Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει για τη νέα χρονιά μια Super League 20 ομάδων, σε δύο ομίλους των δέκα, με την συμμετοχή τόσο της Κέρκυρας και του Πλατανιά (που υποβιβαστηκαν) αλλά και του τρίτου και τέταρτου της Β’ εθνικής.

Σχέδιο διεξαγωγής πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ με 20 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των 10 ομάδων για τη νέα περίοδο 2018-19 επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα γκρουπ αναμένεται να διαμορφωθούν βάσει δυναμικότητας.

Κάθε όμιλος θα διεξάγεται σε 18 αγωνιστικές και συνολικά το πρωτάθλημα σε 36 αγωνιστικές.

Βάσει του σχεδίου, οι πέντε πρώτοι κάθε ομίλου θα μπουν σε ένα νέο όμιλο 10 ομάδων και θα παίξουν άλλους 18 αγώνες. Από αυτό τον όμιλο θα προκύψει ο πρωταθλητής της επόμενης περιόδου, αλλά και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ ταυτόχρονα οι 10 ομάδες θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στη Σούπερ Λίγκα 1 του ‘19-’20.

Οι υπόλοιπες 10 ομάδες (πέντε από κάθε γκρουπ), που τερμάτισαν από την 5η θέση και κάτω θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο και θα δώσουν 18 αγώνες με στόχο να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στη Σούπερ Λίγκ 1.

Με τη νέα δομή του επόμενου πρωταθλήματος, κάθε ομάδα θα δώσει συνολικά 36 αγώνες (18 στην πρώτη φάση των ομίλων και 18 στη δεύτερη φάση).

Οι ομάδες, που δεν θα προβιβαστούν στη Σούπερ Λίγκ 1 αλλά ούτε θα υποβιβαστούν στη Β’ Εθνική, θα διαμορφώσουν τη Σούπερ Λίγκ 2 της μεθεπόμενης σεζόν μαζί με αυτές που θα προβιβαστούν την επόμενη χρονιά από τη δεύτερη κατηγορία.

Ένα από τα ερωτήματα είναι με ποια κριτήρια θα γίνει ο διαχωρισμός των ομίλων και το άλλο πως θα συμπληρωθεί ο αριθμός 20.

Πιθανολογείται λοιπόν ότι θα παραμείνουν στη Σουπερ Λίγκα ο Πλατανιάς και η Κέρκυρα (που έπεσαν φέτος), και θα ανέβουν συνολικά 4 από τη Β` Εθνική. Εκτός δηλαδή από ΟΦΗ και Άρη η 3η Παναχαϊκή και ο 4ος που τώρα είναι ο ΑΟΧ/Κισσαμικός με ένα βαθμό διαφορά από τη Δόξα.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα πρωτάθλημα-γέφυρα για τη χρονιά 2019-20, όπου θα δημιουργηθούν η Σούπερ Λίγκ 1, η Σούπερ Λίγκ 2 και η Β’ Εθνική.

Αυτό που απομένει είναι οι τελικές λεπτομέρειες και η ανακοίνωση από πλευράς Πολιτείας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ