Με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Πρεβέζης της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, σε συνεργασία με τον πρ. Βουλευτή Κερκύρας της ΝΔ Στέφανο Γκίκα, για την έλλειψη νερού στο Μαθράκι, ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Απαράδεκτη η απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην Ερώτηση που καταθέσαμε πρόσφατα για την έλλειψη νερού στο Μαθράκι.
Ο Υπουργός μας λέει με κυνικό ύφος, ότι παρότι την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επέκτασης των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π.), ώστε να περιλάβει όλα τα νησιά της Ελληνικής Επικράτειας, προς το παρόν, η Διεύθυνση Μελετών, Έργων, Φυσικών Πόρων και Ενέργειας της Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π., δραστηριοποιείται μόνο στον χώρο του Αιγαίου και ως εκ τούτου, δεν είναι αρμόδια για την επίλυση του προβλήματος της λειψυδρίας στο νησί Μαθράκι της Κέρκυρας(!).
Εγώ θα πω απλά την λέξη ΝΤΡΟΠΗ!, διότι αφενός δεν υπάρχουν Έλληνες νησιώτες και Ελληνικά νησιά δύο ταχυτήτων, αφετέρου, ο ίδιος ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Νησιωτική Πολιτική, είχε υποσχεθεί την εγκατάσταση αφαλατωτή στο Μαθράκι και μάλιστα μέχρι το τέλος Μαΐου του 2018. Αλλά και για έναν ακόμη σπουδαιότερο λόγο. Τα Διαπόντια νησιά με την τεράστια εθνική και γεωπολιτική αξία, κοντεύουν να μείνουν έρημα, ακριβώς από τέτοιες ανάλγητες συμπεριφορές από πλευράς Πολιτείας….
Βεβαίως, από την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Ευτυχώς πλησιάζει η ώρα που οι πολίτες με την ψήφο τους θα μιλήσουν…».

Κατωτέρω η με Αριθ. Πρωτ.: 1500.1/53003/2018/272 από 11-7-2018, απάντηση στην Ερώτηση του Βουλευτή Πρεβέζης της ΝΔ Στέργιου Γιαννάκη:

ΘΕΜΑ: Απάντηση της αριθ. πρωτ. 7076/26-06-2018 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Σ. Γιαννάκη.
Σε απάντηση της εν θέματι Ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επέκτασης των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π.) σε όλα τα νησιά της Ελληνικής Επικράτειας, πλην της νήσου Κρήτης.
Προς το παρόν, η Διεύθυνση Μελετών, Έργων, Φυσικών Πόρων και Ενέργειας της Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π., σύμφωνα με το άρθρο 73 του π.δ. 13/2018 και του π.δ. 1/1986, δραστηριοποιείται στον χώρο του Αιγαίου και, ως εκ τούτου, δεν είναι αρμόδια για την επίλυση του προβλήματος της λειψυδρίας στο νησί Μαθράκι της Κέρκυρας.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Παναγιώτης Κουρουμπλής

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ