάλ.
Από μεριάς διοργανωτών καλούν τους Κερκυραίους να προσέλθουν στο δημοτικό Θέατρο το τριήμερο και να απολαύσουν – ταυτόχρονα να χειροκροτήσουν το καταπληκτικό θέαμα που προσφέρουν οι 41 χορευτικές ομάδες, η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη, ενώ συγχρόνως ευχαριστούν τον ΔΟΠΑΠ Δήμου Κέρκυρας και την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας για την ένταξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ υπο την αιγίδα τους. Όπως επίσης την Ελληνική Ενωση Έρευνας & Διάσωσης Κέρκυρας για την συμμετοχή της στην υποστήριξη του 22ου Φεστιβάλ!ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ