Αλλαγή δεδομένων για την προσεχή Super League, καθώς, ο Υφυπουργός -αναγκαστικά- μετέτρεψε την πρότασή του, με τους Φαίακες να μένουν εκτός κάδρου.

Μπορεί η αρχική σκέψη του Υφυπουργού Αθλητισμού να ήταν η φετινή Super League να διεξαχθεί με 20 ομάδες, κάτι που ευνοούσε την Κέρκυρα η οποία, θα γλίτωνε τον υποβιβασμό, εντέλει, όπως όλα δείχνουν, μετά την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το πλάνο Βασιλειάδη μετατρέπεται σε… πρωτάθλημα 16 ομάδων με πλέι οφ και πλέι άουτ.
Κάτι, που επί της ουσίας, αν ισχύσει, θα επικυρώσει τον οριστικό υποβιβασμό της Κέρκυρας στη Football League, καθώς, ένα τέτοιο πλάνο θα περιλαμβάνει στη μεγάλη κατηγορία τις πρώτες 14 ομάδες της περυσινής διοργάνωσης συν τις δύο ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League που ολοκληρώθηκε (ΟΦΗ, Άρης).
Ενώ, Φαίακες, Πλατανιάς αλλά κι οι επιπλέον δύο ομάδες από την δεύτερη τη τάξει κατηγορία που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην αναδιάρθρωση θα αγωνιστούν, κανονικά, στη Football League.
Μάλιστα, το πλάνο του, ο κ. Βασιλειάδης θα το παρουσιάσει στο διοικητικό συμβούλιο της Super League, της οποίας η συνεδρίαση μετατέθηκε από τις 21 στις 25 Ιουνίου, ούτως ώστε να μπορεί ο Υφυπουργός να δώσει το παρών.
Η παρουσία του Βασιλειάδη, άλλωστε, θα δώσει άλλη βαρύτητα στα όσα θα προκύψουν από το Δ.Σ. της λίγκας, καθώς βασικό θέμα θα είναι η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών την οποία ο ίδιος ο υφυπουργός προωθεί ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» και να εισρεύσουν χρήματα από την ΕΡΤ.
Στο Δ.Σ. της 25ης Ιουνίου, για πρώτη φορά τόσο οι μεγάλες ΠΑΕ όσο και οι μικρές, θα ανοίξουν τα χαρτιά τους για το τι πρωτάθλημα θέλουν, αφού προηγουμένως πληροφορηθούν αρμοδίως και αναλυτικά για την πρόταση και τις παροχές Βασιλειάδη.
Σε ό,τι αφορά τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ο υφυπουργός Αθλητισμού φέρεται να εγκαταλείπει τις σκέψεις για μεταβατική χρονιά με 20 ομάδες στην Super League ώστε τη σεζόν 2019-20 να πάμε στον βασικό στόχο, δηλαδή τρεις επαγγελματικές κατηγορίες (Super League 1, Super League 2, Football League) που θα έχει 12 ομάδες έκαστη.

Το νέο πλάνο Βασιλειάδη
Το νέο σχέδιο που φέρεται να προτείνει ο Υφυπουργός έχει ως εξής:
Η Super League της νέας περιόδου να έχει 16 ομάδες και μετά το πέρας της κανονικής περιόδου (30 αγωνιστικές) να διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ. Στα πλέι οφ να μετάσχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως 6 και να βγάλουν τον πρωταθλητή και τα «εισιτήρια» για την Ευρώπη. Στα πλέι άουτ να μετάσχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 9 έως 14. Οι δύο πρώτοι να παραμείνουν στην κατηγορία (ο 9ος και ο 10ος ουσιαστικά) και οι τέσσερις τελευταίοι να υποβιβαστούν. Απ’ ευθείας θα υποβιβαστούν φυσικά ο 15ος και ο 16ος της κανονικής περιόδου.
Έτσι θα μείνουν 10 ομάδες συνολικά στην Super League και μαζί με τις 2 ομάδες που θα ανέβουν από την Football League θα δημιουργήσουν την «Super League 1» της περιόδου 2019-20. Την «Super League 2» (που θα έχει επίσης 12 ομάδες) θα την δημιουργήσουν οι 6 που θα υποβιβαστούν του χρόνου και άλλοι 6 από την Football League. Η «νέα» Football League θα έχει επίσης 12 ομάδες την σεζόν 2019-20 με κάποιον τρόπο που θα βρεθεί.
Η αντιπρόταση του συνεταιρισμού, όπως εκφράστηκε από τον Βασίλη Γκαγκάτση και τον Χρήστο Δάρα που συναντήθηκαν με τον Γιώργο Βασιλειάδη, είναι να υπάρξει μία πιο ήπια προσαρμογή, δηλαδή να πέσουν τη σεζόν 2018-19 τέσσερις ομάδες και να ανέβουν δύο, ώστε το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 να γίνει με 14 ομάδες. Να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και το 2020 για να φτάσουμε στον επιθυμητό αριθμό «12» το 2021.
Η πρόταση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνο τον υφυπουργό Αθλητισμού, καθώς για να δώσει τα χρήματα από την ΕΡΤ επιθυμεί η αναδιάρθρωση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2019/20.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ