Την Τρίτη 24/4, ομάδα από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «MICHIGAN» αποτελούμενη από τις καθηγήτριες Κ. Μάρτη, D. Sweries και τρεις φοιτητές επισκέφθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «ΜΕΛΙΣΣΑ».

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της συνεργασίας που ανέπτυξαν το προαναφερόμενο Πανεπιστήμιο με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος “Μέλισσα”:

Στη συνάντηση αυτή έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σπύρο Ζουμπουλίδη για το έργο και τις δραστηριότητες του Συλλόγου, για το Πρόγραμμα και τα προβλήματα των νέων της ΜΕΛΙΣΣΑΣ και έγινε αξιολόγηση της περυσινής οδοντιατρικής εξέτασης όλων των ατόμων με αναπηρία της Κέρκυρας που έγινε στη ΜΕΛΙΣΣΑ από τους γιατρούς και του φοιτητές του Πανεπιστημίου MICHIGAN και απόγιατρούς του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας με την συνεργασία του Προέδρου του Ευγένιο Ραψομανίκη.
Επίσης συμφωνήθηκε η συμμετοχή του Πανεπιστημίου MICHIGAN, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας σε ειδικό σεμινάριο για την στοματική υγεία των ΑμεΑ που θα διοργανώσει ο Σύλλογος, η ανταλλαγή εμπειριών του Πανεπιστημίου με το οδοντιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων που πραγματοποιεί οδοντιατρικές θεραπείες για ΑμεΑ και την στήριξη του Συλλόγου στο αίτημά του προς τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Κέρκυρας για δημιουργία οδοντιατρικού τμήματος, ούτως ώστε να μην αναγκάζονται να μετακινούνται στα Γιάννενα ή στην Αθήνα για θεραπεία ή να μένουν χωρίς θεραπεία εκατοντάδες άτομα με αναπηρία με τρομερά προβλήματα στοματικής υγείας

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ