Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “Αταίριαστοι” παρευρέθηκε στις 13/04, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Παυλίδης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα εθνικά ζητήματα και κυρίως τα ελληνοτουρκικά με αφορμή το τραγικό συμβάν με τον άδικο χαμό του σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου εν ώρα καθήκοντος.

Ο κ. Παυλίδης καλούμενος να σχολιάσει την επικοινωνία Γιλντιρίμ- Τσίπρα λίγο μετά το τραγικό περιστατικό, στην οποία ο κ. Τσίπρας έθεσε και το θέμα της απελευθέρωσης των 2 Ελλήνων αξιωματικών, ανέφερε ότι αυτή η επικοινωνία με αφορμή το θάνατο του σμηναγού, δυστυχώς αποτελεί τη μοναδική θετική είδηση από όλο αυτό το θλιβερό συμβάν. Παράλληλα ο κ. Παυλίδης εξέφρασε τη γνώμη ότι τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για την Τουρκία να δείξει καλή διάθεση και να επισπεύσει τις δικαστικές διαδικασίες για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων κρατουμένων ενώ σημαντικό ρόλο σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη θα διαδραματίσει και το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που θα εκδοθεί στις 17 Απριλίου, το οποίο θα εμπεριέχει την απόλυτη καταδίκη αυτής της κράτησης και την ταυτόχρονη απαίτηση για άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων κρατουμένων αξιωματικών.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Κέρκυρας τόνισε ότι η αυξημένη προκλητικότητα που εμφανίζει η τουρκική πλευρά το τελευταίο διάστημα δεν σχετίζεται με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα όπως λανθασμένα αναφέρει η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Η αλλαγή των γεωστρατηγικών συσχετισμών καθώς και οι επεκτατικές φιλοδοξίες της γείτονος χώρας τόσο ως προς το Αιγαίο όσο και ως προς τα ανατολικά της σύνορα είναι τα αίτια της αύξησης της έντασης σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη.

Στα περί διγλωσσίας της Κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής με κύρια αφορμή το Μακεδονικό, ο κ, Παυλίδης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν όντως δύο διαφορετικές θέσεις στην Κυβέρνηση πάνω στο θέμα του Μακεδονικού, το οποίο όμως είναι ένα θέμα που το γέννησε η ίδια ζωή και δεν υπήρξε προεκλογικά αντικείμενο συζήτησης της επικείμενης κυβερνητικής συνεργασίας. Συνεχίζοντας τη συζήτηση για το ίδιο θέμα ο κ. Παυλίδης επισήμανε ότι επιλέξαμε να αδράξουμε την ευκαιρία της αλλαγής των κυβερνητικών συσχετισμών στη ΠΓΔΜ και να μην βάλουμε και εμείς το θέμα κάτω από το χαλί όπως κάναν οι προηγούμενοι και αυτό διότι κατά τη γνώμη μας πρόκειται για ένα σημαντικό εθνικό ζήτημα του οποίου τυχόν επιτυχής κατάληξη επηρεάζει θετικά την ευρύτερη Βαλκανική περιοχή. “Η Ιστορία δεν περιμένει ιδίως για τόσο σοβαρά εθνικά ζητήματα τα οποία επιδιώκουμε να λύσουμε ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος”, τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας ο κ. Παυλίδης τάχθηκε υπέρ μιας όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένης πλειοψηφίας όταν θα έρθει στη βουλή το θέμα του Μακεδονικού ενώ καταλήγοντας υπενθύμισε ότι αν στην Κυβέρνηση υπάρχουν δύο φωνές για το Μακεδονικό, ο κ. Μητσοτάκης μόνος του έχει διατυπώσει μέσα σ’ έναν μήνα τέσσερις διαφορετικές θέσεις κατηγορώντας τον ευθέως για τάσεις τετραπολικότητας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ