Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας καθώς και οι Πρόεδροι της δημοτικής και τοπικής κοινότητας Λευκίμμης ζητούν την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη.

Η ανακοίνωση

Τα ξημερώματα της Τρίτης η Λευκίμμη ξύπνησε αστυνομοκρατούμενη παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου το προηγούμενο βράδυ περί του αντιθέτου, ενώπιον δημοτικών συμβούλων και πολιτών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η εικόνα αυτή, δεν συνάδει ιδεολογικά, με τις αρχές και πολιτικές θέσεις του καθενός από εμάς, που πρόταγμά τους έχουν την κοινωνική συναίνεση και τον διάλογο.
Τα ΜΑΤ από την πρώτη στιγμή, επιδεικνύουν τη δύναμή τους, σε μια προσπάθεια, να καθυποτάξουν την αντίσταση των κατοίκων που διαμαρτύρονται, γιατί δεν θέλουν να μετατραπεί ο τόπος τους σε μια απέραντη χωματερή.
Όσοι από εμάς βρέθηκαν δίπλα στους κατοίκους από την πρώτη στιγμή, ως θεσμικοί εκπρόσωποι, διαπίστωσαν την τεταμένη ατμόσφαιρα, την κρισιμότητα της κατάστασης και προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα ΚΑΛΟΥΜΕ άμεσα, την Κυβέρνηση και όλους τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ και πριν θρηνήσουμε θύματα, να απομακρύνουν άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή της νότιας Κέρκυρας.
Είναι αδιανόητο κυβέρνηση της αριστεράς να επιχειρεί την εφαρμογή αποφάσεων χρησιμοποιώντας δυνάμεις καταστολής ενάντια στα κινήματα που μέχρι πρότινος στήριζε και ενθάρρυνε.
Παράλληλα ΚΑΛΟΥΜΕ το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσουν την αστυνομική παρουσία στη Λευκίμμη και να αναλάβουν πρωτοβουλίες συγκροτώντας ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ που θα συμβάλει δημιουργικά στη Λ Υ Σ Η του προβλήματος.
27.6.2018

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ (Περιφερειακός Σύμβουλος)
2. ΜΑΡΙΝΑ ΜΟΣΧΑΤ (Περιφερειακή Σύμβουλος)
3. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ (Περιφερειακός Σύμβουλος)
4. ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΣΗΣ (Περιφερειακός Σύμβουλος)
5. ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ (Αντιδήμαρχος Νότιας Κέρκυρας – Λευκίμμης)
6. ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΣΗΣ (Δημοτικός Σύμβουλος
7. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Δημοτικός Σύμβουλος)
8. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ (Δημοτικός Σύμβουλος)
9. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ (Δημοτικός  Σύμβουλος)
10. ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ (Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Λευκίμμης)
11. ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ (Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λευκίμμης)

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ