Δεν θα συζητηθεί τελικά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, καθώς η συνεδρίαση διακόπηκε σε κλίμα έντασης μετά τις σφοδρές αντιδράσεις μερίδας κατοίκων της Λευκίμμης οι οποίοι με λεκτικές ύβρεις και χαρακτηρισμούς επιτέθηκαν κατά του Κ. Νικολούζου και των συμβούλων της πλειοψηφίας.

 

 

Τις ύβρεις και τις προσβολές καταδίκασαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, ωστόσο, η αντιπολίτευση άσκησε έντονη κριτική στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και το δήμαρχο για την απόφαση, το θέμα να μην ενταχθεί με την ευρύτητα που του αρμόζει αλλά μέσα σε μία ημερήσια διάταξη δεκάδων θεμάτων ως απλή ενημέρωση από τον Κ. Νικολούζο προς το σώμα.
Η απόφαση ελήφθη από την πρόεδρο του Συμβουλίου Μ. Μουζακίτη, η οποία υπογράμμισε πως με την κλιμάκωση της έντασης, υπήρχε ο κίνδυνος οι λεκτικοί προπηλακισμοί να οδηγήσουν σε περαιτέρω ενέργειες και πως η κατάσταση αυτή δεν ήταν τέτοια που μπορεί να αποτελέσει περιβάλλον για μία συνεδρίαση του οργάνου.
Προηγουμένως, λίγες δεκάδες πολίτες, κάτοικοι της Λευκίμμης, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση προχώρησαν πολλές φορές, κατά την διάρκεια των ερωτήσεων και των ανακοινώσεων πριν την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, σε φραστικές επιθέσεις κυρίως κατά του Κ. Νικολούζου.
Πάντως, ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν ότι η διακοπή ήταν προμελετημένη καθώς ήταν αναμενόμενες οι αντιδράσεις, αναφέροντας παράλληλα ότι θα μπορούσε να διακοπεί για λίγη ώρα η συνεδρίαση αντί να ματαιωθεί.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το περίμεναν , το ηθελαν , τους βουλεψε!!!!! Μπορουσαν να συνεχισουν αλλα η εκδηλωθεισα αντιδραση και προβλεψιμη ηταν, αλλα και σωτηρια!!!! Πως να σταθει και πως να αντινετωπισει τα θέματα Η.Δ. Και να δώσει απαντησεις;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ