Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (ADP) του ΤΑΙΠΕΔ που εγκρίθηκε προ ημερών από το ΚΥΣΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) βαίνει προς ολοκλήρωση η συμφωνία παραχώρησης του Castello Bibelli στην επενδυτική εταιρεία του ομίλου Φάις.

Το ιστορικό Castello Bibelli στην Κέρκυρα είναι ένα ακίνητο συνολικής έκτασης 83.844 τ.μ., εκ των οποίων τα 77.019 τ.μ. αφορούν το τμήμα προς αξιοποίηση καθώς 6.825 τ.μ. έχουν παραχωρηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη και εξαιρούνται. Το Ακίνητο περιλαμβάνει το ιστορικό κτίριο του «Castello» (1.968 τ.μ.), ένα νεογοτθικού ρυθμού κτίριο χτισμένο το 1900, και τέσσερα βοηθητικά κτίρια (457 τ.μ.). Το «Castello» και τρία βοηθητικά κτίρια έχουν κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέα μνημεία. Η αξιοποίηση θα γίνει με την πώληση των μετοχών μιας Εταιρίας Ειδικού Σκοπού (SPV), στην οποία θα ανήκει εμπράγματο δικαίωμα κυριότητας επί τμήματος του Ακινήτου – Ζώνη ΙΙ (χρήση Τουρισμός- Αναψυχής) και δικαίωμα επιφανείας επί του «Castello» – Ζώνη Ι (χρήση Τουριστικό- Παραθεριστικό Χωριό) σύμφωνα με τις προβλέψεις του οικείου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ).
Η επενδυτική εταιρεία Bluehouse με τον όμιλο Φάις (οι επενδυτές για το Castello Bibelli) σχεδιάζουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή μιας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας και 13 πολυτελείς κατοικίες. Έχει υποβληθεί βελτιωμένη οικονομική προσφορά που έγινε αποδεκτή και η συμφωνία, όταν ολοκληρωθεί, πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ