Τους πρώτους 17 υποψηφίους για το νομό της Κέρκυρας παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εν όψει των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών.

 

Με ένα μίγμα παλαιών και νέων προσώπων, ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες του Τάσου Σαλβάνου, προερχόμενου από τη ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής σήμερα της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου » Αριστερή Κίνηση Ιονίου», του πρώην προέδρου του ΝΑΟΚ και πρώη δημοτικού συμβούλου Μάχου Γαβαλά, του πρώην προέδρου των εργαζομένων Κέρκυρας της ΥΠΑ Γιώργου Μαυρωνα, του προέδρου του ΕΑΚ Γιάννη Μακαντάνη, του πρώην προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Στ. Κυπριώτη αλλά και του Ευθύμιου Τσιούλη, οδοντίατρου του Νοσοκομείου.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τους νυν περιφερειακούς συμβούλους, θα είναι και πάλι στο ψηφοδέλτιο οι Αλ. Μιχαλάς, Δ. Στραβοράβδης, Σ. Τσούκας, Σπ. Βλαχόπουλος, Σπ. Δραζίνος, Χρ. Μωραΐτης.
Παρουσιάστηκαν επίσης ως υποψήφιοι η Αμαλία Γεωργοπούλου, ιδιωτική υπάλληλος, Αγγελική Λουκανάρη, επιχειρηματίας, Αλεξάνδρα Μεταλληνού, αναπληρώτρια πρόεδρος συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κερκυραίων, μέλος Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Άσπα Παγιατάκη, υπάλληλος ΟΑΕΔ και η Λέττα Χειμαριού, ιδιωτική υπάλληλος.

 


 

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


 

 

Παρούσα η Πανδή

Στην παρουσίαση ήταν η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, η οποία δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια της ΑΝΑΣΑ στην Περιφέρεια καθώς διεκδικεί το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Κέρκυρας, ωστόσο, με την παρουσία της στην εκδήλωση έδειξε τη στήριξή της στο συνδυασμό. Το παρών στην εκδήλωση, αν και δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια, έδωσε και η νυν περιφερειακή σύμβουλος Σπυριδούλα Αγγουράκη.

26 ή 33;

Ας σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι της Κέρκυρας συνολικά θα είναι 26, εκτός αν αλλάξει η πρόβλεψη του νόμου όπως είναι πολύ πιθανόν τις επόμενες ημέρες και ρυθμιστεί αναλογικά με τον πληθυσμό κάθε νομού η εκπροσώπηση. Στην περίπτωση αυτη, οι υποψήφιοι της κάθε παράταξης από το νομό της Κέρκυρας θα μπορέσουν να είναι έως 33.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Γαλιατσάτος, οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα ανακοινωθούν μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των υποψηφίων από το ΥΠΕΣ.

Γαλιατσάτος: Απέναντί μας, οι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού

Ο Θ. Γαλιατσάτος, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του, αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες που τους συνδέουν και τη διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετέχουν και δίνουν τη μάχη μαζί με την ΑΝ.Α.Σ.Α. για τις εκλογές του Μαΐου, είτε ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια είτε ως σύντροφοι, υποστηρικτές και συνοδοιπόροι.
“Ευχαριστώ πολύ τους συνεργάτες μου όλο το προηγούμενο διάστημα, τους ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου και στην ΑΝ.Α.Σ.Α. και θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι συνεχίζουμε να πορευόμαστε μαζί. Ανεξάρτητα παρουσίας ή μη στα ψηφοδέλτιά μας, η παρουσία τους, η αγάπη τους και οι προσπάθειές τους συνεχίζουν να είναι κοντά μας”,είπε ο Θ. Γαλιατσάτος και συνέχισε:
“Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες, γιατί έχουμε απέναντί μας συνασπισμένους τους εκφραστές των νεοφιλελεύθερων κι αντιλαϊκών πολιτικών στην αυτοδιοίκηση. Είναι σίγουρο ότι ο λαός έχει έντονη αίσθηση δύναμης κάτω από την “ομπρέλα” της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, γιατί δράσαμε με ισονομία και ισοπολιτεία, με διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς υπόγειες διαδρομές και χωρίς διαπλοκές του παρελθόντος.
Λειτουργήσαμε συλλογικά, αδυναμίες υπήρξαν και είμαστε οι πρώτοι που θα αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, αλλά η πολιτική της παράταξής μας αυτά τα χρόνια έδειξε μια ευαισθησία που απλώνεται σαν δίκτυ πάνω από όσους έχουν ανάγκη. Αυτά εκφράστηκαν στην κοινωνική μας πολιτική, με την Ιόνιο Συμμαχία κατά της Φτώχειας, στις 33 δομές που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά και στις προσπάθειές μας για την ανάταξη της τοπικής οικονομίας.
Οι αγώνες που δώσαμε για τη δημοκρατία, την υπεράσπιση των κεκτημένων χρόνων, των δημόσιων ιδιοκτησιών από κάθε είδους επιβουλές, πρέπει να καταγραφούν στη δράση μας το προηγούμενο διάστημα, μαζί με τις δράσεις μας για την παιδεία, την υγεία, την τοπική οικονομία”.

 

Η Λ. Χειμαρού, ο Στ. Κυπριώτης και ο Μ. Γαβαλάς συζητούν μετά την παρουσίαση

 

Σ. Τσούκας, Σπ. Βλαχόπουλος

 

Στ. Σαλβάνος, Α. Μιχαλάς με το Θ. Γαλιατσάτο

 

Ο Ευθ. Τσιούλης με την Άσπα Παγιατάκη

 

Ο Αλ΄Μιχαλάς με την Α. Γεωργοπολούλου

 

Ο Γ. Μακαντάνης με τον γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Τόμπρο

 

Η Α. Παγιατάκη

 

Από πάνω αριστερά: Α. Παγιατάκη, Γ. Μακαντάνης, Γ. Μαυρωνάς, Α. Γεωργοπούλου, Α. Μεταλληνού, Λ. Χειμαριού, Στ. Κυπριώτης. Στην κάτω σειρά, Α. Λουκανάρη, Τ. Σαλβάνος, Θ. Γαλιατσάτος, Τ. Γαβαλάς, Ε. Τσιούλης

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο αναφερόμενος υποψήφιος Γεώργιος Μαυρωνάς δεν είναι πρόεδρος των εργαζομένων στην ΥΠΑ Κέρκυρας αλλά ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ δημοσίου και πρώην εργαζόμενος στην ΥΠΑ στον αερολιμένα και πρώην πρόεδρος συλλόγου με μέλη μέρος των εργαζομένων στην ΥΠΑ στον αερολιμένα .

    • Καλημέρα Κώστα
      σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αν είσαι στην Κέρκυρα, -γιατί είχα ακούσει ότι ενδιαφέρεσαι για Γενικός Διευθυντής στη FRAPORT- θα χαρώ πολύ να τα πούμε κι από κοντά. Έχουμε τόσα να θυμηθούμε από τα παλιά!

      (Σημείωση για αναγνώστες: ο αναφερόμενος σχολιαστής Κωνσταντίνος Σκιαδόπουλος είναι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ πρώην αερολιμενάρχης στο αεροδρόμιο Κέρκυρας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ