Σύσκεψη για τη μετεγκατάσταση της μονάδας του ΟΚΑΝΑ, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Ευρεία σύσκεψη για τη μετεγκατάσταση της μονάδας του ΟΚΑΝΑ από το χώρο του Πανεπιστημίου, σε χώρο του Γενικό Νοσοκομείου Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, στην έδρα της Περιφέρειας, , στις Αλυκές, στην Κέρκυρα.
Στη σύσκεψη, που έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής της ΠΙΝ Αλέκος Μιχαλάς, ενώ παραβρέθηκαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ αυτών, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος ,ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Βασίλειος Χρυσικόπουλος και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Φοίβος Κακαβίτσας .
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν όλοι οι παράμετροι που καθιστούν αναγκαία ή μη, τη μετεγκατάσταση της μονάδας του ΟΚΑΝΑ, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου να αναφέρει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κοινή συστέγαση του Πανεπιστημίου, που καλύπτει το 80% του χώρου και της μονάδας του ΟΚΑΝΑ.
Στην πρότασή του ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, τόνισε ότι « ήδη , με υπουργική απόφαση, οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ μεταφέρονται σε 51 Νοσοκομεία, με κάποια εξ αυτών, όπως είπε, «να έχουν λειτουργήσει ήδη τις μονάδες».
Από τη μεριά του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, διευκρίνισε ότι «η μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις», μεταξύ αυτών «την εύρεση χώρου έξω από το νοσοκομείο», το οποίο όπως υποστήριξε, «στερείτε χώρους φιλοξενίας», καθώς και την» περίφραξη και φύλαξη της μονάδας του ΟΚΑΝΑ όλο το 24ωρο». Το βασικότερο θέμα, όπως είπε ο κ. Κακαβίτσας είναι ότι «για τη μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, πρέπει να ληφθεί απόφαση πρωταρχικά της Υγειονομικής Περιφέρειας».
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας υποστήριξε ότι «στόχος και σκοπός είναι να μη προκληθεί αναστάτωση από τη μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ και πως όλες οι ενέργειες πρέπει να γίνονται επ’ ωφέλεια του τόπου και της κοινωνίας».
Όπως αναφέρθηκε στη σημερινή σύσκεψή, το θέμα της μετεγκατάστασης του ΟΚΑΝΑ αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς, σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ