Η απαγγελία κατηγοριών κατά του εκπροσώπου του Αλεύχιμον Γιάννη Πανδή για διατάραξη οικιακής ειρήνης και ηθική αυτουργία για τα επεισόδια στη Λευκίμμη, έχει φουντώσει για μία ακόμα φορά την αναταραχή στο Νότο της Κέρκυρας…

  

Ο Γ. Πανδής παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα, μετά τη λήξη του αυτοφώρου για το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε προχθές εναντίον του. Με την ίδια διαδικασία του αυτοφώρου, είχε συλληφθεί εδώ και δύο ημέρες το μέλος του Αλεύχιμον Γρηγόρης Βέργης, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στα Δικαστήρια.
Σε ανακοίνωσή του το Αλεύχιμον αναφέρει μεταξύ αλλων ότι οι πρόσφατες συλλήψεις έχουν στόχο μόνο να ποινικοποιήσουν τον Λευκιμμιώτικο Αγώνα: «Είναι ξεκάθαρο πως μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς για μόλυνση του περιβάλλοντος εκ μέρους του συλλόγου προς τους ιθύνοντες του έργου και κατόπιν της τελευταίας μαζικής κινητοποίησης των κατοίκων της Λευκίμμης, η δικαιοσύνη έλαβε εντολή να σχηματίσει κατηγορίες κακουργηματικού περιεχομένου έναντι μελών του συλλόγου μας ως αντίποινα, την χρονική αυτή στιγμή που θα έπρεπε να μελετά την μηνυτήρια αναφορά που της προσκομίστηκε για μόλυνση του περιβάλλοντος σε Λευκίμμη και Τεμπλόνι».

Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου

Σε δική του ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη του Γρ. Βέργη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου Αγία Τριάδα, αναφέρει: «Την Δευτέρα το απόγευμα, άντρες της Ασφάλειας συνέλαβαν στην επιχείρησή του τον συγχωριανό μας και μέλος του Συλλόγου μας Γρηγόρη Βέργη. Δε γνωρίζουμε ακόμα την κατηγορία, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όποια κι αν επισήμως είναι, η πραγματική αιτία της σύλληψής του είναι η δράση του ενάντια στην υποβάθμιση του τόπου μας και η αντίθεσή του στο έκτρωμα που ονομάζεται ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας και το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα έξω από το χωριό μας. Ο Γρηγόρης, όλο αυτό το διάστημα της παρουσίας των ΜΑΤ στον τόπο μας, με την κάμερά του καταγράφει την πραγματικότητα που βιώνουμε και την αντίδραση του κόσμου και προφανώς αυτό ενοχλεί. Ενοχλεί τόσο ώστε να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις της «τάξης» και να τον συλλάβουν. Συμμετοχή του σε επεισόδια δεν υπάρχει. Άλλωστε για ποια επεισόδια να μιλήσουμε; Για έναν ολόκληρο μήνα παρακολουθούμε την προκλητική παρουσία ενόπλων στην περιοχή μας και υποβαλλόμαστε καθημερινά σε εξευτελιστικές διαδικασίες ελέγχων και παρόλα αυτά η αντίδραση των κατοίκων είναι αξιοσημείωτα υπεύθυνη και προσεκτική. Τα όποια «επεισόδια», ήταν η προσπάθεια να περπατήσουμε στα χτήματά μας –νέοι, γέροι και παιδιά μαζί- και η αντιμετώπισή μας με χημικά. Η κάμερα του Γρηγόρη το κατέγραψε αυτό όπως και τη -λεκτική μόνο, το τονίζουμε- αντίδραση των κατοίκων. Εκτός κι αν ο κάθε Γρηγόρης την ώρα που έριχναν χημικά στο παιδί του έπρεπε να λέει κι ευχαριστώ. Δηλώνουμε Ότι στεκόμαστε δίπλα στον συγχωριανό μας Γρηγόρη Βέργη και σε οποιονδήποτε άλλο στοχοποιεί η Πολιτεία. Η προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού της περιοχής μας δε θα περάσει!».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ