Η Σπυριδούλα Καρύδη, λόγω… μαλλιών έχασε το μετάλλιο στο τριπλούν, αν και έκανε νέο μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ, μένοντας οριακά τέταρτη. – Η Παναγιώτα Δόση δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη επίδοση, κι έμεινε δέκατη στον τελικό του ύψους.

Πολύ κοντά στο νταμπλ μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ, έφτασε η Σπυριδούλα Καρύδη, η οποία, εντέλει, δεν τα κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, λόγω… μαλλιών!
Τι έγινε στον τελικό του τριπλούν;
Η Κερκυραία άλτρια του ΚΓΣ ξεκίνησε τον τελικό με μια άκυρη προσπάθεια, στη συνέχεια, πήδηξε στα 12.80, κλειδώνοντας την είσοδό της στον τελικό, ενώ, η τρίτη προσπάθειά της ήταν πάλι άκυρη.
Τα επόμενα δύο άλματά της Καρύδη ήταν κακά (12.44, 12.60), κι όλα έδειχναν πως δεν είναι στη μέρα της για να διεκδικήσει το μετάλλιο.
Κι όμως, όλα θα μπορούσαν να αλλάξουν με το τελευταίο της άλμα. Στο οποίο “πέταξε”, διαλύοντας το πανελλήνιο ρεκόρ. Αφού, “προσγειώθηκε” στα 13.27, αφήνοντας στην… ιστορία το ρεκόρ που είχε ξανασπάσει το Σάββατο. Ωστόσο, το άλμα της δεν αρκούσε για το χάλκινο μετάλλιο, μιας κι η τρίτη του βάθρου, η Φινλανδή Τζέσικα Καχάρα είχε άλμα στα 13.29.
Παρόλα αυτά, όμως, στην πραγματικότητα το άλμα της Καρύδη ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από τα 13.27. Ωστόσο, «πλήρωσε» το σημάδι που άφησαν τα μαλλιά της. Μάλιστα, επ’ αυτού, οι άνθρωποι της ελληνικής αποστολής έκαναν ένσταση, ούτως ώστε να δουν αν όντως αυτό ίσχυε, και όταν είδαν το βίντεο διέκριναν πως όντως τα μαλλιά της αθλήτριας άφησαν το τελευταίο σημάδι και της στέρησε το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση.
Για την ιστορία, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν αναδείχτηκε η Ισπανίδα Μαρία Βιθέντε με 13.95 και δεύτερη η Βουλγάρα Αλεξάνδρα Νάτσεβα με 13.88.

Δέκατη, η Δόση!
Εν τω μεταξύ, στον τελικό του ύψους αγωνίστηκε η Παναγιώτα Δόση, που δεν βρέθηκε σε όσο καλή κατάσταση θα ήθελε. Η 17χρονη ξεπέρασε τα 1,69 μ. και 1,74 μ. όμως, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 1,79 μ. και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω, μένοντας έτσι στην τιμητική 10η θέση. Σε κάθε περίπτωση η αθλήτρια από την Κέρκυρα αποτελεί ένα από τα ταλέντα του ελληνικού στίβου, μια αθλήτρια που έχει μπροστά της το μέλλον να κυνηγήσει διακρίσεις.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ