Αποχώρησαν τα ΜΑΤ από τον Περιφερειακό της Λευκίμμης, ο οποίος 8 μήνες μετά είναι απολύτως προσβάσιμος για τα ΙΧ και τους κατοίκους της περιοχής. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν θα υπάρξει πλήρης αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες θα περιοριστούν εντός του χώρου του ΧΥΤΑ.

 Η αποχώρηση των δυνάμεων ΜΑΤ ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. Η είδηση έγινε αμέσως γνωστή στους διαμαρτρόμενους κατοίκους της περιοχής μέσω αναρτήσεων μελών του Αλεύχιμον στο Facebook και, περίπου στις 11 το βράδυ, αρκετοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στον περιφερειακό δρόμο για να «γιορτάσουν» την εξέλιξη αυτή.
Τα στελέχη του Αλεύχιμον χαρακτηρίζουν ως μία πρώτη νίκη την επαναφορά της πρόσβασης στην κανονικότητα με την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και εστιάζουν πλέον στις κινητοποιήσεις και τις προσπάθειες για ικανοποίηση του βασικού τους αιτήματος για μη λειτουργία του ΧΥΤΑ και απομάκρυνση των ποσοτήτων δεμάτων σκουπιδιών από την εγκατάσταση.

Δυνάμεις… εθελοντικά

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, εντός του χώρου του ΧΥΤΑ θα παραμείνουν δυνάμεις από αστυνομικούς που έχουν δηλώσει εθελοντικά ότι θέλουν να υπηρετήσουν για το επόμενο διάστημα για τις ανάγκες της φύλαξης της εγκατάστασης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις αυτές θα βρίσκονται εντός και στον περίβολο του χώρου και σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρούν σε αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής, είτε στα χτήματα πέριξ της εγκατάστασης, είτε στον περιφερειακό δρόμο.

Στις 18:30 η συνέλευση του Αλεύχιμον

Σήμερα στις 18:30 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλεύχιμον καλεί σε λαϊκή συνέλευση στο Γυμνάσιο Λευκιμμης. Εκεί, όπως αναφέρουν τα στελέχη του συλλόγου, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και ο τρόπος δράσης από εδώ και στο εξής.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ