Ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση και την εξάρτηση των νέων από το διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κερκυραϊκού.

Πιο συγκεκριμένα

Με τη συμμετοχή πολλών γονέων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση και εξάρτηση των νέων από το διαδίκτυο».
Σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους της αλόγιστης χρήσης του διαδικτύου, με άμεση συνέπεια τον εθισμό των ενηλίκων και των νέων, αλλά και η επαρκής ενημέρωση των γονέων για τα μέτρα προστασίας των παιδιών τους έναντι των κινδύνων του διαδικτυακού κόσμου.
Η ημερίδα, διοργανώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής Ιονίων Νήσων και τον Σύλλογο Στήριξη κατά των Εξαρτήσεων και του AIDS και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2019.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από:
• τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Βλαχόπουλο Κωνσταντίνο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, ο οποίος επισήμανε τους κινδύνους που προκύπτουν από την προβληματική χρήση του διαδικτύου και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτή να αποφευχθεί,
• τον καθηγητή πληροφορικής κ. Σωτήρη Φωτίου, ο οποίος αναφέρθηκε στους κινδύνους του διαδικτύου και τον εθισμό από τη μεριά ενός εκπαιδευτικού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά στατιστικά στοιχεία έρευνας, που αφορούσε τους νέους στην Κέρκυρα και Πανελλαδικά,
• και την κα. Μαρία Αγάθου, ψυχολόγο παιδιών και εφήβων, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στα χαρακτηριστικά του εθισμού στο διαδίκτυο και στο πώς αυτός μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί στο οικογενειακό περιβάλλον.
Κατά την έναρξη της ημερίδας χαιρετισμό απεύθυναν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων Ταξίαρχος κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνος, ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής Ιονίων Νήσων κ. Σιότος Ευάγγελος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξη κατά των Εξαρτήσεων και του AIDS κ. Δολιανίτης Σπύρος.
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πολιτικής της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας κ. Μιχαλάς Αλέκος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αλαμάνος Σπυρίδων, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κέρκυρας κ. Αθηναίος Θεόδωρος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ