Με μία αξέχαστη και συγκινητική τελετή λήξης, που προετοίμασαν τα μέλη του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ, του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) και της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) σ΄ ένα πανέμορφο και εντυπωσιακά στολισμένο γήπεδο, αυτό των Νυμφών, ολοκλήρωσε το «ταξίδι» του την Κυριακή 3 Ιουνίου το 9ο τουρνουά ποδοσφαιρικών ακαδημιών Κέρκυρας του ΕΣΥΝ!

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό των διοργανωτών:
Το «ταξίδι» είχε ξεκινήσει στις 6 Μαΐου στην πόλη της Κέρκυρας και στη συνέχεια στις 13 Μαΐου ταξίδεψε στο νότιο μέρος του νησιού, στη Λευκίμμη, όπου πραγματοποιήθηκε η 2η αγωνιστική ημέρα! Ταξιδιώτες του 9ου τουρνουά ήταν 350 αθλητές 10 ομάδων (ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ, ΔΙΑΣ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ, ΑΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ, ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΟΡΦΕΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΟΦΑΜ, ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ, ΡΟΜΑ) και συνεπιβάτες οι εκατοντάδες θεατές που το παρακολούθησαν. Στο «τιμόνι» των εκδηλώσεων ήταν το ΕΣΥΝ με την ΟΓΕ (με τη στήριξη του Συλλόγου Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Κέρκυρας και του ΔΟΠΑΠ) που φρόντισαν οι βαλίτσες των επιβατών να γεμίσουν με αξίες και όνειρα για ένα καλύτερο αθλητισμό και μία καλύτερη κοινωνία!
Η εκδήλωση της Κυριακής ξεκίνησε με ένα γεμάτο αγωνιστικό, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό τρίωρο το οποίο χάρηκαν οι αθλητών κατηγορίας τζούνιορ και προτζούνιορ που πήραν μέρος! Στα πλαίσια του τα παιδιά αγωνίστηκαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και έλαβαν μέρος στους τελικούς 5 διαγωνισμών (επιδεξιότητας, κυκλοφορίας, ακρίβειας πάσας, ευστοχίας, ταχύτητας σουτ)! Οι 350 αθλητές «χόρτασαν» δράση και παράλληλα εισέπραξαν τα μηνύματα του διαπαιδαγωγικού ποδοσφαίρου που δεν έχει καμία σχέση με τη σαπίλα του επαγγελματικού! Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι το ΕΣΥΝ είχε φροντίσει να «ντύσει» όλη την δραστηριότητα με κατάλληλα κείμενα λογοτεχνικού, ιστορικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα!
Το γήπεδο ήταν έτσι διαμορφωμένο για να φιλοξενεί παράλληλα όλες αυτές τις δραστηριότητες! Στο χώρο κυριαρχούσαν 40 διακοσμητικές μασκότ με τα ονόματα των ομάδων και τις αξίες το πρωταθλήματος (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΙΡΗΝΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΦΙΛΙΑ)! Ήταν οι αξίες με τις οποίες ήταν ταυτισμένοι και οι διαγωνισμοί! Παράλληλα παντού κυριαρχούσαν το σήμα της ειρήνης (στην οποία ήταν αφιερωμένοι οι αγώνες) και τα συνθήματα του ΕΣΥΝ για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά!
Οι θεατές που παρακολούθησαν την τελευταία αγωνιστική ημέρα του 9ου τουρνουά ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά γεμίζοντας την υπέροχη κερκίδα του γηπέδου! Οι φίλαθλοι, γονείς κατά κανόνα των παιδιών, δεν περιορίστηκαν στη ενθάρρυνση και επιβράβευσή τους αλλά συμμετείχαν ενεργά κάνοντας διαγωνισμό (!) χειροκροτήματος και στέλνοντας ένα συγκινητικό μήνυμα υπέρ της ΕΙΡΗΝΗΣ όταν άπλωσαν εκατοντάδες χαρτιά με το σήμα της!
Η κορύφωση της αγωνιστικής ημέρας (αλλά και του τουρνουά συνολικά) ήρθε με την τελετή λήξης που ακολούθησε την αθλητική δράση! Το τελετουργικό ξεκίνησε με παρουσίαση των 10 ομάδων και των 350 αθλητών τους οι οποίοι έστελναν μηνύματα στους θεατές! Έτσι τα παιδιά της Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ κρατούσαν χαρτάκια που δήλωναν «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ», του ΑΣΤΕΡΑ ΛΙΑΠΑΔΩΝ «ΦΙΛΙΑ», του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ «ΕΙΡΗΝΗ», του ΔΙΑ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ «ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ», της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», του ΟΛΥΜΠΟΥ «ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ», του ΟΡΦΕΑ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», του ΟΦΑΜ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ», του ΠΑΟ Κορακιάνας το έμβλημα της ΟΓΕ και της ΡΟΜΑ το σήμα του ΕΣΥΝ!
Ακολούθως οι αθλητές παρέδωσαν τη μπάλα των αγώνων στο ΕΣΥΝ! Για λογαριασμό του την παρέλαβε η ολυμπιονίκης Μαρία Γεωργάτου η οποία ευχήθηκε να δημιουργηθεί μία κοινωνία έτσι όπως την ζητούν τα συνθήματα των παιδιών!
Στη συνέχεια τα παιδιά παρέδωσαν τη σημαία των αγώνων στην εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας κ. Τζένη Σκέμπρη η οποία ευχήθηκε η ζωή των παιδιών να είναι πάντα γεμάτη από ωραίους και νικηφόρους αγώνες και από σημαίες που φέρουν την υπογραφή μιας καλύτερης κοινωνίας!
Η συγκίνηση πάντως κορυφώθηκε με την αποχαιρετιστήρια ομιλία των αθλητών που είπαν ότι το τουρνουά του ΕΣΥΝ είναι οι αγώνες της καρδιάς τους και τον αποχαιρετισμό του σήματος των αγώνων! Αθλητές όλων των ομάδων μετέφεραν τη μασκότ με το σήμα των αγώνων, στο οποίο κυριαρχούσε η ειρήνη, μπροστά στους θεατές και το άφησαν να φύγει στον ουρανό μέσα σε μια πανδαισία βεγγαλικών! Την ίδια στιγμή ο κόσμος το συνόδευσε τραγουδώντας το «όλοι μαζί εμείς θα φτιάξουμε ένα κόσμο από αγάπη και ελπίδα» ενώ η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, Ελένη Ξάνθου, τόνισε τρυφερά ότι το σήμα των αγώνων φεύγει αφήνοντας όμως τα αποτυπώματα του στην καρδιά και το μυαλό μας!
Τη δική τους καλλιτεχνική πινελιά κατέθεσαν στη συνέχεια τα χορευτικά του πολιτιστικού συλλόγου Νυμφών, του γυμναστηρίου «ΚΙΝΗΣΗ» και της σχολής χορού «DANCING AKADEMY» δίνοντας άλλο ρυθμό στην τελετή λήξης!
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον αγωνιστικό απολογισμό του πρωταθλήματος (60 αγώνες και 290 γκολ) και τις βραβεύσεις. Στα πλαίσια τους ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ τίμησε το πρώην πρόεδρο του κ. Μεταλλινό Γιώργο και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή κ. Βίκυ Παργινό. Το ΕΣΥΝ από τη δική του μεριά τίμησε τον πολιτιστικό σύλλογο Νυμφών και τις σχολές χορού για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, τον Σύλλογο Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών για την δωρεάν κάλυψη των αγώνων και τον εκπρόσωπο του ΔΟΠΑΠ για την κάλυψη των μεταλλίων και των κυπέλλων.
Στις καθαρά αθλητικές βραβεύσεις δόθηκαν κύπελλα συμμετοχής σε όλες τις ομάδες, μετάλλια σε όλους τους αθλητές, μετάλλια στους διαιτητές (Βέκβερτ Κριστόφ, Ρέτση Σπύρο, Καρύδη Προκόπη και Μπαλό Άγγελο) και στους προπονητές (Βασίλη Μακαντάνη και Μπάμπη Κοκκινούδη της ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ, Κώστα Χαλικιά του ΑΣΤΕΡΑ ΛΙΑΠΑΔΩΝ, Δημήτρη Κούδα, Στάθη Σγούρο και Μπάνο Δημοσθένη του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ, Γιάννη Χειλδάρη του ΔΙΑ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ, Δημήτρη Κουρσάρη της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ, Θανάση Μαρτίνο, Ντελή Γιώργο, Πανδή Άρη και Μποντή Στάθη του ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Βλάσση Σπύρο και Βίκυ Παργινό του ΟΡΦΕΑ, Φώτη Βαρσάκη του ΟΦΑΜ, Γιώργο Δεσύλλα του ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ Μανώλη Ροκίδη και Χριστόφορο Παπαδόπουλο της ΡΟΜΑ)!
Δόθηκαν επίσης βραβεία στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος (Αντινάι Κέβιν του ΟΛΥΜΠΟΥ, Κοντάλιππος Στέφανος της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, Κουλούρης Γιώργος της ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ και Χρυσικόπουλος Μάρκος του ΟΡΦΕΑ στα προτζούνιορ και Κατσαρός Νίκος της ΡΟΜΑ και Φακιολάς Ματίας του ΑΣΤΕΡΑ στα Τζούνιορ) , στους πρώτους στις ασίστ (Μούκας Χρήστος του ΟΦΑΜ, Βασιλάκης Νίκος του ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ και Μπάνος Κώστας του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ στα προτζούνιορ και Σαλβάνος Ηλίας του ΔΙΑ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ στα τζούνιορ) καθώς και έπαθλα στους νικητές των διαγωνισμών (Σεμπάστιαν Φον Ντε Χίλ του ΑΣΤΕΡΑ και Ντράνος Σπύρος του ΟΡΦΕΑ στο διαγωνισμό «ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΟΥΤ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ», Μπακάλης Αλέξανδρος της ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ και Οργκίντο Γκάσι του ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ στο διαγωνισμό «ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑ –ΕΙΡΗΝΗ», Βλάχος Αργύρης και Φετσάνι Άλεξ του ΔΙΑ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ στο διαγωνισμό «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», Μουμούρης Νίκος της ΡΟΜΑ και Βλάσση Ρέντζη Σπύρος της ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ στο διαγωνισμό «ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΑΣΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ» και Σταμάτης Λούβρος και Προβατάς Αλέξανδρος της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ στο διαγωνισμό «ΕΥΣΤΟΧΙΑΣ – ΦΙΛΙΑΣ»)!
Τις βραβεύσεις τις έκαναν ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ Κώστας Ρούσσινος, η Τζένη Σκέμπρη από την ΟΓΕ, η ολυμπιονίκης Μαρία Γεωργάτου, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Νυμφών κ. Μπάνος Βάρθης, το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΚ κ. Γιάννης Μπάνος, ο πρόεδρος του συλλόγου ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών κ. Νίκος Μπαλής, ο γραμματέας του συλλόγου προπονητών Κέρκυρας κ. Μπάμπης Αρβανιτάκης, ο δημοσιογράφος κ. Βίκυς Παργινός, το μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΑΠ κ. Γιάννης Κορακιανίτης και οι πρόεδροι των 10 ομάδων!
Η τελετή λήξης και μαζί με αυτήν το τουρνουά ακαδημιών Κέρκυρας ολοκληρώθηκε με το σήμα του, την ειρήνη, να αιωρείται με μία περήφανη αλλά και παράλληλα μελαγχολική διάθεση ψηλά στον κερκυραϊκό ουρανό έχοντας για φόντο πίσω του τ΄ αστέρια και το φεγγάρι! Το ραντεβού όμως δόθηκε για τις επόμενες εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ (τις επόμενες ημέρες ξεκινά μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ) και για το 10ο τουρνουά του χρόνου! Δόθηκε όμως και με τη μορφή της υπόσχεσης όλων για αγώνα για μια «αυγή στο μπόι των ανθρώπων, στο μπόι των ονείρων», για ένα κόσμο ειρηνικό! Δόθηκε μάλιστα κάτω από μια νέα «επίθεση» βεγγαλικών που έκαναν κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα όπως άλλωστε και το τουρνουά του ΕΣΥΝ την ζωή των παιδιών όλες αυτές τις εβδομάδες!ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ