Εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε εργολάβους.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου έγινε την Πέμπτη με την διαδικασία του κατεπείγοντος για την ανάθεση σε εργολαβίες της αποκομιδής των απορριμμάτων δεδομένης της αδυναμίας του Δήμου να καλύψει τις ανάγκες στην πόλη και τα χωριά με την υπάρχουσα δύναμη της υπηρεσίας καθαριότητας.

Η Δημοτική αρχή πρότεινε να εγκριθούν 11 εργολαβίες σε αντίστοιχο αριθμό δημοτικών διαμερισμάτων συνολικού κόστους 822.864 ευρώ. Τα χρήματα αυτά αφαιρούνται από τον κωδικό της πληρωμής έκτακτου και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη προσληφθεί οι νέοι εργαζόμενοι και οι συμβάσεις των εποχιακών έχουν λήξει.

Βέβαια δημιουργούνται ερωτήματα αν το δικαστήριο στο οποίο έχουν προσφύγει οι εποχιακοί τους δικαιώσει και επαναπροσληφθούν πως θα πληρωθούν. Θα βρεθεί λύση με την ακύρωση εργολαβιών ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής. Η διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου πάντως ήταν πρωτόγνωρη αφού η κατεπείγουσα συνεδρίαση έγινε στις 7.00 το βράδυ, αμέσως μετά οι υπάλληλοι έφυγαν από το Μον Ρεπό για το Σαν Τζιάκομο όπου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή και στις 9.00 το βράδυ επανήλθαν στο Μον Ρεπό όπου περίμεναν οι Δημοτικοί σύμβουλοι για να εγκρίνουν σε δεύτερη κατεπείγουσα συνεδρίαση την τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κο Παντελιό ορισμένες από τις εργολαβίες θα γίνουν με ανάθεση γιατί τα ποσά είναι μικρά, ορισμένες θα γίνουν με ταχείες διαδικασίες – κατάθεση προσφορών – και η εργολαβία για την πόλη της Κέρκυρας που έχει μεγάλο προϋπολογισμό θα γίνει με διαγωνισμό.

Η Μερόπη Υδραίου και η παράταξη της ψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής με πολλές παρατηρήσεις ανάμεσα στις οποίες ήταν και η έκκληση να γίνεται σωστή επίβλεψη στους εργολάβους ώστε να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αρνητικά στάθηκε η Λαϊκή συσπείρωση διότι εκτιμά ότι όλο αυτό το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο θέμα των απορριμμάτων τόσο στην αποκομιδή όσο και στη διάθεση τους, δημιουργήθηκε με σκοπό την ιδιωτικοποίηση του συστήματος. Άλλωστε είπε ο Βασίλης Αρμενιάκος η τακτική είναι πλέον γνωστή.

Σημειώνονται καθυστερήσεις, υποβαθμίζεται η υπηρεσία του Δήμου και στη συνέχεια έρχονται προτάσεις για την ανάθεση σε ιδιώτες του έργου που έπρεπε να κάνουν οι δημοτικές υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: EΡΤΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ