Κείμενο της ΝΟΔΕ Κέρκυρας με αφορμή την απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας για αύξηση των λιμενικών τελών.

Η ανακοίνωσηΗ Κέρκυρα ήδη διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της μακρόχρονης ιστορίας της, αντιμετωπίζοντας προβλήματα, τα οποία, εδώ και χρόνια, θα έπρεπε να είχαν λυθεί οριστικά.
Σε όλο αυτό το ήδη δύσκολο τοπίο, προσετέθη ένα ακόμα πρόβλημα, το οποίο πλήττει την Κέρκυρα και τα συμφέροντά της.
Ο <<Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας>> αποφάσισε εσχάτως την επιβολή νέων λιμενικών τελών ανά επιβάτη και ανά όχημα, και όχι πια με βάση το ποσοστό του 6,5% επί του τζίρου των πλοιοκτητριών εταιρειών, όπως δηλαδή ισχύει τα τελευταία 18 χρόνια. Αυτό αφορά και την γραμμή που συνδέει την Ηγουμενίτσα με την Κέρκυρα, αλλά και την γραμμή που συνδέει την Ηγουμενίτσα με την Λευκίμμη και στην πράξη συνεπάγεται αύξηση των τελών, και ως εκ τούτου αύξηση του κόστους μετάβασης από και προς την Κέρκυρα.
Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό, ο <<Ο.Λ.ΗΓ>> μονομερώς και χωρίς προηγουμένως να διαβουλευτεί με κανέναν από τους Φορείς της Κέρκυρας, απεφάσισε αυταρχικά την αύξηση του κόστους σύνδεσης της Ηγουμενίτσας με την Κέρκυρα. Και το έπραξε αυτό, γνωρίζοντας αφενός μεν ότι η μοναδική πηγή εισοδήματος της Κέρκυρας είναι ο Τουρισμός (του οποίου το κόστος αυξάνει), αφετέρου δε παραβλέποντας την διαχρονική καλή σχέση και σχέση συνεργασίας και συνεννόησης που υπάρχει μεταξύ Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.
Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση αυτή.
Στεκόμαστε κοντά στους φορείς της Κέρκυρας που έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί, καθώς και στην εταιρεία <<Κερκυραϊκές Γραμμές>> που πρώτη εξεδήλωσε την αντίθεσή της και ανέδειξε το ζήτημα.
Καλούμε άμεσα τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή να αποσύρει την σχετική Υπουργική απόφαση.
Καλούμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του <<Ο.Λ.ΗΓ.>>, χωρίς καμία καθυστέρηση, να έρθει σε διαβούλευση με τους Φορείς της Κέρκυρας και να ανακαλέσει την βλαπτική, για εμάς, απόφασή του.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε ενέργεια που θα προέρχεται από οιονδήποτε και θα βλάπτει τα συμφέροντα της Κέρκυρας δεν θα γίνει αποδεκτή από εμάς και θα την πολεμήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ