Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Τι συμβαίνει με το Αχίλλειο τελικά;
    17/08/2026
    Περιφερειακό Συμβούλιο: Τα 23 θέματα της τακτικής συνεδρίασης
    17/08/2026
    Tο μήνυμα Μαχειμάρη για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
    Πελάης: Προσφυγή για τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Νότιας Κέρκυρας και καταγγελίες για αυξήσεις στο νερό
    14/08/2026
    To μήνυμα Στασινόπουλου για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συνελήφθη 16χρoνος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με πλαστό διαβατήριο
    17/08/2026
    Έπιασαν τέσσερις αλλοδαπούς να οδηγούν μεθυσμένοι στη Ζάκυνθο
    17/08/2026
    Τρεις συλλήψεις για ηχορύπανση  στη Ζάκυνθο
    17/08/2026
    Κέρκυρα: 136 παραβάσεις για κράνος σε μια εβδομάδα
    17/08/2026
    Δήμος Bορρά: Διανομή 303 «Δεμάτων Αγάπης» από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες
    17/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Βραδιά Αστρονομίας στους Κουραμάδες
    16/08/2026
    Μουσείο Ασιατικής Τέχνης: Γυναικείες Αφηγήσεις στην Ιαπωνική Τέχνη
    14/08/2026
    Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Το κουβαράκι των ονείρων» της Έλενας Καλούδη
    13/08/2026
    Mε επιτυχία, το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στους Αντιπερνούς
    13/08/2026
    Συναυλία της ΦΕΜ στο δημοτικό θέατρο Πειραιά
    13/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    O Καββαδίας στον Αστέρα Τρίπολης, ο Καλυβιώτης στον Άρη!
    17/08/2026
    Στην ΑΕΛ, ο Βαγγέλης Κατσιλιανός!
    17/08/2026
    Έμεινε AΕΛ ο Γαστεράτος!
    14/08/2026
    Στη μάχη των πρoκριματικών του Παγκοσμίου T20 η Εθνική Ανδρών
    13/08/2026
    Eκτός τελικού στο Μπέρμιγχαμ η Παναγιώτα Δόση
    13/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με αύξηση 7,20% στις αφίξεις εξωτερικού έκλεισε ο Ιούλιος, στο «Ι. Καποδίστριας»
    16/08/2026
    Κλιματική αλλαγή και ενεργειακή επάρκεια
    16/08/2026
    Ο Δήμος που γνωρίζει το πρόβλημα πριν τηλεφωνήσει ο δημότης
    16/08/2026
    Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
    13/08/2026
    Η Κέρκυρα και η Μαντόνα
    13/08/2026
Ανάγνωση Τόμπρος: «Στη Λευκίμμη δρα εγκληματική οργάνωση»
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Τόμπρος: «Στη Λευκίμμη δρα εγκληματική οργάνωση»

Το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Κέρκυρα θα πρέπει να λυθεί άμεσα και με ουσιαστικό τρόπο.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 06/09/2018
Κοινοποίηση
9 λεπ. ανάγνωση

Το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Κέρκυρα θα πρέπει να λυθεί άμεσα και με ουσιαστικό τρόπο.
Αυτό τόνισε ο Συντονιστής της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Τόμπρος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι “η λύση δεν μπορεί να δοθεί μέσω των πρακτικών που χρησιμοποιεί η εγκληματική οργάνωση που δρα στη Λευκίμμη”. Ως τέτοια χαρακτήρισε τη δράση της ομάδας των προσώπων εκείνων που πυρπόλησαν τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, κόβουν στύλους της ΔΕΗ και οπλίζουν τα χέρια συμπολιτών μας με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που μπορούν να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή. “Οι μόνοι που ωφελούνται από τέτοιες ενέργειες”, όπως είπε, “είναι οι ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν το χάος”. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η πλειοψηφία του δημοκρατικού λαού της Λευκίμμης δεν συμμερίζονται τις απόψεις και τις ενέργειες των συγκεκριμένων ατόμων.
Παράλληλα σχολίασε τη στάση δημοσιογράφων που όπως είπε υποδαυλίζουν αντίστοιχες ενέργειες χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το γενικότερο όφελος της κοινωνίας.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις εξελίξεις στη Λευκίμμη, αλλά και με τον ρόλο τοπικών ΜΜΕ, έδωσε την Πέμπτη ο συντονιστής της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Τόμπρος. Θύμισε ότι η νομαρχιακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ πριν από αρκετό καιρό είχε εκφράσει την ανησυχία της για τα γεγονότα που συνέβαιναν τότε στη Λευκίμμη, επισημαίνοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις του βουλευτή Κερκύρας της Χρυσής Αυγής σχετικά με το κλίμα που θα διαμορφωνόταν στην περιοχή από την έλευση των αστυνομικών δυνάμεων. Στο ίδιο μήκος κύματος θύμισε ότι είχαν κινηθεί και οι δηλώσεις του γραμματέα του “Αλεύχιμον”, ο οποίος είχε στηρίξει τη συμμετοχή και της Χρυσής Αυγής στο “κίνημα” της Λευκίμμης. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η μοναδική πολιτική δύναμη που ωφελείται από τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης είναι η ακροδεξιά, προσθέτοντας ότι «όσοι υποδαυλίζουν αυτή την κατάσταση, ουσιαστικά ρίχνουν νερό στον μύλο της ακροδεξιάς στην περιοχή για τις επόμενες εκλογές».
Σε σχέση με την έλευση των ΜΑΤ, εκτίμησε ότι ουσιαστικά σηματοδότησε τη διακοπή του κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη χρήση της εγκατάστασης στη Λευκίμμη.
Όπως είπε στην περιοχή της Λευκίμμης υπάρχει εμφανής δράση εγκληματικής οργάνωσης «με φανερή επιδίωξη να χυθεί αίμα. Θέλουν νεκρό στη Λευκίμμη». Σύμφωνα με τον Τ. Τόμπρο, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση είναι αυτή που έκανε τους εμπρησμούς στη Λευκίμμη, αυτή που κόβει κολώνες της ΔΕΗ, αυτή που έριξε τον εμπρηστικό μηχανισμό στο Α.Τ. Λευκίμμης και αυτή που όπλισε το χέρι του συμπατριώτη μας, ο οποίος επιχείρησε να πετάξει τον εκρηκτικό μηχανισμό κατά των αστυνομικών. Εκτίμησε, πάντως, ότι η πλειοψηφία των Λευκιμμιωτών κρατά αποστάσεις από τα συγκεκριμένα γεγονότα.
Ο Τ. Τόμπρος κατήγγειλε ότι «συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και κανάλια σιγοντάρισαν αυτό το κλίμα», με σκοπό να πλήξουν την Κυβέρνηση, χωρίς να σκεφτούν τις επιπτώσεις και κυρίως τον ορατό κίνδυνο να τραυματιστούν σοβαρά ή ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους συνάνθρωποί μας. Επιπλέον, άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση εκείνων οι οποίοι επιχείρησαν να “ηρωοποιήσουν” τον τραυματία συλληφθέντα ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να στραφεί κατά άλλων ανθρώπινων ζωών.
Σε σχέση με το ζήτημα του ΧΥΤΥ Λευκίμμης υπογράμμισε ότι θα πρέπει τάχιστα να τακτοποιηθεί, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, προσθέτοντας ότι τα δέματα που έχουν σωρευθεί στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής πρέπει να ενταφιασθούν, με αδειοδότηση της εγκατάστασης ως ΧΥΤΥ. Δεν παρέλειψε, πάντως, να αναφερθεί και στις ευθύνες της δημοτικής Αρχής για την καθυστέρηση στη διευθέτηση των διαδικασιών.
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν όμως σε σχέση με την τοποθέτηση στον τηλεοπτικό “αέρα” του προέδρου του START TV, ο οποίος καταφέρθηκε με οξείς χαρακτηρισμούς κατά της Κυβέρνησης, λέγοντας ότι «βρωμάει». Ο Τ. Τόμπρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να πούμε στον κ. Λιντοβόη ότι οι κυβερνήσεις που “βρωμάνε” είναι εκείνες που το προηγούμενο διάστημα στη χώρα επέτρεψαν σε κομμάτι του στελεχικού και πολιτικού δυναμικού τους να συστήσει μιαν ιδιότυπη πολιτική “μαφία”, με πλήθος εγκληματικών οργανώσεων ως παρακλάδια. Βρώμικες είναι οι κυβερνήσεις οι οποίες έφτιαξαν πολιτικούς μηχανισμούς που κατάκλεψαν τον ελληνικό λαό, που έβαλαν χέρι ακόμα και στα φάρμακα των καρκινοπαθών, που έβαλαν χέρι στα νοσοκομεία -στο “Ερρίκος Ντυνάν”- ακόμα και στον Ερυθρό Σταυρό, αυτές που έπαιρναν λεφτά από τις τράπεζες και τα έβγαζαν στο εξωτερικό, σε off-shore εταιρείες, εις βάρος του ελληνικού λαού τον οποίο και πτώχευσαν».
Ξεκαθάρισε ότι κάθε Μέσο Ενημέρωσης είναι ελεύθερο να ακολουθήσει οποιαδήποτε πολιτική γραμμή επιθυμεί, όμως δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί ανενδοίαστα έναν πολιτικό χώρο, κάτι που σημείωσε ότι έπραξαν όχι μόνο ο πρόεδρος του START TV, αλλά και ο δημοσιογράφος του καναλιού Σπ. Ζηνιάτης ο οποίος «δικαιούται να έχει την άποψή του, όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού είτε στην Αυτοδιοίκηση (δήμαρχο, περιφερειάρχη) είτε στη Βουλή (Φ. Βάκη, Κ. Παυλίδη) είτε εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα εκλεγμένους από θεσμικά όργανα να τους αποκαλεί “ξεφτίλες”. Του επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό».
Ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, επίσης, ότι θα εξεταστεί αν οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις ορισμένων ΜΜΕ ξεφεύγουν από το πλαίσιο των κανόνων που θέτει το ΕΣΡ για τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών αλλά και των προβλέψεων του Συντάγματος σε σχέση με το δημοκρατικό πλαίσιο διαλόγου. Αναφέρθηκε, επιπλέον, σε ένα ακόμη «σοβαρό ατόπημα», όπως το χαρακτήρισε, του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος δημοσιοποίησε πρακτικά συνεδριάσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που -κατά τη γνώμη της- είναι προϊόντα υποκλοπής. Όπως είπε «αυτό δεν είναι ούτε ηθικό ούτε νόμιμο και παραβιάζει ευθέως τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματός μας στην Κέρκυρα».
Ο Τάσος Τόμπρος κάλεσε όλους τους πολίτες της Κέρκυρας «να αντισταθούν σε αυτά τα φαινόμενα και να δώσουν τη μάχη, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, για τη διαμόρφωση του απαραίτητου δημοκρατικά εκφραζόμενου χώρου. Θα βρεθούμε μαζί στην πρώτη γραμμή της δημοκρατίας, στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση ακροδεξιών πρακτικών και δεν πρόκειται να αφήσουμε ποτέ πολιτικό χώρο σε αυτές».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, ο Τ. Τόμπρος τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί όλα τα απαιτούμενα κονδύλια προκειμένου σε ορίζοντα τριετίας το ζήτημα να έχει τακτοποιηθεί (εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, πράσινα σημεία κ.ο.κ.), σημειώνοντας ότι έως τώρα έχουν εκταμιευθεί περίπου 3 εκ. ευρώ σε αυτή την κατεύθυνση.
Δήλωσε, επιπλέον, ότι, ως κόμμα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο Συνασπισμός ήταν ο πρώτος πολιτικός χώρος που, μαζί με τους Οικολόγους, μίλησε γα ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή και αγωνίζεται μέχρι σήμερα γι’ αυτό. Όταν αυτό συμβεί, τόνισε ότι θα έχει διαμορφωθεί η κουλτούρα που αρμόζει στην ιστορία και στον πολιτισμό της Κέρκυρας.
Τέλος, σε σχέση με τα ΜΑΤ, τόνισε ότι η κομματική Οργάνωση της Κέρκυρας δεν επιθυμεί την παρουσία τους στο νησί, συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «η εντολή που είχαν οι αστυνομικές δυνάμεις ερχόμενες στην Κέρκυρα ήταν να μην ανοίξει μύτη, την οποία και ακολούθησαν». Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ζητήσαμε τα ΜΑΤ να κάνουν τη δουλειά τους και στη συνέχεια να αποχωρήσουν. Θεωρούμε ότι η οργάνωση των κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων μπορεί να γίνει και χωρίς τα ΜΑΤ. Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, έχουμε μεράκι γι’ αυτό που κάνουμε και προφανώς δεν υποστηρίζουμε την παρουσία των ΜΑΤ για να εφαρμοστούν οι προγραμματισμένες πολιτικές».

Παραιτήθηκε o Mωραΐτης από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥPΙΖΑ: Περί ναυδέτων, μαρινών και τεχνητών νησιών
ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος ο Παππάς από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο Ζαχαριάδης από εκπρόσωπος Τύπου
Αυλωνίτης για Τσίπρα: Δεν επαιτώ ούτε απαιτώ, είναι ο φυσικός ηγέτης της παράταξης
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • O Καββαδίας στον Αστέρα Τρίπολης, ο Καλυβιώτης στον Άρη!
  • Στην ΑΕΛ, ο Βαγγέλης Κατσιλιανός!
  • Αυλωνίτης: Τι συμβαίνει με το Αχίλλειο τελικά;
  • Περιφερειακό Συμβούλιο: Τα 23 θέματα της τακτικής συνεδρίασης
  • Συνελήφθη 16χρoνος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με πλαστό διαβατήριο

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Κ. Παυλίδης: Παραιτήθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα Τσίπρα

24/05/2026

Αποχώρησε ο Κακαβίτσας από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

18/05/2026

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σωκράτης Φάμελλος διέγραψε τον Παύλο Πολάκη

16/05/2026

ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση με Κ. Βέττα για τον τουρισμό στην Κέρκυρα

12/02/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise