Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας τονίζει πως «τα σκουπίδια που παράγουμε δεν έχουν γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά δεν πρέπει να έχουν ως αποδέκτη μόνο ένα όρισμένο χώρο», ενώ, ζητά να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη.

Η ανακοίνωση

Το νησί μας ζει για μια ακόμα φορά τον εφιάλτη των σκουπιδιών και των ποικίλων προβλημάτων που επιφέρει στη καθημερινή μας ζωή. Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα που με σχέδιο μας δημιούργησαν κάποιοι αυτοδιοικητικοί άρχοντες, η κοινωνία πλέον βιώνει γεγονότα που κάθε άλλο μπορουν να χαρακτηριστούν ειρηνικά. Ως αποτέλεσμα της καταστολής των πολιτών και της υποχρεωτικής υποδούλωσης όχι μόνο των ανθρώπων αλλά και των χώρων που ζουν, ο «κοινωνικός αυτοματισμός» της αλληλοσφαγής προβάλει καθημερινά πολύ έντονος. Δεν είναι η λύση στην Λευκίμμη αλλά ούτε και στο Τεμπλόνη.
Η Ενωση συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κέρκυρας, δευτεροβάθμιο θεσμικό συλλογικό όργανο του γονεϊκού κινήματος δεν μπορεί παρά να πάρει θέση. Μια θέση που δεν θα διχάζει την κοινωνία και φυσικά δεν θα διαχωρίζει του πολίτες σε νότιους και βόρρειους. Τα σκουπίδια που παράγουμε όλοι μας δεν έχουν γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά δεν πρέπει να έχουν ως αποδέκτη μόνο ένα όρισμένο χώρο.
Η καλύτερη λύση για το μέλλον του τόπου μας είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ. Την λύση για τα απορρύματα θα τη δώσουν τα παιδιά μας όταν θα μπορέσουν να εκπαιδευτούν σωστά. Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει πρωτεύον μάθημα ώστε οι αυριανοί πολίτες να μάθουν και να αποκτήσουν συνείδηση καταναλωτή και ανακυκλωτή. Τα παιδιά μας θα μας μάθουν να ανακυκλώνουμε σωστά και στο άμεσο μέλλον δεν θα χρειασθεί να ασχολήθούμε ξανά με τα απορρύματα.
Ζητάμε άμεση – μόνιμη και δίκαιη λύση.
Ζητάμε την κοινονική αλληλεγγύη και καλούμε όλους τους γονεις να αγωνιστούν για να μην γίνει το νησί μας μια τεράστια χωματερή.
Ζητάμε να φύγουν τα ΜΑΤ από την Λευκίμμη γιατί η καταστολή της λαικής θέλησης δεν είναι μορφή κοινωνικής δικαιοσύνης στα πλαίσια της δημοκρατίας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΟΝΕΙΣ – ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ